AC Oulu kohtasi eilen lauantaina Turun FC Interin. Oululaiset ottivat vakuuttavan 2-0 voiton ja nousivat sarjassa pykälän ylöspäin pois karsijan paikalta. Raatissa maukasta voittoa oli seuraamassa 1281 katsojaa.

Lauantai-illassa oli odotukset kovasta ottelusta ja varsinkin, kun turkulaiset olivat saaneet leiriinsä huippuluokan pelaajan Petteri Forsellin. Hänelle ei kuitenkaan ollut tullut vielä pelilupaa, joten ensimmäinen peli Veikkausliigassa meni katsomon puolella. Tästä huolimatta Raatissa nähtiin huippufutista ja tasainen vääntö, jossa kumpikin joukkue halusi voittaa.

Ottelu lähti alussa FC Interin tahdissa ja he pääsivät pariin otteeseen hyville maalintekopaikoille. Ensimmäinen niistä tuli jo reilun kahden peliminuutin jälkeen, kun oululaislähtöinen Matias Ojala keskitti oikealta laidalta maalin eteen Timo Furuholmille, joka pääsi puskemaan palloon. Tällä kertaa kuitenkin oululaisten muuri Yann Fillionin reaktiotorjunta esti maaliaikeet. Torjunnan jälkeen irtopalloon pääsi Benjamin Källman vielä maalin sivusta kokeilemaan, mutta ensimmäisen yrityksen torjui liukumalla tilanteeseen tullut Anselmi Nurmela ja toisen yrityksen Fillion.

Muutama minuutti myöhemmin oli taas Matias Ojala pahanteossa oikealla laidalla, kun antoi syötön oululaisten puolustuslinjan läpi Aleksi Paanaselle. Hän syötti vielä maalin eteen Källmanille, mutta tällä kertaa Anselmi Nurmela oli jälleen pallon edessä eikä maalia turkulaisille annettu.

Hetkeä myöhemmin oli sitten AC Oulun vuoro yrittää saada palloa reppuun. Usman Sale laittoi omasta päästä riiston jälkeen pallon nopeasti keskikentällä viilettäneelle Magnus Breitenmoserille, joka jatkoi vasemmalla ylhäällä vauhdissa menevälle Dennis Salanovićille. Liechtenstanilainen laittoi harhautuksillaan kaksi turkulaista sekaisin ja heille jäi enää katsojan rooli, kun Salanović pääsi kaksin maalivahdin kanssa. Tällä kertaa kuitenkin Henrik Moisander veti pitemmän korren. Tilanteesta irtopallo päätyi suoraan rangaistusalueen rajalle Lucky Oparalle, joka latasi painavan pommin kohti maalia, mutta tällä kertaa oli Interin puolustaja Rick Ketting torjuntahommissa.

Edellinen tilanne päätyi AC Oulun kulmaksi, jota meni antamaan Sergei Eremenko. Kulmapallo laskeutui suoraan Furuholmin puskettavaksi pois rankkarialueelta. Irtopalloon pääsi Salanović, joka nousi oikealle laidalle ja antoi keskityksen maalia kohti. Pallon eteen kerkesi turkulaisten Juho Hyvärinen, mutta hänen epäonnekseen pallo ohjautui suoraan maaliin ja näin oululaiset siirtyivät maalin johtoasemaan.

Kymmenen minuutin paikkeilla oli jälleen tarkkajalkainen Ojala antamassa keskitystä, mutta tällä kertaa kulmalipulta. Kulmapallo laskeutui taas tarkasti suoraan Källmanin päähän, joka tekemään hyvän puskun kohti oululaisten maalia. Jälleen maalia mahtavin suorituksin vartioinut Fillion oli tilanteessa parempi ja maali pysyi puhtaana.

Seuraavaksi oli AC Oulun vuoro yrittää, kun pelikellon ollessa 13 minuutin kohdalla. Jere Kallinen antoi pitkän syötön keskialueelta rankkarialueen lähelle Usman Salelle, joka pääsi nopean nousun päätteeksi tälläämään kovan kudin kohti maalia, mutta pallo osui ylähirteen.

