AC Oulun synkkä alkukausi sai jatkoa vierasottelussa Valkeakoskella, kun Haka oli parempi Kalle Multasen toisen jakson maalilla lukemin 1-0.

Ottelun avausjakso alkoi AC Oulun painostuksella. Vierasjoukkueelle siunaantui kaksi paikkaa mennä johtoon, mutta Saku Pesonen Haka-maalilla nollasi Kemo Darboen ja Aapo Heikkilän yritykset. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla viime kauden Ykkösen paras maalintekijä Multanen pääsi yrittämään hyvästä puskupaikasta, mutta pallo painui AC Oulun onneksi ohi maalin.

Seuraava hyvä yritys lähti kotijoukkueen Niilo Mäenpään jalasta, mutta laukaus painui yli maalin. Kokonaisuutena avausjakso ei tarjonnut suuria elämyksiä ja näin ollen tauolle painuttiin sopuisasti 0-0-lukemissa.

Toinen jakso uusitulla Tehtaan Kentän tekonurmella alkoi kotijoukkueen komennossa – Joni Mäkelällä sekä Kasperi Liikosella oli paikat viedä Haka johtoon, mutta Mäkelän yrityksen torjuu Alessandro Marzuoli ja Liikosen kuti painuu hieman ohi maalin.

Vieraiden toisen jakson paras paikka tulee, kun ottelua on pelattu 61. minuuttia – Darboe tiputti pallon Morten Gerster Peipiselle, mutta laukaus hyvästä paikasta painui taivaan tuuliin.

Ja kuten niin usein jalkapallossa, oma epäonnistuminen tietää vastustajan onnistumista. 67. minuutilla Multanen viimeistelee kotiyleisön riemuksi lukemiksi 1-0 Mäkelän ja Mäenpään esityöstä.

Maalin jälkeen Haka sai luotua lisää painetta AC Oulun maalille, mutta Marzuoli selvitti useamman tilanteen mainiosti. Todellinen loppukiri jäi laivastonsinisiltä kuitenkin näkemättä ja näin ollen Haka otti todella arvokkaat kolme pistettä, jättäen AC Oulun kauden saldon yhä surkeaan viiteen pisteeseen.

AC Oulun seuraava peli pelataan ensi viikon lauantaina Raatissa, kun Perämeren Derbyyn vieraaksi saapuu sarjaa komeasti johtava PS Kemi. Ennakkoon todella kysyttyyn otteluun liput kannattaa hankkia etukäteen. Ottelussa järjestetään myös Ballroom-tapahtuma, johon on tähän mennessä myyty lippuja jo reilut 200 kappaletta.