Kasvojen pesun paikka ja joukkue käytti sen hyväksi Tampereella. AC Oulu pesi samalla myös Ilveksen 2-0 voitolla Ratinan maanantaisessa ilta-auringossa.

Edellisessä ottelussa poissaoloista kärsinyt AC Oulu sai juoksuttaa Ratinan samenttiselle nurmelle kolme avauskokoonpanon vakionimeä, kun kapteeni Rafinha ja Magnus Breitenmoser olivat kärsineet pelikieltonsa. Keskikentän moottori Mostagh Yaghoubi huilasi VPS-ottelussa pienen alaraajavamman vuoksi. Topparin tontille puolestaan paluun Tampereella teki pitkän poissaolon jälkeen Sandro Embaló.

Avausjakson ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat tunnustelevaa peliä. Tämän jälkeen ote siirtyi vierasjoukkueen haltuun. AC Oulu sai seuraavien minuuttien aikana useita keskityspaikkoja hyviltä sektoreilta, mutta viimeiset ratkaisut eivät löytäneet omia. Laivastonsinisten paineen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro iskeä palloa kohti Calum Wardin vartioimaa maalia, mutta brittiveskari vangitsi pallot varmasti hyppysiinsä.

Ottelun 27. minuutilla Ilves oli erittäin lähellä avausosumaa, kun Kai Meriluoto tarjoili erikoistilanteen jälkimainingeista pallon maalin eteen Tabi Mangalle, mutta kotijoukkueen toppari ei aivan yltänyt liukumaan palloa tyhjään maaliin. Toisessa päässä tapahtui kuusi minuuttia myöhemmin. AC Oulu käynnisteli hitaan hyökkäyksen omalta alueelta. Pallo ajautui lopulta vasemmalle Rafael Florolle. Portugalilainen löysi hyvällä syötöllä Ilves-linjan eteen juosseen Niklas Jokelaisen – tukkamuotia vaihtanut vasuri antoi tällä kertaa pallolle kyytiä oikealla jalallaan ja Tervarit-kasvatin kauden avausosuma näki päivänvalon Rasmus Leislahden ollessa voimaton maalillaan.

Vauhdikkaan avausjakson loppuminuuteilla nähtiin muutama puolittainen tilanne, joista vierasjoukkueen näkökulmasta paras oli Marius Könkkölän vasemman jalan laukaus sisäänajon jälkeen, mutta tällä kertaa Leislahti oli hanskoineen tilanteen tasalla.

Puoliajalla molemmat valmentajat suorittivat yhden vaihdon – AC Oululta kentän joutui jättämään hyvin suoriutunut Embalo ja tilalle juoksi Mehdi Hetemaj. Toinen jakso alkoi vierasjoukkueen kannalta iloisesti. Pelikello ehti tikittää vajaan viisi minuuttia, kun Jokelainen iski jälleen. Tällä kertaa Könkkölän keskitys löysi boksiin juosseen laitahyökkääjän – hyvä ensimmäinen kosketus ja vasemman jalan kierteinen laukaus painui ihan tolpan juureen.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai kovaa painetta vierasjoukkueen maalille. Ward joutui venymään kahteen huipputorjuntaan ja napsimaan muutaman vaarallisen keskityspallon yhteistyössä puolustuslinjan kanssa. Seuraava tilanne nähtiin jälleen vieraiden maalilla – 56. minuutilla Meriluodon tulinen veto yhdellä kosketuksella painui vain muutamia senttejä ohi etutolpasta.

Kotijoukkueen vahvan jakson jälkeen seuraava tilanne siunaantui AC Oululle kulmapotkusta. Pallo pyöri muutamaan otteeseen Ilves-maalin edessä, mutta lopulta Riku Selanderin ohjaus maan pinnasta nousi yli maalin ja kotiyleisö helteisellä Ratinan stadionilla selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Pelikellon näyttäessä 77. minuuttia sai Ilves hyvän paikan kaventaa tilannetta. AC Oululla oli erittäin hyvä vastahyökkäys, jonka kotijoukkue sai juuri ja juuri katkaisua omalla rangaistusalueella. Käynnistyneen vastahyökkäyksen päätteksi Petteri Pennasen upea keskitys löysi takatolpalta Eric Otengin, mutta Ward venyi jälleen huipputorjuntaan, Rafinhan siivotessa pallon lopulta maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille.

Pari minuuttia myöhemmin AC Oulu sai pallon jo kolmannen kerran ohi Leislahden, mutta tällä kertaa Jokelaisen laukaus otti pienen osuman paitsioasemassa olleeseen Otso Liimattaan, jonka seurauksena ottelun erotuomari Antti Munukka apureineen joutui hylkäämään osuman.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olivat todellista päästä päähän menemistä, kun kotijoukkue nosti riskitasoja. Etenkin oikealta laidalta Aapo Mäenpään kautta keskityksiä viljellyt Ilves ei kuitenkaan aivan huipputonteilla päässyt, sillä Ward ja erittäin uhrautuvasti puolustanut AC Oulu hoiti tilanteet. Lopulta 0-3-lukemat olivat kavennusosumaa lähempänä, kun vastahyökkäyksistä iskenyt AC Oulu Michal Lopezin johdolla tuhlailivat hyviä maalipaikkoja toisensa perään. Kauden komein osuma oli todella lähellä, kun Yaghoubin puolesta kentästä lähtenyt oivallus osui ylärimaan.