Raportti Edustus

AC Oulu päätti syksyn harjoituskautensa perjantaina harjoitusottelussa KPV:tä vastaan. Yllättävänkin hyvätasoinen ottelu päättyi AC Oulun voittoon maalein 2-1 (0-0). Kotijoukkueen maaleista vastasivat Simo Myllymäki ja Mika Nurmela.

Perjantai-iltapäivän ottelussa kentällä nähtiin jo huomattavasti useampi AC Oulun oma sopimuspelaaja kuin viikko sitten OLS:aa vastaan. Sopimusmiehistä pelin aikana kentällä olivat puolustajat Niko Kukka ja Juho Meriläinen, keskikenttäpelaajat Mika Nurmela, Simo Myllymäki ja Dominic Yobe sekä hyökkääjä Tommi Siekkinen.

Sopimuksettomista pelaajista näyttöjä antoivat puolestaan maalivahti Bleron Kllokoqi, puolustajat Juha Majava, Markku Viitanen (toppari), Ville Oksala (toppari) ja Jussi Fredriksson, keskikenttämiehet Eetu Uusitalo ja Dritan Stafsula sekä laitapuolustaja/laitahyökkääjä Joonas Pennanen. Toisella puoliajalla kentälle tuli myös laitahyökkääjä Titi Essomba.

Ottelun jälkeen AC Oulu teki sopimukset Kllokoqin, Majavan ja Pennasen kanssa.

Ottelun kaikki maalit tehtiin toisella jaksolla. Avausjaksolla oululaisten paras paikka avautui heti ensimmäisellä minuutilla Dritan Stafsulan ja Mika Nurmelan esityön jälkeen Tommi Siekkiselle, mutta viime viikolla alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa maalinkin tehnyt hyökkääjä ei onnistunut tällä kertaa viimeistelyssä.

Vajaan 20 minuutin kohdalla KPV:llä oli puolestaan loistopaikka, mutta 16 rajan takaa tullut laukaus kolahti ylärimaan.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ottelun avausmaali, kun KPV pääsi käyttämään hyväksi AC Oulun puolustuspään virheen ja noin 16 metristä tullut Eetu Koistisen tulinen laukaus yllätti maalivahti Kllokoqin.

AC Oulu nousi kuitenkin loppupelin aikana rinnalle ja ohi. Tasoitusmaalin laukoi Simo Myllymäki, kun toista jaksoa oli pelattu vajaa puoli tuntia. Voittomaali puolestaan syntyi aivan viimeisillä hetkillä, kun Nurmela pommitti loistavan laukauksen noin 18 metristä verkon perukoille.

– Ottelun intensiteetti oli varsin korkea. KPV:lläkin oli kentällä suuri määrä sopimuksesta taistelevia pelaajia, ja sen huomasi kyllä, AC Oulun valmentaja Juha Malinen totesi.

AC Oulun kokoonpano:

Maalivahti: Bleron Kllokoqi
Puolustus:
Niko Kukka, Juho Meriläinen, Markku Viitanen, Jussi Fredriksson, Ville Oksala (2. jakso)
Keskikenttä: Juha Majava, Joonas Pennanen, Mika Nurmela, Dominic Yobe, Eetu Uusitalo, Simo Myllymäki
Hyökkäys: Dritan Stafsula, Tommi Siekkinen, Jefferson Pires, Titi Essomba (2. jakso)

(Toimitus)