AC Oulu oli tyly isäntä Ykkösen KPV:lle lauantain harjoitusottelussa. Onni Suutari heilutti tahtipuikkoa neljällä osumalla 8-1-päättyneessä näytöksessä.

Laivastonsiniset lähtivät otteluun avauskokoonpanolla: Ward, Selander, Koskela, Försström, Pallas, Kallinen, Liimatta, Morais, Jokelainen, Suutari, Coffey.

Kotijoukkue näytti heti kättelyssä eron Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden välillä. Pelikello Garam Masala Areenalla ehti vanheta kahdeksan minuuttia, kun Otso Liimatta kaadettiin rangaistusalueella – pallo pilkulle ja Niklas Jokelainen ei erehdy. Peli kotijoukkueelle 1-0.

KPV:n koko ottelun paras paikka nähtiin minuutti AC Oulun avausmaalista. Calum Wardin syöttö Jere Kalliselle epäonnistui ja KPV pääsi yrittämään vajaasta kymmenestä metristä täysin vapaasti, mutta pallo päätyi ylärimaa hipoten yli maalin – kotiyleisö Garamissa ja Kaleva Liven äärellä selvisivät säikähdyksellä.

Loppu avausjaksosta olikin Laivastonsinisten näytöstä. Joukkue loi monipuolisesti tilanteita ja maalit olivatkin upeita. Ensin 11. minuutilla Huuhkajien Portugalin leiriltä palannut Noah Pallas teki hienon esityön ja Onni Suutari tykitti iltapäivän ensimmäisen osuman laukomalla pallon voimalla yläpesään boksin sisältä. 3-0-maalia edelsi Jokelaisen ja Riku Selanderin hieno sommitelma oikealla laidalla. Ashley Coffeyn yrityksen KPV:n maalivahti Ville Seppä vielä torjui, mutta Suutari oli kärkkäänä laittamassa irtopallon sisään.

Seuraavaa täysosumaa saatiin hyvistä paikoista huolimatta odotella aina avausjakson viimeisille minuuteille. Miika Koskela pääsi puskemaan 44. minuutilla Kallisen keskityksestä, mutta Seppä venyi juuri ja juuri pallon tielle – seuranneesta kulmapotkusta Coffey nikkasi AC Oulu uransa avausmaalin erittäin röyhkeällä tavalla. KPV:n puolustajilla ei ollut tilanteessa ilmatilaan noussutta Coffeyta vastaan mitään mahdollisuuksia.

Ricardo Duarte suoritti puoliajalla neljä vaihtoa ja jo avausjakson aikana nähtiin muutama vaihto – esimerkiksi maalivahdit pelasivat ottelussa kukin 30 minuutin jakson. Penkkiä lähtivät lämmittämään Selander, Liimatta, Jokelainen, Suutari ja Pallas. Pelipaitaa vetivät päälleen puolestaan Daoussi, Tainio, Huhtala, Collin ja Morais. Toisen jakson alku oli vaihtojen jälkeen AC Oulun osalta hieman hakemista ja KPV pääsikin peliin paremmin mukaan. Kokkolalaisten ainokainen syntyi 50. minuutilla, kun Joonas Paanasen laadukas laukaus kuudentoista-alueen rajalta painui vastustamattomasti verkkoon ohi Juhani Pennasen.

Maali herätti kotijoukkueen ja ottelun loppu oli jälleen niin sanotusti yhtä päätä. Yassin Daoussin ja Maximus Tainion esityön päätteeksi Rony Huhtala onnistui tekemään AC Oulun seuraavan maalin – voimahyökkääjän laukaus etukulmasta ei jättänyt ilmaan kysymyksiä. Miehen tuuletuksessa oli niin ikään ytyä. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa 70. minuuttia.

Huhtala oli hankkimassa röyhkeän haaston ansiosta rangaistuspotkua 77. minuutilla, jonka ansiosta Suutari pääsi viimeistelemään hattutempun pilkulta. Pari minuuttia tästä ja oli kentälle vaihdetun Daniel Heikkisen vuoro yrittää rikkoa kuparinen AC Oulun paidassa, mutta laukaus avopaikasta päätyi tällä kertaa mainoslakanoihin. Ottelun hahmo eli Suutari iski neljännen maalinsa puolittaisesta läpiajosta – nuoren miehen maltti kiertää vastaan tullut kokenus venäläismaalivahti Sergey Lazarev oli kerrassaan hieno.

Loppulukemat 8-1:een viimeisteli ottelun viimeisellä varsinaisella minuutilla Lucas Morais. Esityön maaliin teki kukapa muukaan kuin Suutari ja Daoussi.

KPV:sta ei siis ollut kotijoukkueelle mittariksi – jääkiekkolukemiin päättynyt ottelu antoi kuitenkin osviittaa siitä, mihin AC Oulu parhaimmillaan pystyy. Todellinen testi ja tosipelit alkavat viikon päästä lauantaina, kun Ilves saapuu Heinäpään Jalkapallohalliin (kaupungin “iso” halli) klo 15.00 alkavaan Liigacupin avausmatsiin. Otteluun on vapaa pääsy VIP-kausikortilla ja Kausikortti+:lla. Muilla kausikorteilla 50%:n alennus normaalihintaisista lipuista, jotka ovat myynnissä AC Oulun verkkokaupassa. Nähdään hallilla!