AC Oulu voitti FC Hongan Raatissa aurinkoisessa perjantai-illassa 2-1. Ottelu sisälsi paljon draamaa ja vaiherikasta kamppailua oli seuraamassa 1354 silmäparia.

Lauantai-illan huumaa oli tarjolla totisesti eilen Raatissa, kun AC Oulu ja FC Honka ottivat yhteen. Ottelussa oli täydellinen draamankaari, jossa altavastaaja nousee vaikeuksien kautta voittoon viime hetkillä. Jos tämä peli olisi ratkaissut jotain suurempaa, kuin kolme pistettä alkukaudella, niin tästä puhuttaisiin varmasti pitempään.

Ensimmäinen jakso oli enemmän FC Hongan hallintaa pallon kanssa, mutta AC Oulu puolusti hyvin eikä päästänyt vierailijaa maalipaikoille. Myöskään toisinpäin maalipaikoilla ei mässäilty, joten jakso oli tarkkaa puolustuspelaamista puolin ja toisin. Pari kohtuullista vetoa kumpikin joukkue sai aikaiseksi maalia kohti, mutta maalivahdit olivat valppaana ja poimivat pallot syliinsä.

Toisella jaksolla pelillinen painopiste kääntyi enemmän oululaisten suuntaan ja maalipaikkoja alkoi myös syntyä. AC Oulu meni ensimmäisen kerran johtoon 55. minuutilla. Magnus Breitenmoser ja Rafael Floro prässäsivät pallon pois Hongalta hyökkäysalueella. Breitenmoser syötti Michael Lopezille rankkarialueelle, jossa oli vastassa liian monta keltapaitaa. Keskushyökkääjä suojasi hyvin palloa ja antoi lopulta kantapääsyötön Florolle, joka pääsi tälläämään pallon maaliin sydämensä kyllyydestä.

Sitten draamankaari sai oululaisittain jyrkkää alamäkeä, kun 70 minuuttia oli pelattu. Illan puhutuin tilanne, jonka vain harva näki. Hetken tuomarien neuvottelun jälkeen neljäs erotuomari teki päätöksen kentänlaidalta antaa AC Oulun Moshtagh Yaghoubille punaisen kortin ja sitä myöten parin ottelun pelikiellon. Tilannetta edelsi Yaghoubin ja Jerry Voutilaisen kaksinkamppailutilanne, jonka jälkeiset tapahtumat Duarte Tammilehdon tultua paikalle aiheuttivat ilmeisesti punaisen kortin.

Painittiin Jerryn kanssa siinä ja molemmat noustiin ylös sen jälkeen. Olin jo jatkamassa matkaa, kun Duarte Tammilehto otti mun paidasta kiinni. Tönäisin vähä sitä ja jatkoin matkaa. Paska fiilis jäi kohtelusta ja punaisesta kortista, mutta oon tottunut tähän. Voitettiin, niin se on tärkeintä.

Keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi

AC Oulu joutui pelaamaan loppuajan vajaalla ja se kostautui ikävällä tavalla muutaman minuutin jälkeen, kun FC Honka tasoitti ottelun. Rui Modesto toi pallon rankkarialueelle ja kaksinkamppailutilanteessa hän sai painettua oululaisten puolustajaa Floroa alaspäin, joka kaatui tilanteessa. Modesto pääsi syöttämään pallon maalin edessä vapaana olleelle Kevin Jansenille, joka pussitti pallon maaliin.

Oululaiset menivät johtoon jälleen ottelun viimeisellä minuutilla Rafael Floron rankkariosumalla. Tilannetta edelsi oululaisten kulmatilanne, jossa Hongan Jansen väänsi rajuin ottein AC Oulun Riku Selanderin maahan rangaistusalueella. Päätuomari Ville Nevalainen näki tilanteen hyvin ja hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin osoittaa pallo pilkulle.

Jännittävien vaiheiden jälkeen täydet kolme pistettä jäivät AC Oululle Raatin aurinkoisessa perjantai-illassa. Maittavan voiton jälkeen ja sarjan viidenneltä paikalta on hyvä suunnata katseet ensi viikon tiistaille, kun sarjakärki KuPS saapuu Ouluun. Liput ovat myynnissä jo, joten hanki omasi AC Oulun seurakaupasta.

Honka on yksi parhaista joukkueista Veikkausliigassa ja he ovat sarjan kärkipäässä. He voittivat Liigacupin ja ovat pelanneet todella hyvin. Haaste oli meille todella iso illan otteluun erityisesti lähtökohdista, mitkä meillä oli ennen tätä päivää. Meillä on ollut epäonnea viime aikoina, kun olemme menettäneet kokoonpanosta pelaajia eri syiden vuoksi, kuten Jere Kallisen loukkaantuminen viime ottelussa. Pelaajat tekivät mahtavan työn kentällä, he olivat todella sitoutuneita pelisuunnitelmaan ja heidän ansiostaan tuli helpompi kuin odotimme. Kentällä nähtiin paljon hienoja yksilösuorituksia, mutta joukkuepelaaminen oli tänään se merkittävin juttu. Kuten olen aiemmin sanonut, niin tämän joukkueen vahvuus on yhtenäisyys. Joukkue näytti taistelutahtonsa, kun pelasimme vajaalla. Pelaajat ansaitsivat tämän voiton täysin.