Sunnuntai-iltana Raatissa avattiin Haastajasarja, jossa AC Oulu kohtasi HIFKin uudelleen viikon sisään. Jälleen numerot repesivät suuriksi ja oululaiset korjasivat täyden pistepotin punanutuilta.

Tasaväkisellä kamppailulla käyntiin lähtenyt ottelu sai dramaattisen käänteen, kun HIFKin pelaaja poistettiin kentältä punaisen kortin vuoksi. AC Oulu oli saamassa vastahyökkäystään vauhtiin Noah Pallaksen ja Otso Liimatan toimesta, kun helsinkiläisten Eetu Puro liukutaklasi Liimattaa takaapäin rumasti. Yleisö pidätteli hetken hengitystä samalla muistaen edellisen kohtaamisen järjettömän taklauksen, jonka uhriksi joutui Jere Kallinen. Tällä kertaa kuitenkin oululaisyleisö selvisi säikähdyksellä ja Otso pääsi jatkamaan ottelua. Tilanne oli selvä ja päätuomari Oliver Reitalalla ei ollut muuta mahdolisuutta, kuin nostaa punainen kortti Purolle ja näin HIFK alivoimaiseksi ottelun loppuun asti.

AC Oulu meni johtoon ottelun 21. minuutilla, kun Otso Liimatta pääsi katkaisemaan HIFKin Anin syötön. Väkkärä keskikenttäpelaaja nousi itse pallon kanssa aivan pilkun tuntumaan ja laukoi. Tällä kertaa kuitenkin maalivahti Ramilson Almeida sai torjuttua laukauksen, mutta ei saanut pelivälinettä haltuun asti. Ripariin yritti Niklas Jokelainen, mutta hänet HIFKin puolustus sai pelattu pois tilanteesta. Irtopallo päätyi uudelleen Otsolle, joka veti pallon maaliin kahden helsinkiläispelaajan läpi.

Ottelun ensimmäisen jakson kuva ulosajon jälkeen oli, että AC Oulu hallitsi ja painoi peliä kohti stadilaisten maalia. Oululaiset eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään vielä ylivoimaansa ja viimeistely ontui, joten tauolle lähdettiin Laivastonsinisten johtaessa 1-0.

AC Oulun voittomaalin sunnuntain otteluun teki Rasmus Karjalainen, mikä oli jo Rassen viides maali tälle sesongille. Oululaiset saivat pallon jälleen Almeidan huolimattomasta avauksesta. Peliväline kierrätettiin vasemmalle laidalle Noah Pallakselle, joka laittoi matalan keskityksen maalin eteen. Paikalle riensi Rasse, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Muutama minuutti myöhemmin HIFK pääsi yllättämään AC Oulun kavennusmaalilla. Ani antoi oululaispuolustuksen murtavan syötön Roman Eremenkolle boksin sisään, joka ampui napakan laukauksen ja pallo painui etukulmasta ohi Calum Wardin maaliin.

Seuraavaa maalia saatiin odotella ottelun viimeiselle vitoselle asti. Kumpikin sai muutaman maalipaikan ja paremmalla viimeistelyllä olisi ottelu voinut olla loppua kohti eri näköinen. Kuitenkin AC Oulu ratkoi pelin lopullisesti 85. minuutilla, kun Luquinhas antoi kulman lyhyenä. Magnus Breitenmoser sai pallon boksin rajalla ja hän syötti maalin takatolpalla vapaana olleelle Ibra Sekajjalla. Ugandalainen puski uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin ja AC Oulun turvalliseen johtoon ottelun loppuvaiheilla.

Kolme minuuttia myöhemmin Magnus Breitenmoser pääsi katkaisemaan Roman Eremenkon syötön ja nousi aivan kuudentoistaviivalle. Sveitsiläinen päätti laukoa itse ja pallo sujahti aivan tolpan vierestä alanurkkaan. Näin loppulukemiksi 4-1 ja toisen kerran peräkkäin HIFK oli lyöty rumin lukemin.

Ottelun ratkaisuhetkeksi jäi HIFKin punainen kortti, jonka jälkeen vierailija ei voinut enää kyennyt kunnolla taistelemaan pisteistä, kuten ensimmäisellä kymmenminuuttisella. AC Oulu teki myös oman pelin hieman hankalaksi ensimmäisellä jaksolla heikolla viimeistelyllä, vaikka paikkoja tappaa peli oli useita. Kuuntele kummankin joukkueen päävalmentajien mietteet ottelusta alla olevalta Rönkä jälkipelit -videolta.

Seuraavaksi AC Oulu kohtaa hyvässä vireessä olevan IFK Mariehamnin vierasottelussa Ahvenanmaalla reilun viikon päästä keskiviikona 28.9.2022. Seuraavan kerran Raatissa pelataan kahden viikon päästä, jolloin vastaan asettuu FC Lahti. Liput otteluun on jo myynnissä, joten seurakaupasta pääsyliput ennakkoon.