AC Oulu kohtasi sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhon perjantai-illan ottelussa. Kotijoukkueena operoinut SJK oli pelillisesti askeleen jäljessä, mutta se onnistui ottamaan 1-0 taisteluvoiton Josun upealla kaukolaukauksella.

AC Oulun ja SJK:n keskinäiset kohtaamiset ovat olleet yleensä värikkäitä ja tasokkaita jalkapallo-otteluita – niin tälläkin kertaa. Ottelu alkoi hienoisesti kotijoukkueen hallinnalla. Ensimmäiset tilanteet nähtiin kaukolaukauksilla, kun SJK:n Josu ja AC Oulun Mika Nurmela esittelivät painavaa potkua vastapalloon. Maalivahdit hoitivat kuitenkin kohti tulleet tulitukset syleihinsä. Kun ottelu oli vanhentunut 17. minuuttia, näytti Josu jälleen vasemman jalkansa upeaa laukausta – espanjalaisen tykki upposi tällä kertaa 18 metrin hujakoilta ohi hyvin venyttäneen David Monsalven. Maalin jälkeen kotijoukkue passivoitui ja antoi hallinnan vierailijoille. Tasoitusta pääsivät yrittämään Sami Hyvärinen ja keskikentällä hyvin pelannut Dritan Stafsula. Molempien laukaukset jäivät kuitenkin Mikael Aksalun hyppysiin. 38. minuutilla SJK oli päästä jo kahden maalin karkumatkalle – vastahyökkäyksen päätteeksi Daniel Caumo vapautti Josun maalipaikkaan ovelalla kantapääsyötöllä. Monsalve ja apulaismaalivahtina tilanteessa toiminut Janne Hietanen estivät maalin syntymisen. Ottelu oli vanhentunut 41. minuuttia, kun nähtiin koko ottelun paras maalipaikka – Nurmelan nappikeskitys löysi maalin eteen täysin yksin jääneen Aapo Heikkilän, mutta pikakiiturin pusku viidestä metristä jätti paljon toivomisen varaa ja näin ollen kotijoukkueen puolustus sai huokaista helpotuksesta. Avausjakson lopussa AC Oulu loi vielä hyvää painetta erikoistilanteista ja niiden jälkihässäköistä, mutta maali jäi odottamaan itseään.

Toinen puoliaika pelillisesti vieläkin parempaa AC Oulua – sarjakärki joutui kotikentällään vetäytymään ja ottelusta tuli SJK:n kannalta vaikea. Kiivaasti sarjanoususta kiinni pitävä seinäjokelaisryhmä hoiti taistelun kuitenkin asiaankuuluvalla asenteella. 51. minuutin kohdalla Aapo Heikkilä haastoi Teemu Penninkangasta varoituksen arvoisesti. Tilanteesta tuomittua vapaapotkua asteli antamaan Nurmela, joka siirsi pallon keskellä odottaneelle Stafsulalle – ”Tanin” tulinen vasuri ensimmäisestä kosketuksesta painui vain vähän ohi maalin. Seuraavan tilanteen AC Oulu sai jälleen erikoistilanteesta, mutta Joonas Sohlon pusku jäi jälleen Aksalun varmoihin näppeihin. Myös kotijoukkue pääsi tilanteisiin muutaman vastaiskun päätteeksi – 64. minuutin kohdalla Caumolle tarjoiltiin tuplapaikka, mutta molemmat yritykset jäivät torsoiksi. Sama mies tykitti vielä 80. minuutin kohdalla vapaapotkun kaukaa, mutta Monsalve hoiti tilanteen. AC Oulu jatkoi tasoitusmaalin metsästystä raivoisasti loppuun saakka, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. Näin ollen kotijoukkue otti elintärkeät taistelupisteet ja kasvatti AC Oulun tuskaa ja synkkää elokuun saldoa.

– Oltaisi me tästä jotakin ansaittu. Minun mielestä pelattiin älyttömän hyvin ja laitettiin SJK osittain siltaan. Joka jätkä taisteli ja laittoi itsensä täysillä likoon. Ihan turhaa on siis puhua meidän kohdalla mistään luovuttamisesta. Kovalla kädellä meitä koetellaan tällä hetkellä, mutta tästäkin pettymyksestä on noustava, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Tuomarilinja ei miellyttänyt AC Oulun käskyttäjää.

– Tuomari ei laukonut Josun puolesta, mutta minun mielestä edeltävässä tilanteessa oli selkeä rike. Kaverin puolustaja repii kortti alla paidasta ilman mitään ja sitten viimeisellä sekunnilla Tuurelle (Siira) nousee toinen varoitus jostain hyökkäyspään rikkeestä. Kyllä se linja pitää pystyä näyttämään ja pitämään siitä kiinni. Sama kaveri on tainnut viheltää kolme meidän peliä ja joka kerta joku on laitettu pihalle – kyllähän se ärsyttää ketä tahansa, Ojanen puhisee.

– Oulu laittoi meidät tällä kaudella, ehkäpä ensimmäistä kertaa, pelillisesti tosi ahtaalle. He pääsivät tänne tavallaan paineettomassa tilassa ja se on hyvä jengi ja tykkään siitä miten he pelaavat. Iso kiitos kuitenkin koko joukkueelle, joka taisteli hienosti ja hoiti homman lopulta kotiin, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kehui.

AC Oulun seuraava ottelu pelataan vasta 15.9, maaottelutauon jälkeen.