AC Oulu otti arvokkaan vierasvoiton ottelussa Musan Salamaa vastaan Porin Stadionilla – Täyden pistepotin mahdollistivat onnistumiset laajalla rintamalla.

Lähtökohdat syksyiseen iltapäivään tuulisella Porin Stadionilla olivat oululaisten osalta selkeät, kun edellisten pelien saldoa lähdettäisiin kirkastamaan voitolla jatkaen TPS-pelissä nähtyä tiivistä puolustuspelaamista.

Hyvällä jalalla vieraat olivatkin saapuneet peliin ja puolustuspelaaminen toimi mallikkaasti, eikä MuSa juurikaan päässyt vaarallisille maalipaikoille. AC Oululle tarjoutui mahdollisuus siirtyä johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Musan Salaman puolustuksen huono katko kimposi Aapo Heikkilälle joka pääsi sihtaamaan kuudentoista rajalta, mutta valitettavasti kohdistus ei tällä kertaa ollut täysin kohdallaan vaan peliväline viuhui niukasti ohi kotijoukkueen maalin.

Kovin kauaa Laivastonsinisten ei kuitenkaan tarvinnut ensimmäistä maalikihausta odotella, kun David Ramadingaye pääsi ampumaan rangaistuspotkua – varma sijoitus alanurkkaan ja vieraiden johdossa puoliajalle. Tilanne syntyi vaarattoman näköisestä tilanteesta, jossa pirteästi pelannut Pekka Welling kaadettiin aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa.

Toisella puoliajalla AC Oulu lisäsi pökköä pesään – 59. minuutilla Joni Korhosen vapauttaessa Loorents Hertsin maalintekoon oivaltavalla pystysyötöllään. Hertsi kiitti Korhosta luottamuksesta ja pyssytti taululle 0-2 lukemat. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin tandemi toimi toisinpäin Hertsin syöttäessä pystyyn Korhoselle joka tykitti komean kanuunan ylänurkkaan ja verkon perukoille.

AC Oulun maalijuhlat saivat vielä jatkoa ottelun 85. minuutilla, kun Samuli Leppälä täräytti illan komeimman osuman – pienet harhautukset rangaistusalueen reunalla ja tarkka laukaus takaylänurkkaan sinetöivät hienon voiton vierasjoukkueelle. Maali oli Leppälän ensimmäinen virallisissa miesten otteluissa.

AC Oulun kokoonpano oli varsin nuori ja oululainen. Aloituksessa nähtiin peräti kahdeksan Oulun seudulla syntynyttä pelaajaa.