Raportti Edustus

AC Oulu osoitti keskiviikkoiltana myös kentän puolella olevansa kaupungin kiistaton ykkösseura. AC Oulu kaatoi OPS:n Joonas Pennasen maalilla lukemin 1 – 0.

Koleissa tunnelmissa Raatin stadionilla pelattu OPS:n ja AC Oulun välinen kaupungin derby ei kärsinyt tunnelman puutteessa, vaan 3455 katsojaa pääsi tuulettamaan AC Oulun 1-0-voittoa, ja näin ollen Oulun ansaittua sekä odotettua jalkapalloherruutta.

Voitto maistui erityisen hyvältä AC Oulun kannattajille, joille AC Oulu erikseen omisti OPS-voiton. Ottelun ainoan täysosuman tykitti 63. peliminuutilla suoraan ilmasta Joonas Pennanen, joka sai unelmachippisyötön Mika Nurmelalta.

Ensimmäinen jakso lähti liikkeelle tuulisissa tunnelmissa. Avausjakson myötätuuleen hyökkäsi OPS, ja taisi muutaman pelaajan puntti väristä henkimaailman asioiden takia. Oulun paikallisotteluita kun ei aivan joka päivä päästä pelaamaan.

– Liian monessa pelaajassa näkyi liikaa hermostuneisuutta. Lisäksi myrsky jaksotti pelin kahteen osaan. Esimerkiksi avausjaksolla OPS:lle tuuli ei ollut kahdestoista mies, vaan kyllä se oli viisi miestä lisää, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertasi.

Positiivisessa myötätuulessa voittonsa myötä jatkava AC Oulu nousi voitollaan 20 sarjapisteeseen yhdeksän pelatun ottelun jälkeen ja varmisteli hyvät asetelmat lähtiessään juhannuksen mukana saapuvalle sarjatauolle.

– Toinen jakso oli vähän parempaa meiltä. Vaikka saimme maalin, OPS pysyi silti sinnikkäästi mukana ja loi pitkillä palloilla paikkoja. Meillä ei ollut helppoa ja jokainen joutui tekemään töitä 90 minuuttia, Malinen summasi.

Malinen iski heti ottelun jälkeen kiinni myös aina lahjomattomiin tilastoihin. Hän nosti esiin sen, että AC Oulu ei päässyt juuri lainkaan vyöryttämään hyökkäyksiään pitkin vasenta laitaa. Laidalla häärinyt Dritan Stafsula ei päässytkään dominoimaan aivan aiempien otteluiden tapaan.

–  Vastustajan puolustuslinja piti Stafsulan sekä kumppanit hyvin pimennossa. Sen sijaan oikeaa laitaa pitkin pääsimme hyvin vyöryttämään, Malinen sanoi jakaen kiitosta muun muassa Pennasen suuntaan.

Voittomaaliksi jääneen osuman rakensi Nurmela, jonka pelisilmä oli tarkkana myös Raatin tuulien tuiverruksessa. Seuran keulakuva katsoi rauhallisesti tilanteen saatuaan vasemmalta laidalta pallon boksiin, ja chippasi pallon taidokkaasti Pennaselle, joka tälläsi pelivälineen suoraan ilmasta OPS:n maaliin. Oulun kakkosseuran maalivahti Juhani Koposen jäi tilanteessa voimattomaksi.

– Pennanen on ollut hyvässä pelivireessä. Hänen tahtotilansa on ollut vahvasti muuttaa preesensiään kentällä. Pennaselta on odotettu laukauksia paljon, mutta en ihan tuollaista osannut odottaa, Malinen myhäili.

Myös OPS-luotsi Luiz Antonio tunnusti maalin.

– Se oli todella kaunis maali, ja hyvä suoritus, Antonio tunnusti.

AC Oulun kulmakivi etenkin avausjaksolla oli tolppien välissä erinomaisesti esiintynyt maalivahti Jeremy Vuolo, joka palkittiinkin ansaitusti illan parhaana pelaajana.

Oman vahvan vaikutuksen pelin kulkuun toi myös uskollinen ja äänekäs kannattajaryhmä Sinitähdet, joita Malinen suitsutti vahvasti pelin jälkeen.

– Ennen peliä sanoin, että pelataan sydämellä faneille, ja otetaan heille kolme pistettä. He ovat eläneet sydämellään AC Oulun tarinoissa mukana ja olivat tänään oikeastaan paras ryhmä kentällä, Malinen päätti tyytyväisenä.

AC Oulu jatkaa voiton myötä Ykkösen piikkipaikalla. OPS:n kohtaloksi näyttää muodostuvan taistelu putoamista vastaan.

Voiton ansiosta AC Oulu pääsi juhannusvapaille voittajana.

OPS – AC Oulu 0 – 1 (0 – 0)

30min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
43min. OPS Luis Vanderlei varoitus
63min.  0 – 1 Joonas Pennanen (Mika Nurmela)
69min.  OPS Luizao varoitus

Yleisöä: 3 455

Leijonapörssipisteet

*** Jeremy Vuolo, AC Oulu
** Jani Kauppila, AC Oulu
* OPS

AC Oulun kokoonpano

Jeremy Vuolo
Juha Majava
Janne Hietanen
Johannes Mononen
Lassi Nurmos
Jani Kauppila
Mika Nurmela
Daniel Owusu (90 min. Tuure Siira)
Dritan Stafsula (73 min. Ilja Fomitsev)
Joonas Pennanen (88.min Juho Meriläinen)
Randy Edwini-Bonsu

(Toimitus, Olli Kohonen)