Raportti Edustus

AC Oulu nappasi tärkeän voiton Grankulla IFK:sta lauantai-päivänä Raatissa. Rasmus Karjalaisen kauden avausmaali jäi LähiTapiolan isännöimässä ottelussa voittomaaliksi.

Laivastonsinisten avauskokoonpanossa nähtiin yksi muutos, kun loukkantumisen vuoksi vaihtopenkillä aloitti Gabriel Braga, ja avaukseen irti päästettiin Rasmus Karjalainen. Lisäksi puolustaja Niilo Hautalan piti aloittaa ottelu penkillä, mutta viimeistelyharjoituksissa tullut vamma pakotti miehen menemään siviilit päällä katsomoon. 

Itse ottelun alku oli AC Oululta lupaava. Muutamaa hyökkäystä rakennettiin nopeilla syötöillä, ja näytti jo siltä että tällä menolla Laivastonsiniset tekevät avausmaalin nopeasti. Toisin kuitenkin kävi. Vihreäpaitanen vierasjoukkue käytti omia vahvuuksiaan hyväksi, ja sai rakennettua monia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Vain viimeistely tuntui ontuvan. AC Oulun puolustus taasen haparoi aika ajoin, ja pelinavaus tuntui tökkivän. Hyökkäyspäässäkin nähtiin välillä laiskuutta, mutta energisyyttä peliin toi Rasmus Karjalainen. Hän onnistuikin tekemään irtopallosta ottelun avausmaalin 40. minuutilla. Osuma oli miehelle kauden ensimmäinen, joten ”Rasse” sai hyvästellä niskoilla roikkuneen apinan tämän maalin myötä. 

Toinen puoliaika startattiin Laivastonsinisten komennuksessa. Gilberto pääsi jo heti minuutin pelin jälkeen nokikkain vierasjoukkueen maalivahdin kanssa, vain ylähirsi pelasti kaunialaiset takaiskumaalilta. 61. minuutilla painostus toi tulosta, kun samainen Gilberto riisti pallon, ja Aristote Mboma pääsi iskemään kauden 14. täysosuman lähietäisyydeltä ”Grani”-puolustuksen nenän edestä. Päätös lukemat 3-0 taululle niittasi komealla puskulla laitapuolustaja Iiro Vandell. Kaksikko Rasmus Karjalainen – Jair pelasivat lyhyen kulman, josta Karjalainen keskitti maalinedustalle. Osuma oli Vandellille jo kauden toinen. Vaikka maalien valossa AC Oulu johti ottelua, tuntui että fyysisyydessä kentällä nähtiin välillä pojat vastaan miehet -ottelu. Sen verran paljon GrIFK-pelaajat voittivat kaksinkamppailuita. Mutta vain maalit lasketaan, joten Laivastonsiniset nappasivat tyylipuhtaan 3-0 voiton. 

Voiton myötä Laivastonsiniset nousivat sarjataulukossa toiseksi, ainakin hetkeksi aikaa, tasapisteisiin Turun Palloseuran kanssa. AC Oulun kausi jatkuu sunnuntaina 28.8. Kotkassa, jossa vastassa on FC KTP. 

Kommentit

– Maistui kyllä maali ja tehot ylipäätänsä. On niitä tullut odotetuakin, joten tuntuu tosi hyvältä. Tiedettiin että Grani tulee kovaa, varsinkin molempien jaksojen alut. Heidän vahvuus kuitenkin, on tämä fyysinen pelaaminen. Tiedettiin että vastaan tulee kova joukkue, mutta ei siltikään voitettu kaikkia kaksinkamppailuita. Pelissä jäi parannettavaa, mutta kokonaisuutena meiltä tasainen peli, kertoi Rasmus Karjalainen.

 

– Grani on täynnä pelaajia parhaassa iässä eli noin 25-30 vuotiaita. Meillä taasen vastaava ikähaarukka on 20-25, joten tietty äijämäisyys puuttuu meiltä. Mitä edemmäs itse peli meni, tiesimme että kaveri tulee väsähtämään. Yritettiin ottelussa välillä liian vaikeita ratkaisuja. Pelinrytmisessä oli ongelmia, mutta positiivisena asiana meillä taasen oli vauhtia ja aggressiivisuutta hyökkäyksissä. Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta ei tässä nyt lähdetä henkseleitä paukuttelemaan. Tämä oli kuitenkin tasonnosto meiltä edelliseen peliin verrattuna, kertoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit