AC Oulu kaatoi 0–2-numeroin AC Kajaanin vieraskentällä Kajaanin urheilupuistossa maanantaina. Molemmat Laivastonsinisten maaleista iski Jere Aallikko.

AC Oulu kohtasi maanantaina vieraissa AC Kajaanin. Ottelun alussa molemmat pääsivät kiinni pelivälineeseen ja saivat luotua näennäisiä hyökkäyksiä, mutta avausjakson edetessä kamppailua tahkottiin enenevissä määrin Laivastonsinisten hallinnassa ja hyökkäyspäädyssä. Kauden avausottelussa maalihanansa avannut Loorents Hertsi sai avausjaksolla useamman paikan kihauttaa pallo jälleen verkkoon, mutta isäntien maalilla Jonathan Jäntti ja maalikehikko veivät voiton.

Ensimmäisen puoliajan edetessä vierailija sai entistäkin paremmin painetta kajaanilaisten päätyyn ja loi maalipaikkoja. David Ramadingaye oli 34. minuutilla lähellä maalintekoa, kun hän pääsi yllättäen laukomaan rangaistusalueen rajamailta. Tälle kaudelle EIF:stä Kajaaniin siirtynyt Jäntti vei jälleen torjunnallaan pidemmän korren.

Maanantain taistelun avausmaali nähtiin, kun avauspuolikasta oli jäljellä ainoastaan alle viisi minuuttia. Alexander Jibrinin boksiin tarkoitettu syöttö kimposi kajaanilaisten puolustajan kautta Laivastonsinisten luottokeskikenttäpelaajalle Jere Aallikkolle, joka ampui vastapalloon ja peliväline painui vastustamattomasti Jäntin käsien kautta maalin oikeaan alanurkkaan. Puoliajalle mentiin numeroissa 0–1.

Toinen puolikas käynnistyi AC Oulun hallinnassa, mutta vaarallisempia maalipaikkoja ei kakkosjakson avauskympillä muutamia kaukolaukauksia sekä erikoistilanteita lukuun ottamatta nähty. Aallikko viimeisteli toisen maalinsa 63. minuutilla – tällä kertaa läpiajosta, johon hänet vapautti komealla pystysyötöllä Ramadingaye, eikä viimeistelyssäkään valittamista ollut. Pysyminen pallossa piti Laivastonsinisillä kontrollin ottelutapahtumissa toisella jaksolla, eikä kotijoukkue juurikaan mitään vaarallisempaa saanut koko jaksolla kehitettyä. AC Oulu puolusti omalla kenttäpuolellaan keskustaa läpi kamppailun todella kurinalaisesti ja lopusta huolehti toistamiseen joukkueen maalinsuulla nollan pitänyt Juhani Pennanen.

Maanantaina Kajaanin urheilupuistossa pelattu kamppailu oli vähällä siirtyä halliin, kun tekonurmi oli lumen peitossa vielä aamupäivällä. Illaksi viheriö saatiin kuitenkin kuntoon ja alkuperäisen otteluohjelman osalta jo lauantaille merkitty kamppailu päästiin vihdoin pelaamaan.

Seuraavana AC Oululla on vuorossa kotiavaus, kun Ykkösen vahvimpiin ryhmiin Laivastonsinisten ohella ennakkoarvioissa lukeutunut Valkeakosken Haka vierailee Raatin stadionilla. Kärkikamppailu pelataan lauantaina 11.5. klo 17.00 alkaen.