AC Oulu palasi takaisin voittojen tielle kaadettuaan FC Viikingit vieraskentällä 2-0. Oululaisten maaleista vastasivat Joonas Sohlo ja Matias Ojala.

Vuosaaressa kesä helli – lähes kolmekymmentä astetta lämmintä sekä loistava kenttä loivat puitteet hienolle jalkapalloillalle, joka myös nähtiin. Vauhdikas ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeasti maata pitkin alhaalta asti ja näyttäviä syöttökuvioita nähtiin runsaasti. AC Oulu loi ottelun ensimmäisen hyvän tilanteen – Aapo Heikkilän keskitys pomppasi ilkeästi juuri ennen Ojalaa, joka ei saanut riittävän hyvää osumaa, vaan laukaus suuntautui niukasti ohi maalin. Viikingit loivat tilanteensa pääasiassa oikealta laidaltaan, mutta huippupaikat olivat alussa kortilla. Ensimmäinen maali nähtiin 28. minuutin kohdalla, kun avaukseen noussut Joonas Sohlo rynni Heikkilän keskityksen sisään. Maalin jälkeen AC Oulun ote herpaantui ja Viikkarit sai kaksi hyvää tilannetta tasoitukseen muutaman minuutin sisään. Tämän jälkeen tilanne jälleen tasoittui ja molemmilla oli hetkensä pelin aaltoillessa. Kesken pienen kotijoukkueen painostuksen jälkeen nousi Heikkilä jälleen komeasti oikealta laidaltaan – tällä kertaa keskitys löysi Ojalan, joka suti flipperipallon maaliin juuri ennen taukoa 42. minuutin kohdalla.

Tauolta tuli sisuuntunut kotijoukkue, joka halusi selvästi ottelun nopeasti haltuunsa. Kesken painostuksen pääsi Sohlo nokikkain maalivahdin kanssa, mutta pelin niittaaminen ei onnistunut, vaan laukaus valui ohi maalin. Tämän jälkeen Viikingit otti pelin yhä selvemmin haltuunsa, AC Oulun puolustaessa uhrautuvasti. Pelin juoni jatkui samanlaisena loppuun saakka – Viikkarit hallitsi, mutta ei onnistunut ohittamaan AC Oulun puolustusta sekä viimeistä lukkoa David Monsalvea. Riskillä pelannut kotijoukkue selvisi säikähdyksellä muutamasta paitsiovihellyksestä, joista Heikkilä ja Tommi Haanpää olivat lähellä läpiajoja. Näin ollen pisteet matkasivat paluukyydissä Ouluun.

– Peli oli vaikea ja Viikkarit on hyvä joukkue etenkin hyökkäyssuuntaan. Olen tyytyväinen peliin osittain, mutta johtoasemassa tyydyimme peruutteluun, vaikka peliä olisi voitu hallita. Jokainen jätkä teki tänään hienosti töitä ja uhrautui joukkueen ja voiton eteen. Sohlo oli kärjessä hyvä ja Mäkäräisen Henry pelasi hienon debyyttiottelun, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

– Tämä on maalintekopeli ja tänään Oulu osui paremmin. Olen lukenut ja kuullut, että välillä he ovat myllyttäneet tehottomasti ja tänään minusta tuntui hieman samalta, FC Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti pohti ottelun jälkeen.

Ottelu oli Dani Hatakan viimeinen esiintyminen AC Oulun paidassa ainakin toistaiseks – mies onnistui lainapestissään erinomaisesti.

– Danille ja Hongalle iso kiitos. Hän sai meillä ison roolin ja täytti sen hienosti, Ojanen juttelee.