AC Oulun kasvojen pesu murheellisen Jaro-ottelun jälkeen onnistui täydellisesti ukkosmyrskyisellä Tammisaaren keskuskentällä, kun laivastonsiniset hakivat maukkaan 0-1 -vierasvoiton Jairin rankkarimaalilla salamoiden iskiessä taivaalla.

Ottelun 1. jakso käynnistyi helteisessä Tammisaaressa vielä hyvässä säässä kotijoukkue EIF:n hallinnassa. Ottelun 9. peliminuutilla maaliahne Felix De Bona pääsi puolustuslinjan taakse läpi mutta Johannes Wentin torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Pelin edetessä AC Oulu pääsi yhä paremmin mukaan otteluun ja puolen tunnin kohdalla laivastonsiniset saivat ensimmäisen kulmapotkunsa, joka pelattiin lyhyenä. Jair keskitti pelivälineen maalin edustalle ja Alvarado Morin puski pallon vain hieman yli maalin.

Tasaisen 1. jakson loppupuolella taivas alkoi pikkuhiljaa repeämään ja vesisade yltymään. Ottelun toisen jakson alku viivästyi sillä kaatosade vain paheni ja ukkosmyrsky piiskasi Tammisaaren keskuskenttää. Samalla myös sähköt menivät poikki ja esimerkiksi ottelun videostriimi pimeni kokonaan loppuajaksi.

Toinen jakso alkoi lopulta noin 10 minuuttia myöhässä mutta ottelua ei ehditty pelata kuin vartin verran, kun tuomari komensi joukkueet jälleen pukukoppeihin rankan kaatosateen tehdessä pelaamista liian haastavaa. Kaikilla osapuolilla oli kuitenkin halua pelata ottelu loppuun asti, sillä uusintamatseja oli muutenkin jo tiedossa alkukauden tapahtumien myötä ihan tarpeeksi. Jälleen noin kymmenen minuutin odottelu riitti ja pallo saatiin taas peliin.

Ottelun 69. peliminuutilla AC Oululle tuomittiin rangaistuspotku ja sitä asettui ampumaan Jair. Brassi sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja vierasjoukkue siirtyi näin 0-1 johtoon.

Toinen jakso oli AC Oululta selvästi laadukkaampaa tekemistä kuin ensimmäinen ja paikkoja lisämaaleille oli useita. Titi kuitenkin tuhri pari läpiajoa ja Jere Aallikollekaan ei maistunut tyhjä maali. EIF:n parhaimman maalipaikan pelasti maalivahti Wentin jalkatorjunnallaan, kun pallo keskitettiin maalin edustalle ohjattavaksi.

Lopputulos 0-1 tarkoitti sitä, että AC Oulu on kohdannut EIF:n nyt 7 kertaa ja ottanut joka kerta täydet 3 pistettä. Tämä lupailee hyvää loppukaudelle, sillä EIF tulee Raattiin vieraaksi lokakuussa vielä kaksi kertaa.

Tammisaareen oli saapunut paikalle parikymmentä AC Oulun kannattajaa ja tämän tuloksen myötä kauden pisimmän vierasreissun kotimatka lyheni huomattavasti niin kannattajilla kuin joukkueella.

AC Oulun ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina Raatin stadionilla, kun vieraaksi saapuu Gnistan. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.00.