Raportti Edustus

AC Oulun ja Ilveksen välinen ottelu tarjosi oululaisyleisölle seitsemän maalia sekä suuria tunteita. Kotijoukkueen 5-2-voittoon päättynyt ottelu oli nykyjoukkueen viimeinen esiintyminen Raatin stadionilla ja viimeinen ottelu AC Oulun paitaa yhdeksän vuoden ajan kantaneelle Juho ”Äffä” Meriläiselle. Laivastonsinisten maaleista vastasivat Daniel Owusu, Dritan Stafsula, Aapo Heikkilä, Joonas Sohlo sekä Janne Hietanen. Ilveksen molemmat osumat merkittiin Jonne Hjelmin nimiin.

AC Oulun ja Ilveksen kohtaamiset olivat kuluvan kauden aikana todellisia maalijuhlia. Molemmat joukkueet voittivat kerran ja kerran päädyttiin tasatulokseen – yhteensä näissä otteluissa tehtiin peräti 18 maalia. Sunnuntain ottelu alkoi heti vauhdikkaasti ja kotijoukkue otti hallinnan itselleen. Kymmenen minuutin kohdalla Mika Nurmela oli lähellä tehdä avausosuman Stafsulan hienosta syötöstä, mutta pallo ei pomppinut maaliin asti. 12. peliminuutilla avausosuma oli tosiasia – Daniel Owusu nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle, nikaten pallon maaliin.

Ilves kuittasi pelin tasoihin vain minuutin kuluttua avausmaalista – huonon purkupallon päätteeksi Hjelm pääsi näyttämään vasemman jalkansa vaarallisuuden kääntölaukauksella. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi vahvaa ja rohkeaa hyökkäyspeliä. 2-1-kotijohdon liukui sisään päättäväisesti keskikentällä pelannut Stafsula, kun pelikello oli vanhentunut 24. minuuttia. Vain seitsemän minuuttia edellisestä ja Heikkilä juoni yhdessä Joni Mäkelän kanssa itselleen läpiajotilanteen, josta vauhtikone ei erehtynyt. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin 3-1-kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi myöskin vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet halusivat tehdä lisäosumia ja niitä nähtiin 65. minuutin kohdalla – ryminällä puoliajalta sisään kirmannut Sohlo tökkäsi 4-1-maalin tyylipuhtaalla kärkkärillä. Vahvan esityön maaliin teki Mäkelä. Neljä minuuttia Sohlon maalin jälkeen nähtiin yksi hienommista maaleista kuluvan kauden aikana – Janne Hietanen näytti potkutekniikkansa hienouden lataamalla pelivälineen maalin yläkulmaan kolmenkymmenen metrin etäisyydeltä maalista. Maalin jälkeen Mäkelä teki tilaa keskushyökkääjäksi juosseelle ja jäähyväisiä viettäneelle Juho ”Äffä” Meriläiselle, joka innosta piukeana pelasi hyökkääjänä mallikkaasti, koittaen raivosasti iskeä maalia siinä kuitenkin onnistumatta.

Ilves oli lopussa vielä lähtökuopissa todelliseen takaa-ajoon, mutta Kalle Multasen rangaistuspotkun torjunut David Monsalve vesitti haaveet. Hjelm kaunisteli vielä loppulukemia läpiajostaan, jossa Monsalve oli myös hyvin mukana. Viimeiset minuutit pelattiin edelleen vauhdikkaasti – lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten AC Oulu pääsi juhlimaan varmistunutta viidettä sijaa ja seuraikonin jäähyväisiä hienon voiton jälkeen.

– Todella hienoja maaleja ja ottelussa oli hyvä meininki. Olisimme voineet puolustaa vähän paremmin, mutta kokonaisuutena jäi älyttömän hyvä mieli. Oli jäähyväistä ja muuta kivaa, jossa yleisö oli hyvin mukana. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeiseen koitokseen, josta vain voitto kelpaa. Sen jälkeen katsotaan jatkokuvioita, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

– Meiltä melko aneeminen peli. Oulu pelasi hyvin, mutta me juoksimme vailla päämäärää. Tuntuu vähän, että meillä alkaa olla pusero tyhjä, Ilves-käskyttäjä Mika Malinen kertoo.


Joukkue heitti Äffän ilmoille taistelun jälkeen (Jouko Kylmäoja)

Jäähyväisiä viettänyt Äffä oli ottelun jälkeen liikuttunut, mutta iloinen.

– Jätkät pelasivat todella hyvin ja sitä oli ilo katsella. Ranen kanssa sovittiin, että lopussa juostaa kärkeen ja niin tehtiin. Kun päätösvihellys kajahti ilmoille, oli tunnelma tottakai haikea. Tippa siinä tuli linssiin, kun paljon porukkaa jäi paikalle ja joukkue nosti tuoliin. Minun urani oli tälläinen, vailla suurempia hienouksia, mutta tämä kokonaisuus on paljon jalkapalloa suurempaa, Äffä kertoo.

Sunnuntain kierroksella SJK varmisti nousunsa Veikkausliigaan. AC Oulu onnittelee kauden kiistatonta kuningasta hienosta suorituksesta ja toivottaa seuralle kaikkea hyvää.

Ottelupöytäkirja>>

Muista myös: Tervareiden futsal-kausi käynnistyy ensi sunnuntaina kotiottelulla. Lue lisää>>