Moku Katarauna Oulun Konttivuokraus Lähitapiola Terveystalo Kotikatu 365 Liikku Codemate PEAB UKI Arkkitehdit Kraton Allin matala Temrex PLC

AC Oulu nappasi voiton kauden avauksesta – Eero-Matti Auvinen ratkaisijana

29.4.2017 19:52 Raportti

 

Laivastonsiniset aloittivat kauden 2017 erinomaisella tuloksella. Sarjanousija Gnistan taipui Raatin stadionilla lukemin 1-0. Ottelussa nähtiin myös draamaa, kun hyökkääjä Petteri Pietola ajettiin ulos kahdella varoituksella.Eero-Matti Auvinen iski kulmapotkusta voittomaalin. (Kuva: Elias Mustonen)

 

AC Oulu aloitti kautensa kotikentällä, kun sarjanousija Gnistan saapui vieraaksi Raatin stadionille. Stadionin nurmi ei ollut vielä huippukunnossa, sillä lukuisat Suomea kiusanneet takatalvet ovat hidastaneet myös Raatin nurmen kasvua. 

 

Itse ottelu oli alusta alkaen tiukkaa puolustustaistelua. Tapansa mukaisesti AC Oulu piti palloa ja Gnistan pyrki iskemään vastaan. Tätä kaavaa toistettiin koko ensimmäinen puoliaika. Ottelun kohokohta nähtiin silti ensimmäisen puolikkaan puolivälissä. Oikealta annettu kulmapotku löysi takatolpalle, jonne oli salaa hiipinyt toppari Eero-Matti Auvinen. Auvinen puski vapaasti johtomaalin, joka myöhemmin jäi ottelun ainokaiseksi. 

 

Toisella puoliajalla myös Gnistan pääsi pitämään palloa. Tällä kertaa oli Laivastonsinisten aika pyrkiä vastahyökkäyksiin. Reilun 60. minuutin kohdalla AC Oulu joutui vaihtamaan kapteeni David Ramadingayen pois loukkaantumisen vuoksi. "Davella" on ollut pientä häikkää olkapään kanssa, joten tarkka diagnoosi selviää myöhemmin. Tilalle kentällä vaihdettiin Matias Lindfors. 71. minuutilla päävalmentaja Rauno Ojanen sai lisää mietittävää kun Petteri Pietola saalisti itselleen toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

 

Gnistan sai pientä painetta Laivastonsinisten maalille ylivoimalla pelatessaan, mutta niin vain Markus Heikkisen johtama puolustus kesti. Näin AC Oulu avasi kauden voitokkaasti ja piti samalla nollapelin. Ei huono!

 

AC Oulun voitokkaasti alkanut kausi jatkuu jo viikon päästä lauantaina kotiottelulla FC Hakaa vastaan. Ottelu alkaa lauantaina 6.5. klo 17.00.

KOMMENTIT

- Kyllähän se tosi hyvältä se tuntui. Vähä taistelun kautta se tuli, kun jouduttiin alivoimalle. Muutenkin oli kovaa vääntöä, lähinnä nurmikon takia, koska se ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa. Otettiin taisteluvoitto, kertoi voittomaalintekijä Eero-Matti Auvinen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

 

- Kenttä asetti tietyt haasteet tänään, ja vastustajan puolustuslinja makasi aika alhaalla. Löydettiin kumminkin lääkkeet siihen ja tehtiin maali erikoistilanteesta. Pietolan ulosajo sitten sekoitti meidän pakkaa. Jos kaveri puolusti tiiviisti, niin kyllä mekin onnistuttiin puolustuspelissä tänään. Puolustettiin koko joukkueena aggressiivisesti. Oltiin sen verran parempia, että ansaittiin voittaa tämä ottelu, päätti päävalmentaja Ojanen niinikään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

JÄLKIPELIT
OTTELUKOOSTE

Veikkaus
© 2018 AC Oulu.
Miesten Ykkönen