AC Oulu pelasi kolmannen tappiottoman ottelunsa ja otti toisen voittonsa, kun GrIFK kellistyi Castrenin stadionilla sunnuntai-iltana maalein 2 – 1 (1 – 1). Kotijoukkueen maalintekijät ottelussa olivat Antti Pehkonen ja Tommi Siekkinen.

AC Oulun ja GrIFK:n kohtaaminen oli varsin erikoinen ottelu. AC Oulu ei pystynyt tällä kertaa esittämään parastaan, mutta hyvin positiivista oli se, että täysi kolmen pisteen potti irtosi siitä huolimatta. Vieraillakin nimittäin oli ottelussa omat paikkansa.

Voiton myötä AC Oulu nousi seitsemään pisteeseen ja Ykkösen piikkipaikalle. Kolmesta ottelusta saldona on nyt kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

Ottelun ensimmäisen maalintekotilanteen järjesteli AC Oulu jo neljän minuutin kohdalla. Ensimmäisellä jaksolla lähes kymmenen kertaa vasemmalta laidalta vastustamattomasti pyyhältänyt Jarno Tenkula antoi keskityksen, josta Tommi Siekkinen pääsi puskemaan keskeltä. Siekkisen pusku viuhui kuitenkin maalin yli. Vastaavanlaisia tilanteita Tenkulan esityöstä nähtiin varsinkin ensimmäisen puolen tunnin aikana hurja määrä.

Avausmaalin pääsi iskemään GrIFK ottelun kuudennella minuutilla. Tilanne lähti GrIFK:n hyvästä avauksesta, jonka jälkeen Petter Meyer syötti 16 rajan tuntumassa pallon Marko Ruuhijärvelle. Ruuhijärven nosto yllätti hieman liikaa vastaan tulleen maalivahti Dennys Rodriguesin, ja näin vieraat siirtyivät 0-1-johtoon.

AC Oulu ei kuitenkaan hätkähtänyt takaiskusta, vaan jatkoi kovaa painettaan vastustajan päätyyn. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Tenkula keskitti jälleen vasemmalta ja tällä kertaa Iyam Friday pääsi yrittämään läheltä. Granin maalivahti Jan Vesterinen kuitenkin torjui hienosti.

Ansaittu tasoitusmaali 1-1:een tuli lopulta 11. minuutilla. Jussi Äijälä antoi kulmapotkun vasemmalta, jonka jälkeen pääsi yrittämään ensin Friday ja lopulta kapteeni Antti Pehkonen suti pallon verkon perukoille.

Muutama minuutti tasoituksen jälkeen kaksikko Tenkula-Siekkinen oli jälleen lähellä onnistua. Tenkula keskitti jälleen loistavasti vasemmalta, mutta Siekkisen pusku niukasti maalin yli. 27 minuutin kohdalla oli jälleen Fridayn vuoro yrittää Tenkulan keskityksestä, mutta tämäkin pallo viuhui yli maalin.

GrIFK:n päävalmentaja Ari Tiittanen vaihtoi kesken ensimmäisen jakson laitapakkien paikkaa, kun Tenkulan kanssa suurissa vaikeuksissa ollut Jari Antikainen ja Siekkisen laidalla puolustanut Jarkko Värttö vaihtoivat paikkoja. Tämä olikin onnistunut siirto, sillä Värttö sai Tuiran pikajunan paremmin kuriin ja tauolle lähdettiin 1-1-lukemissa.

Toisen puoliajan alussa GrIFK oli erittäin lähellä siirtyä johtoon. Ensimmäisen tunnin ajan sangen epävarmasti pelannut AC Oulun maalivahti Rodrigues empi turhaan vastaantulon kanssa, ja vieraiden Meyer pääsi peippaamaan pallon hänen yli. Kotijoukkueen onneksi pallo kolahti kuitenkin ylärimaan.

Edellä mainitun kovan tilanteen jälkeen AC Oulu rakensi nopean hyökkäyksen, josta syntyi myös ottelun voittomaali. Laitahyökkääjien yhteispeli toi vihdoin ansaitun maalin, kun Siekkinen puski oikeaoppisesti Tenkulan keskityksen läheltä vastustamattomasti maaliin.

Ottelun viimeinen puolituntinen sai erikoisen käänteen, kun maalintekijä Siekkinen joutui kentältä suihkun puolelle. Siekkinen sai ottelussa kaksi varoitusta (ensimmäinen 22. minuutilla) samasta syystä, eli laukaus lähti vihellyksen jälkeen. Toinen kortti tuli 58. minuutilla ja näin AC Oulu joutui loppupelin ajaksi yhden miehen vajaapeliin.

Siekkisen ulosajo toimi myös eräänlaisena herätyksenä kotijoukkueelle, sillä viimeisen puolen tunnin ajan AC Oulu pelasi vajaalla hyvin varmaa peliä. GrIFK ei saanut käytännössä lainkaan painetta aikaan ja itse asiassa parhaat maalipaikat tulivat toiseen päähän, kun Pehkonen oli lähellä onnistua takatolpalta 63. minuutilla ja vaihdosta kentälle tullut Mamadou Konate tulitti kovalla kääntölaukauksella tolppaan loppuhetkillä.

Näin AC Oulu jatkaa kolmen kierroksen jälkeen hyvässä pistetahdissa ja siirtyi tämän hetken sarjajohtajaksi. Seuraavan ottelunsa AC Oulu pelaa ensi sunnuntaina Helsingissä sarjassa toisena olevaa PK-35:ttä vastaan.

AC Oulun ja GrIFK:n välinen ottelu keräsi koleassa säässä jälleen mukavan yleisömäärän, 1 680 katsojaa.

AC Oulu – GrIFK 2 – 1 (1 – 1)

6min. 0 – 1 Marko Ruuhijärvi (Petter Meyer)
11min. 1 – 1 Antti Pehkonen
22min. AC Oulu Tommi Siekkinen varoitus
52min. 2 – 1 Tommi Siekkinen (Jarno Tenkula)
56min. AC Oulu Dominic Yobe varoitus
58min. AC Oulu Tommi Siekkinen toinen varoitus ja ulosajo
60min. AC Oulu Iyam Friday varoitus

Yleisöä: 1 680