Raportti Edustus

Lähes täydellinen kesäsää, Raatin upea stadion ja kaksi hienoa suomalaista jalkapallojoukkuetta olivat pääosissa, kun AC Oulu nappasi täydet kolme pistettä sarjakakkoselta Seinäjoen Jalkapallokerholta. Vieraat johtivat ottelua vielä puoliajalla Daniel Caumon maalilla, mutta toisella jaksolla kolmesti Zézén, Dritan Stafsulan ja Joonas Sohlon maaleilla osuneet sinipaidat käänsivät ottelun lopulta itselleen.

Avausjakso alkoi tutusti kotijoukkueen hallinnalla – Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Matias Ojala oli lähellä siirtää kotijoukkueen johtoasemaan, mutta vasemmalta lähtenyt laukaus kilahti SJK-maalin tolppaan. Seuraavaksi pirteällä pelipäällä ollut Venance Zézé hätyytteli vierasmaalia kaksi kertaa. Molemmat puolittaiset läpiajotilanteet päätyivät kuitenkin sivuverkkoihin. SJK tyytyi puolustamaan kurinalaisesti ja iski vastaan terävästi ja saikin omat paikkansa avausjaksolla. Pohojalaiset siirtyivät ottelussa johtoon 29. peliminuutin kohdalla, kun valkopaidat pelasivat näyttävästi Jyri Hietaharjun vasemmalta keskityspaikkaan. Tarkka takatolpalle lähetty keskitys löysi Daniel Caumon, joka nikkasi pallon ohi voimattoman Hugo Magalhãesin. Tämän jälkeen ensimmäisen jakson peli meni sekavaksi ja järkevät hyökkäykset olivat vähissä molemmilta joukkueilta.

Liekkö puoliajalla käydyt tiukat keskustelut tepsineet, mutta kotijoukkue tuli tauolta uudella ilmeellä – Tuttuun ja osakseen kritiikkiäkin saaneeseen pelityyliinsä nojaten AC Oulu alkoi vyöryttää hyökkäyksiään yhä lähemmäs SJK-maalia. Vierasjoukkueen passivoituessa ja turvautuessa puolustusmuuriin iski oululaiset lopulta tasoituksen 68. minuutin kohdalla – Nopean syöttökuvion päätteeksi Mika Nurmela vapautti Zézén maalintekoon eikä norsunluurannikkolainen tällä kertaa erehtynyt. Lisää tuulta purjeisiinsa saanut kotijoukkue jatkoi vyörytystään, kunnes johtomaali oli tosiasia. Tällä kertaa se ei todellakaan ollut mikä tahansa maali, vaan Dritan Stafsulan onnistunut kulmapotkukikka oli taatusti yksi kauden komeimmista osumista. Pelikello osoitti 72. minuuttia.

Johtomaalin jälkeen AC Oulu ei kyennyt hetkeen pitämään palloa riittävän hyvin ja taisteluilmeen löytänyt SJK sai muutaman hyvän maalipaikan, josta paras siunautui Toni Lehtiselle, kun pelikentälle palanneelle Juho Meriläiselle tapahtui paha arviointivirhe. Takaiskuilta onneksi säästyttiin ja vapauttavan osuman kulmapotkun jälkitilanteesta iski päällään Joonas Sohlo 86. minuutin jälkeen.

– Olimme mielestäni ensimmäiselläkin jaksolla hallitsevampi osapuoli. Meillä oli kolme hyvää paikkaa tehdä avausmaali, mutta tällä kertaa emme onnistuneet. Avausmaalilla on aina suuri merkitys ja kun SJK sen sitten onnistui tekemään, oli heillä tietysti etu itsellään. Heidän maali tuli liian helposti ja vastaaviin tilanteisiin meidän pitää saada terävyyttä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kommentoi.

– Toiselle jaksolle laitahyökkääjien puolenvaihto toi selvästi lisää hyökkäyspeliimme. Aloimme pitämään palloa pidempään ja hyökkäykset olivat vaarallisia. Uusitalon Eetu toi vaihdosta tullessaan hyvää juonikkuutta ja oli mukana rakentamassa tasoitusta. Voittomaali oli sitten Tanilta upea suoritus, mutta kyllä se oli harjoiteltu SJK:n puolustusasetelmaa vastaan. Maalin jälkeen peli sitten hieman muuttui, kun SJK luonnollisesti alkoi nostaa hyökkäyksiään. Hieman siinä oli vaikeuksia, mutta toisaalta iskimme muutaman kerran vastaan hyvin ja Jaskan maali vapautti tilanteen. Olen joukkueestani todella ylpeä, sillä SJK on todella vahva ja nimekäs ryhmä, Malinen jatkaa.


Vielä viime vuonna Kolmosessa pelannut Joonas Sohlo on iskenyt jo kolme menneellä kaudella (Kari Väre)

SJK:n päävalmentaja Kristoffer Kloo näki ottelun puolestaan näin:

– Jostain syystä meidän välimatkamme kasvoivat liian pitkiksi. Vaikka pääsimme johtoasemaan, peli ei ollut halutusti hallinnassa. Meillä oli tänään jalkeilla hyvä joukkue, mutta kyllä voitto meni lopulta oikeaan osoitteeseen.

AC Oulu jatkaa otteluitaan jo tulevan keskiviikkona, kun sarjakärki Rovaniemen Palloseura saapuu Raattiin. EM-kisahuuman keskellä jokainen tänään paikalle saapunut sai todistaan hienoa jalkapallonäytelmää ja kotijoukkueen jatkaessa samalla tavalla on sarjakärki todellisen haasteen edessä.

Ottelun tilastot täällä>>