Raportti Edustus

AC Oulun kausi sai arvoisensa päätöksen, kun joukkue haki 2-1-voiton JJK:n vieraana. Kotijoukkue meni johtoon Robert Taylorin maalilla, mutta Pekka Räisäsen ja Morten Gerster Peipisen maalit toivat oululaiset rinnalle ja ohi. AC Oulu pelasi huiman loppukauden – se pelasi 14 ottelua putkeen tappioitta ja nousi sarjassa lopulta sijalle 4. HIFK nousi unohtumattoman kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Eroa AC Ouluun tuli lopulta vain 3 pistettä.

 Ottelun alku oli AC Oululta hieman hermostunut ja JJK onnistui luomaan painetta David Monsalven maalille. Se meni johtoon 20. minuutilla Robert Taylorin maalilla, joka syntyi komealla laukauksella pallon pomppiessa hetken aikaa AC Oulun kuudentoista-alueen sisällä.

Maalin jälkeen AC Oulu otti hallinnan itselleen. Tasoitus nähtiin neljä minuuttia JJK:n maalin jälkeen, kun Pekka Räisänen tälläsi uransa viimeisen ottelunsa pelanneen Mika Nurmelan kulmapotkun komeasti maaliin.

Maalin jälkeen JJK:n Severi Vielma hommasi itselleen nopealla aikataululla kaksi varoitusta, jotka johtivat ulosajoon. Vajaalle joutunut JJK ei tästä enää toipunut, vaan AC Oulu pyöritti peliä käytännössä suvereeniin tapaan. Uhrautuvasti pelannut kotijoukkue onnistui kuitenkin selviytymään taolle tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui mihin ensimmäinen jäi. JJK jatkoi koko joukkueella puolustamista ja AC Oulu yritti murtaa puolustusmuurin. Lukuisista yrityksistä huolimatta se onnistui vain yhden kerran 60. minuutilla – Morten Gerster Peipinen puski Nurmelan vapaapotkun maaliin.

Ottelun lopussa lisäosumia ei paikoista huolimatta nähty, joten peli päättyi 1-2-lukemiin.

JJK, jyväskyläläinen jalkapalloyleisö sekä AC Oulun suuri kannattajajoukko osoittivat upeasti kunniaa uransa viimeistä ottelua pelanneelle Mika Nurmelalle. AC Oulu ja Mika Nurmela kiittävät!

Ykkösen sarjakausi oli upea ja tasainen – alusta saakka sarjaa johtanut KTP Kotkasta hyytyi loppukaudella pahemman kerran ja viimeisen ottelun tasapeli JIPPOA vastaan ei riittänyt – kotikentällä FC Jazzin voittanut HIFK nousi maalieron turvin sarjan ykköseksi ja Veikkausliigaan. AC Oulu onnittelee HIFK:tä.

– Iso kiitos koko joukkueelle, seuralle, yhteistyökumppaneille ja yleisölle. Pelasimme kerrassaan upean loppukauden. Kaikilla jää jossiteltavaa, joten se on lopulta turhaa – paras voittaa näin pitkän sarjan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit