AC Oulu avasi kauden toisessa ottelussa pistetilinsä KTP:tä vastaan. Ottelu Arto Tolsa Areenalla päättyi tasatulokseen 1-1.

Ottelun alku oli AC Oululle hankala. FC KTP ei antanut tilaa oululaisille, vaan isännät näyttivät vieraille kaapin paikan. Ottelun 8. minuutilla tapahtui se mitä AC Oulu ei varmastikaan halunnut käyvän toteen. Markus Heikkinen loukkaantui vakavan oloisesti ja joutui tulemaan vaihtoon. Kentälle Heikkisen tilalle kirmasi Aleksi Lappalainen. Heikkisellä on alustavan tiedon mukaan jonkinasteinen alaraajavamma, joten hän saattaa olla pelikentiltä pois pitkäänkin.

Vartin pelin jälkeen isäntäjoukkueen hallinta tuottikin tulosta, kun Aleksi Tarvonen pääsi vaaralliseen läpiajoon. Laivastonsinisten maalivahti Johannes Wentin tuli vastaan sääntöjen vastaisesti, joten tilanteesta tuomittiin kotijoukkueelle rangaistuspotku. Pilkulta pallon laittoi varmasti verkon perukoille Jussi Aalto.

Toisella puoliajalla nähtiin sisuuntunut ja taisteleva AC Oulu. Mitä pidemmäs peli eteni, siirtyi hallinta oululaisille. 62. minuutilla David Ramadingaye ampui kulman jälkitilanteesta vierasjoukkueen tasoihin. Kyseessä oli samalla AC Oulun kauden avausmaali. Tämän jälkeen ote pelistä siirtyi vielä asteen enemmän vierasjoukkueelle ja voittokaan ei kaukana ollut. Vartti ennen täyttä aikaa Laivastonsiniset saivat pallon jo kertaalleen maaliin, mutta tuomari näki tilanteessa AC Oulun pelaajan rikkoneen KTP-maalivahti Jere Pyhärantaa

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet tasattiin. Vieraspiste Kotkasta on hyvä saavutus, mutta Kauniaisissa hävitty avausottelu ei tullut ainakaan vielä pisteiden muodossa kuitattua. Seuraavan kerran AC Oulu pelaa kotona tulevana keskiviikkona 4.5. kello 18.30, kun viime kaudella Veikkausliigasta tippunut FF Jaro saapuu Raattiin. Keskiviikon kamppailu on samalla #KiitosHietsu-ottelu, jossa AC Oulu kunnioittaa seuralegenda Janne Hietasta