Raportti Edustus

AC Oulu näytti täydellisesti kaapin paikan PS Kemille pohjoisen paikallispelissä Oulu-lehti Areenalla sunnuntai-iltana. Loppulukemat 6 – 0 eivät jättäneet pienintäkään epäselvyyttä, missä sijaitsee Ykkösen herruus tällä hetkellä.

HUOM – KATSO MYÖS:

Videokooste ottelusta
Kuvakooste ottelusta

Kauden selkeä ennätysyleisö, 2 587 katsojaa, sai nauttia todellisesta maalijuhlasta, kun AC Oulu pisti verkkoja tötterölle oikein kunnolla. AC Oulun huikea 6-0-voitto sivuaa seuran historian ennätystä sarjaotteluissa, sillä vain kerran aikaisemmin on vastustaja saanut yhtä suurella maalierolla kyytiä. Tämä tapahtui 14. kesäkuuta vuonna 2006, jolloin AC Oulu höykytti PP-70:n lukemin 7 – 1.

Sunnuntain maalitalkoissa oululaisjoukkueen tehomiehes oli kaksi osumaa sekä tehnyt että syöttänyt Donewell Yobe. Kertaalleen maalinteossa onnistuivat  Juha Majava, Dominic Yobe, Joonas Pennanen ja Joni Korhonen.

Maalinteon aloitti ja päätti ottelun ykkösmies Donewell Yobe. Lukemat venähtivät lopulta niin reiluiksi, ettei edes AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen pysynyt niissä mukana.

– Tyytyväisyyttä ei voi kiistää, sillä olivathan nuo melkoiset lukemat. Onnittelin joukkuettakin 5-0-voitosta, kunnes pojat sanoivatkin, että voitettiin 6-0, Malinen naureskeli.

Ottelu olisi toki voinut saada myös erilaisen luonteen, sillä PS Kemi sai alkuminuuteilla kertaalleen pallon maaliin. Erotuomari Mikko Leino kuitenkin hylkäsi Ozeias Fernando Gracianon tekemän maalin hänen rikottua AC Oulun maalivahti Dennys Rodriguesia.

Heti tämän jälkeen iski Donewell Yobe ensimmäisen kerran. Peliä oli takana 10 minuuttia, kun Mika Nurmelan vapaapotku löysi tiensä millintarkasti suoraan Yoben päähän. Sambialainen puski pallon tarkasti takakulmaan ohi Kalle Rönkön.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun isännät siirtyivät 28. minuutilla 2-0-johtoon. Kauden parhaan ottelunsa pelannut Juha Majava taisteli pallon väkisin kolmen kemiläisen keskeltä itselleen. Majava käytti seinäsyötön Donewell Yoben kautta ja täräytti pallon voimalla perinteisellä kärkkärillä etukulmaan. AC Oulu johti 2-0 ja PS Kemin niskat katkesivat.

– Olihan se upea tunne onnistua. Asenne sekä fiilis joukkueessa oli todella kova, Majava tiivisti voiton avaimet.

Toisella puoliajalla AC Oulu nöyryytti vieraitaan pahanpäiväisesti. Dominic Yobe, Pennanen sekä Korhonen iskivät maalit lyhyen ajan sisään. Illan viimeisen osuman viimeisteli Donewell Yobe, joka nousi samalla AC Oulun sisäisen maalipörssin ykköseksi viidellä täysosumallaan.


Pennanen juhli ensimmäistä maaliaan AC Oulun paidassa. Maalinteossa onnistui myös Korhonen, joka lisäksi syötti kaksi osumaa. Kuva: Tapani Pikkarainen

Erityisen iloinen Malinen oli Majavan, Pennasen ja Korhosen onnistumisista.

– Nämä jätkät ovat joutuneet tekemään paljon töitä treeneissä. He ovat opetelleet uusia asioita ja siksi nämä onnistumiset lämmittävät.

PS Kemin puolustukseksi on nostettava esiin joukkueen vaikea pelaajatilanne. Loukkaantuneiden lista on todella pitkä, mikä on vaikuttanut viime otteluiden tuloksiin. Kahden viimeisen pelin maaliero on murheellinen 0 – 10.

– Me ollaan täysin riippuvaisia näistä pelaajista. Etenkin nuo puolustuksen poissaolot näkyvät lukemissa. Materiaali ei ole ihan samaa luokkaa kuin AC Oululla, Kemin päävalmentaja Jukka Ikäläinen myönsi.

AC Oulu nousi voitollaan 27 pisteeseen ja jatkaa Ykkösen piikkipaikalla. Leveä voitto kaunisteli myös komeasti maalieroa, joka voi olla kauden ratkaisuvaiheilla äärimmäisen tärkeä. Oululaisten sarjajohto ei kuitenkaan kasvanut, sillä myös toisena oleva FC Viikingit juhli sunnuntaina kotivoittoa.

AC Oulu ja PS Kemi kohtaavat toistamiseen jo ensi lauantaina, kun oululaiset matkustavat Sauvosaareen Kemin vieraaksi.

– Tuossa ottelussa emme tule saamaan mitään ilmaiseksi, Malinen päätti.

AC Oulu – PS Kemi 6 – 0 (2 – 0)

10min. 1 – 0 Donewell Yobe (Mika Nurmela)
19min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
28min. 2 – 0 Juha Majava (Donewell Yobe)
57min. 3 – 0 Dominic Yobe (Donewell Yobe)
62min. 4 – 0 Joonas Pennanen (Joni Korhonen)
79min. 5 – 0 Joni Korhonen (Tommi Siekkinen)
84min. 6 – 0 Donewell Yobe (Joni Korhonen)

Yleisöä: 2 587

Veikkauspörssipisteet:

*** Donewell Yobe, AC Oulu
** Mika Nurmela, AC Oulu
* Juha Majava, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen
John Jonke
Tommi Kauppinen
Dominic Yobe (74min. Juho Meriläinen)
Mika Nurmela
Joni Korhonen (87min. Henri Hanhela)
Juha Majava
Donewell Yobe
Joonas Pennanen (77min. Tommi Siekkinen)

HUOM – KATSO MYÖS:
Videokooste ottelusta
Kuvakooste ottelusta

(Toimitus)