Reilun 35 minuutin jälkeen turkulaiset pääsivät todella lähelle maalia. Jesper Engström sai riistettyä pallon oululaisilta ja antoi syötön vauhdissa olleelle Furuholmille, joka pääsi nousemaan ihan vitosen alueelle. Hän ei päässyt vetämään Rafinhan hyvästä puolustuspelistä johtuen, mutta sai syötettyä pallon maalin eteen. Pallo lipui niin oululaisten kuin turkulaisten taistellessa palloon pääsystä suoraan tolppaan ja näin onnekkaasti maali säilyi puhtaana.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella AC Oulun kulmatilanteesta syntyi maali, mutta se hylättiin, koska Rafinha työnsi maalivahtia. Toinen mielenkiintoinen tilanne oli hetkeä myöhemmin, kun Timo Furuholm pääsi nokikkain Yann Fillionin kanssa. Useasti jo tällä kaudella kauhunsekaisia tunteita aiheuttanut tilanne, jossa vastustajan pelaaja on rähmällään AC Oulun rankkarialueella ja päätuomarilla on käsi pystyssä viheltäessään pelin poikki. Tällä kertaa onneksi päätuomari Dennis Antamo oli tilanteessa hyvin mukana ja käsi nousi pystyyn, kun Furuholm yritti kalastella pilkkua. Antamo nosti tilanteesta turkulaiselle palkinnoksi keltaisen kortin.

Ottelun lopullinen käännekohta tuli, kun pelikello oli tikittänyt reilun 50 minuuttia. Salanović teki vahvan nousun vasemmalta kohti maalia, mutta väkkärän keskikenttäpelaajan toiminta oli liikaa Interin Hyväriselle, joka tuli tilanteeseen liukumalla hieman liian myöhään ja kopsautti Salanovićin nurin rangaistuspotkun arvoisesti. Dennis Salanović meni toisessa ottelussa peräkkäin pilkun taakse. Tällä kertaa maalivahti Moisander oli hieman “hajulla” oululaisen tempusta ja sai pienen kosketuksen jalallaan palloon, mutta livahti lopulta maalin puolelle. Näin ottelun päätöslukemat oli isketty taululle.

Reilun tunnin jälkeen oli taas oululaisten vuoro lisätä johtoaan. Usman Sale pääsi Breitenmoserin vedon irtopalloon rangaistusalueen oikeassa laidassa, josta hän syötti maalin edustalle Samu Alangolle. Hyökkääjä pääsi yrittämään kaksi kertaa maalintekoa. Ensin suoraan syötöstä yritys päätyi vieressä puolustaneeseen Interin Juuso Hämäläiseen ja Alanko pääsi vielä tälläämään irtopalloon, joka päätyi suoraan vastaantulleeseen Moisanderiin.

Pari minuuttia myöhemmin jälleen Matias Ojala oli rakentamassa vaarallista tilannetta keskityksellään. Tällä kertaa pitkä keskitys laskeutui suoraan maalin eteen Källmanille, joka pääsi tekemään hyvän puskun. Pallo viuhui kohti alanurkkaa, mutta loistavasti pelannut Yann Fillion venytti kätensä eteen eikä palloa tarvinnut noukkia verkoista, vaan kentän ulkopuolelta.

AC Oulu pääsi 85. minuutilla kokeilemaan jälleen vapaapotkusta maalia. Eremenko antama vapari päätyi suoraan maalin eteen, jossa kentälle vaihdettu Aapo Heikkilä pääsi tykittämään keskitykseen, mutta pallo hieman yli maalin. Oululaiset pääsivät vielä lisäajalla kokeilemaan numeroiden parannusta, kun myös vaihdosta tullut Henrik Ölander pääsi nokikkain maalivahti Moisanderin kanssa. Öländerin tulinen veto oli sen verran kierteinen, että se meni hieman ohi takanurkasta.

Kokonaisuudessaan AC Oulun peli oli tasapainoista ja ansaitut kolme pistettä Ouluun. Joukkueen peli-ilme oli taisteleva ja työteliäs kumpaankin suuntaan. Lauantai-illan peli oli varmasti oululaisten tämän kauden paras. Tämän perusteella joukkue voi luottavaisin mielin lähteä kohti Valkeakoskea ensi viikolla kahden voiton ja kolmen kotivoiton putkessa.