AC Oulu palasi voittojen tielle kahden ottelun tauon jälkeen vahvan puolustuspelin avulla. Sarjakärki PS Kemi kaatui Raatissa loppulukemin 2-0 Iiro Vandellin ja Dritan Stafsulan erikoistilannemaaleilla.

Ottelu alkoi tunnustelen ja hieman hermostuneesti, ottelun ensihetkien ollen todella rikkonaisia. PS Kemi sai alussa pallollista peliä aikaiseksi hieman laivastonsinistä kotijoukkuetta enemmän. AC Oulun puolustuspeli oli kuitenkin tänään sitä luokkaa, että puolustuspelin pysyessä tällä tasolla puheita sarjan kärkisijojen tavoittelusta ei kannata vähentää. Alussa ainoastaan AC Oulun puolustuspelissä hieman parantamisen varaa jättivät purkupallot, jotka lähtivät hieman huolimattomasti ties minne, monesti suoraan kemiläisten jalkoihin.

AC Oulun pallollinen peli parani pelin edetessä pidemmälle. Ensimmäisen maalipaikkansa ACO sai 8 minuutin kohdalla Kemo Darboen päästessä puskemaan. Maali makuun Kemo ei tilanteessa kuitenkaan päässyt.

Vaikka Darboe ei maalia tänään tehnyt, hän pelasi jälleen todella hyvän pelin. Saavutuksina 1 hankittu rangaistuspotku, eikä toinenkaan ollut kaukana, kun Darboe kaadettiin 13 minuutin kohdalla. Tuomari kuitenkin näki tilanteessa Darboen itse sortuneen rikkeeseen, ja rangaistuspotku muuttuikin PS Kemin vapaapotkuksi.

Ensimmäinen jakso oli todella aaltoileva, molemmat hyökkäsivät vuorotellen ja näin ollen kummankaan joukkueen puolustuksen ei tarvinnut palella Raatin kesäkuisessa tihkusateessa. Yleisökin pääsi nauttimaan varsin viihdyttävästä jalkapallonäytelmästä, jossa tunteetkin hieman kävivät derbylle sopivasti kuumana. Tunteita peliin toivat Stewartin ja Marzuolin yhteentörmäys sekä toisen jakson loppupuolella ollut sekavahko tilanne josta AC Oulun Henry Mäkäräinen palkittiin keltaisella kortilla.

Ottelun ensimmäistä jaksoa oli pelattu täydet 45 minuuttia, kun AC Oulu ja Dritan Stafsula asettui antamaan kulmapotkua. Tuloksena huonohko kulmapotku, joka pomppi kemiläistopparista kuitenkin päädystä yli, ja seurauksena uusi kulmapotku. Seuraava kulma oli jo parempi, mutta tästä kemiläiset selvisivät vielä ilman takaiskua, mutta pallo pomppi jälleen kemiläisistä päätyviivan yli, ja näin ollen AC Oululle kolmas kulmapotku noin 200 sekuntiin. Tällä kertaa Dritan Stafsulan kulmapotku oli mittatilaustyönä lähetetty suoraan Iiro Vandellin päähän, joka puski oululaisyleisön riemuksi pallon verkon perukoille ajassa 45+5.

Kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli tasainen. Molemmilla oli omat hetkensä. Silmiinpistävää ottelun ensimmäisellä jaksolla oli AC Oulun puolustuspeli, ja tahtotaso. Kaikki laivastonsiniset pelasivat kentällä hienolla asenteella, taistelutahtoa uhkuen.

Pukukoppimaalin ilo ei jäänyt pelkästään pukukoppiin, sillä AC Oulu aloitti toisen jakson pirteästi hyökäten. Tätä AC Oulun pirteää hyökkäyspeliä ei kuitenkaan hirveän kauan jatkunut, sillä PS Kemi paransi selkeästi toiselle jaksolle ja oli pallollisempi joukkue.

Parhaimmat maalintekopaikkansa kemiläiset saivat vapaapotkuista ja kulmapotkuista, mutta AC Oulun puolustuspeli Marzuolin johdolla selvitti tilanteet kerta toisensa jälkeen mallikaasti. PS Kemi onnistui myös kertaalleen maalinteossa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Ottelua oli tuolloin pelattu 66 minuuttia.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selkeämmin PS Kemi haki maalia.Todelliset huippupaikat joukkueelta jäivät saamatta, lukuunottamatta yhtä AC Oulun puolustuksen nukahdusta, kun 81 minuutilla Jovovic pääsi laukomaan maalin edustalta vapaasti. AC Oulun onneksi veto suuntautui ohi maalista.

Tästä tilanteesta kului neljä minuuttia, kun Kemo Darboe pääsi jälleen murtautumaan vastustajan rangaistusalueelle kemiläisten puolustuspään virheen johdosta. Darboe kaadettiin takaapäin rangaistuspotkun arvoisesti, ja näin läpi ottelun loistavasti laitapakkina taistellut ja pelannut Dritan Stafsula pääsi yrittämään AC Oululle lisämaalia. “Tani” laittoi pallon voimalla vasempaan alakulmaan PS Kemi -maalivahti Juhani Pennasen käsien kautta. Stafsula ja koko joukkue palkittiin loistavasta puolustuspelistä, kun pelikellossa oli minuutteja 85.

Kokonaisuutena ottelu oli AC Oululta erittäin hyvä, eikä heikkoja lenkkejä löytynyt.Toinen jakso oli ehkä hieman enemmän PS Kemin hallintaa, mutta AC Oulu taisteli ja kesti hienosti kemiläisten myllytyksen. Kemo Darboe pelasi jälleen erittäin vahvan ottelun kärjessä. Stafsula näytti esimerkkiä laitapakkina, ja Marzuoli oli loistavasti pelanneen puolustuslinjan viimeisenä lukkona.

Tästä ottelusta on todella hyvä jatkaa kohti tulevaisuutta, sillä AC Oulu näytti halua, yritystä ja voitonnälkää, jokaista pelaajaa myöten. Tämänkaltaisilla otteilla on lupa odottaa myös täysiä pistepotteja muilta vastustajilta.

Kiteytettynä tämä ottelu oli AC Oululta kokonaisuutena kauden paras peli, maalipaikat käytettiin tehokkaasti hyväksi ja puolustuspeli oli kiitettävää.