Laivastonsiniset jatkoivat voittojen tiellä perjantai-iltana Raatissa. KPV kaatui lukemin 2-1. Molemmat kotijoukkueen maalit merkittiin omiksi maaleiksi, joten KPV onnistui maalinteossa peräti kolme kertaa.

Ottelu lähti liikkeelle samoissa merkeissä kuin aiemmatkin KPV-kohtaamiset. AC Oulu pyrki pitämään palloa. KPV kyttäsi vastahyökkäyksiä sekä pyrki panostamaan erikoistilanteisiin. Lisäksi KPV:n taktiikkaan kuului ja on aina kuulunut erittäin aggressiivinen pelaaminen.

Ottelun tuomari Oliver Reitala salli ottelussa suhteellisen aggressiivisen pelaamisen, joten KPV pääsi käyttämään tätä hyväkseen. Ensimmäinen puoliaika näytti menevän tauolle 0-0 lukemissa, mutta 41. minuutin kohdalla Tuomas Mustonen pääsi siirtämään isännät 1-0 johtoon. Maali merkittiin lopulta Viktor Shevchenkon omaksi maaliksi.

Toinen puoliaika oli jälleen tasaista vääntöä. Puolittaisia paikkoja nähtiin puolin ja toisin. Taivas oululaisyleisön päällä synkkeni hetkellisesti 64. minuutin kohdalla kun KPV-hyökkääjä Elias Ahde tasoitti ottelun helpon näköisesti. 10 minuutin päästä kuitenkin taivas jälleen aukeni, kun KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki lahjoitti isännille johtomaalin. Alvarado Morinin löysä veto löysi tiensä Myllymäen käsien kautta verkon perukoille.

Johtomaalin jälkeen päävalmentaja Rauno Ojanen pyrki kontrolloimaan peliä niin, että KPV ei pääsisi enää tasoittamaan. Jarmo Korhosen valmentaman kokkolalaisjoukkueen aggressiivinen pelitapa kuitenkin kostautui, kun ensin 79. minuutilla Aki Sipilä ja 87. minuutilla Michal Mravec lensivät ottelusta suihkuun. Kummatkin herrasmiehet saivat suorat punaiset kortit törkeistä taklauksista.

Näin makeat pisteet jäivät Ouluun, ja AC Oulu nousi voiton ansioista Ykkösen sarjataulukon neljänneksi. Laivastonsinisten edustusjoukkueen kausi jatkuu viikon päästä lauantaina vierasottelulla Honkaa vastaan.

AC Oulu Villan Pojat pelaavat lauantai-aamuna noususta Neloseen. Ottelu alkaa Pateniemen kentällä klo 9.45. Vastassa OuJK.