AC Oulu taipui Suomen Cupin avauskierroksella Valkeakosken Hakalle viime hetken takaiskumaalilla. Laivastonsinisten ainokaisesti vastasi Loorents Hertsi.

AC Oulu matkasi Jalkapallon Suomen Cupin avauksessa Valkeakoskelle, jossa Saharan Tekonurmella vastaan asteli Haka. Oululaiset aloittivat talvisessa säässä pelatun ottelun kokoonpanolla: Juhani Pennanen, Fugo Segawa, Lassi Nurmos, Venicio Ferreira, Alexander Jibrin, David Ramadingaye, Samuel Kurttila, Aapo Heikkilä, Joni Korhonen, Loorents Hertsi ja Alvarado Morin.

Alkukankeuksien jälkeen AC Oulu pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisen kerran, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia. Segawa ja Heikkilä pelasivat hyvällä seinäsyöttöpelillä keskityspaikan vasemmalle kaistalle, jonka jälkitilanteesta Loorents Hertsi pääsi ohjaamaan, mutta siirto suuntautui valitettavasti päin vastustajan maalivahtia. Valkeakosken Hakalle tarjoutui täydellinen mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon vain minuuttia myöhemmin, mutta Juhani Pennanen nollasi maalintekoa lähes avopaikasta yrittäneen Antto Hilskan. Ensimmäinen puoliaika eteni Valkeakoskelaisten hallinnassa, mutta tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0. Laivastonsinisiltä varoitukset mieheen ensimmäisellä puoliajalla saivat Alexander Jibrin ja David Ramadingaye.

Toiselle puoliajalle asteltiin samanlaisissa tunnelmissa, ainoana poikkeuksena laivastonsinisten vaihto, jossa Venicio tuli pois kentältä ja Konstantin Belov tuli tämän tilalle. AC Oulun peli parani toisen puoliajan edetessä ja vaihdosta kentälle tulleet Jere Aallikko ja Aleksi Gullsten toivat toivottua liikettä oululaisten hyökkäykseen. Ottelun avausmaali nähtiin 60. minuutilla, kun Haka maalivahti Joonas Immosenepäonnistuneen maalipotkun jälkitilanteesta Loorents Hertsi karkasi läpiajoon ja sijoitti pallo varmasti ohi vastaan tulleen Immosen.

Parikymmentä minuuttia kerkesi AC Oulun johtoasema pitää, kunnes 81. minuutilla Elias Ahde pääsi tuikkaamaan tasoituksen maalin edustalta. Paria minuuttia myöhemmin Haka oli jo todella lähellä johto-osumaa, mutta Alexander Jibrin sai liu’ullaan pelastettua jo varmalta maalilta vaikuttaneen laukaisupaikan väljemmille vesille.

Ottelun 88. minuutilla AC Oulun David Ramadingaye sai ottelun toisen varoituksensa varomattomasta keskialueen taklauksesta. Näin ollen laivastonsiniset joutuivat yhden pelaajan vajaalle loppuminuuteiksi. Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla Haka sai rakennettua painetta AC Oulun maalille kulmapotkun muodossa. Kulmapotku saatiin jo puolittain purettua, mutta pallon tullessa Joona Tapanille,pääsi tämä laukomaan rangaistusalueen rajalta kohti alanurkkaa, eikä hyvin AC Oulun maalilla pelanneelle Pennaselle jäänyt mahdollisuuksia nähdä laukausta ruuhkan takaa.

Talvisissa olosuhteissa pelattu ottelu vihellettiin päättyneeksi valkeakoskilaisten voittoon 2-1.