Raportti Edustus

AC Oulu pelasi tasapelin KTP kanssa ja sarjatilanne pysyi samana, kuin ennen peliä. Joukkue jatkaa taulukon pohjalla, vaikka pelissä oli kaikki saumat ottaa kotivoitto. Helteisessä Raatissa peliä seurasi hieman vajaa 1800 katsojaa.

Ottelun alku oli KTP:n aikaa. He tulivat hyvällä jalalla peliin ja heti kuuden minuutin pelin jälkeen Alain Ebwelle pääsi kokeilemaan Yann Fillionin refleksejä, mutta kanadalainen kauhasi pallon parempaan haltuun. KTP pystyi luomaan hetkeä myöhemmin uudelleen Ebwellen hyvästä keskityksestä uuden maalipaikan, josta Johannes Laaksonen puski pallon yli maalin.

Ottelu lähti KTP:n otteella liikkeelle ja 10 minuutin pelin jälkeen “oma koira” puri. David Ramadingaye sai pallon keskiympyrässä Rafinhalta liukumalla, josta pallo meni suoraan Asier Arranzin jalkaan. Tämä laittoi pallon eteenpäin Ebwellelle, joka syötti jo vasemmalle kerinneelle Ramadingayelle, joka pääsi vitosen alueen rajalta sijoittamaan pallon Yann Fillionin ohi maalin takanurkkaan.

Pelin kuva oli tämän jälkeen kokonaisuudessaan se, että AC Oulu piti enimmäkseen palloa ja KTP puolusti. Peli ei ollut mikään vauhdikkuuden ilmentymä johtuen varmasti olosuhteista, jossa lämpömittaritkin valuivat hiestä märkänä. Siitä huolimatta oululaisten peli oli aktiivista ja eteenpäin pyrkivää loput 80 minuuttia.

Seuraavan kymmenen minuutin aikana AC Oulu sai luotua useita maalintekopaikkoja KTP:n maalille keskityksillä ja nousuilla, mutta viimeistely ontui. Ottelun 22. minuutilla Aapo Heikkilä pääsi nousemaan oikealta boksin sisään, josta hän syötti pallon toiseen aaltoon vasemmalle Henrik Ölanderille. Hän pääsi tykittämään vastapalloon, jonkaAnton Lepola nopealla reaktiolla pääsi torjumaan ja pallo siivottiin KTP:n puolustuksen toimesta pois rangaistusalueelta.

Tämän jälkeen oululaiset pystyivät jatkamaan vastaavien tilanteiden luomista kotkalaisten maalille, mutta viimeistelyn ontuminen jatkui. Seuraava kunnon maalipaikka nähtiin pelin 34. minuutilla, kun hyvin pelannut oululaislupaus Jere Kallinen pääsi nousemaan rangaistusalueen sisään, jonka päätteeksi hetken flipperin jälkeen pallo päätyi kapteeni Lassi Nurmokselle, joka laittoi oikean jalan kanuunan laulamaan. Valitettavasti pallon eteen kerkesi jälleen kotkalaisten maalivahti, joka torjui pallon yli maalin. Uusi “läheltä piti” -tilanne syntyi, kun pelin 37. minuutilla Ruxi päätti yrittää suoraan vaparista, mutta jälleen Lepola sai kätensä eteen ja nolla pysyi oululaisten maalisarakkeessa.

Toisella jaksolla sama suunta jatkui. Kotkalaiset vetäytyivät ja AC Oulu hyökkäsi. Joukkue sai luotua useita vaarallisia tilanteita, mutta edelleen tehottomuus maalinteossa oli taakkana hyvistä yrityksistä huolimatta. Peli saatiin tasalukemiin 80. minuutilla, kun Kallinen antoi kulmatilanteessa kaaripallon suoraan rangaistusalueen taka-alueelle uineen Ruxin päähän, joka pukkasi pallon ohi Lepolan. Joukkue pääsi hyvin lähelle vielä kerran muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ruxi antoi vaparin rangaistusalueen sisään, josta Anselmi Nurmela pääsi puskemaan pallon niukasti ohi maalin.

Röngän voimapelaajat:

1. Rakennusliike IP-Heikkilän ja Lattiapalvelu Royalin kummipelaaja Jere Kallinen

2. Visuran ja Ekovirtauksen kummipelaaja Obed Malolo

3. Ekovirtauksen ja Visorin Ruxi

Seuraava kotiottelu:

AC Oulu – HJK

17.7.2021 klo: 18.30

Raatin stadion

Osta liput ennakkoon tästä.

Kommentit

”Kymmenen ensimmäistä minuuttia odoteltiin, että jotain tapahtuu ja yleensähän siinä käy niin, että vastustaja hyödyntää passiiviset hetket. Kotkan maalin jälkeen pelasimme 80 minuuttia hyvää ja aktiivista jalkapalloa ja loimme riittävästi tilanteita voittaaksemme pelin. Uskonkin, että jos peliä jatkettu vielä 10 minuuttia, niin olisimme iskeneet voittomaalin. Jatketaan siitä sitten taas ensi sunnuntaina.”, päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi tasapeliin päättynyttä kotipeliä.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit