Raportti Edustus

AC Oulu haki tärkeät kolme pistettä Harjun stadionilta 2-1-vierasvoitolla JJK:sta. Laivastonsinisten maaleista vastasivat Jere Aallikko ja Jair.

Ottelun juoni oli alusta asti selvä. JJK pudotti linjansa melko alas ja vieraat pitivät palloa ensi minuuteista alkaen. Kotijoukkue onnistui maalinteossa heti alkuun. Mikko Manninen purjehti kolmen AC Oulun pelaajan keskeltä maalintekoon jo 4. minuutilla. Kaikki kunnia kokeneen pelimiehen sooloon, mutta vähintäänkin peiliin katsomisen paikka on tilanteesta AC Oulun pelaajilla.

Seuraavat kaksikymmentä minuuttia AC Oulu piti palloa tiivistä JJK-pakkaa vastaan, mutta muodon sisään pelaaminen oli erittäin haastavaa. Kotijoukkueen hyökkäykset olivat todella vähissä, mutta muutama aihio oli vaarallinen.

Sama show jatkui vielä 38. minuutille – AC Oulu jatkoi hallintaa ja paine alkoi kasvaa kotijoukkueen linjan edessä. Lopulta Jere Aallikko pääsi tasoittamaan ottelun, kun oikean jalan laukaus painui takakulmaan ohi Paavo Valakarin. Tilannetta edelsi JJK-topparin hutipotku, jonka seurauksena pallo päätyi Aallikon jalkaan.

Seuraava tilanne nähtiin AC Oulun päädyssä. Lassi Nurmos rikkoi JJK-pelaajaa tilanteen ulkopuolella ja kotijoukkue sai vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä. Saku Leppäsen kuti oli hyvä, mutta Juhani Pennanen venyi näyttävään torjuntaan. Näin ollen avausjakso päättyi 1-1-tasatuloksessa.

Toinen jakso alkoi AC Oululta väkevästi, sillä ensimmäisellä minuutilla laivastonsiniset lähentelivät kahteen otteeseen Valakarin maalia, mutta kotijoukkue pelastui. Jakso jatkui vauhdikkaana ja seuraavaksi 51. minuutilla JJK rakenteli oikealta laidaltaan hyvän hyökkäyksen, mutta Aleksi Lappalainen ja Nurmos liukuivat viime hetkillä hätiin.

Seuraavasta hyökkäyksestä Aleksi Gullsten ajoi keskelle ja laukoi vaikeasta asennosta puolisen metriä yli maalin. AC Oulun painostuksen päätteeksi 55. minuutilla vieraat saivat vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta Jairin laukaus painui hieman ohi maalin.

Homma rauhoittui kunnes 70. minuutilla AC Oulu pääsi pallonriistosta hyvään vastaiskuun, mutta Toni Tahvanaisen laukaus pysähtyi Valakarin hanskoihin. AC Oulun 2-1-osuma syntyi rankkarista, kun pirteästi puoliajalta sisääntullut Juuso Kemppainen saalisti pilkun ja Jair pisti pallon pisteeltä verkkoon. JJK:n valmennuskaksikko Manninen – Janne Korhonen tuskin silittelevät omiensa päätä sillä puolustuslinjan ja Valakarin kommunikointi rankkariin johtavassa tilanteessa ei ollut paras mahdollinen.

Johtomaalin jälkeen vieraat jäädyttivät pelin totaalisesti ja JJK:n pelaajien turhautuminen kasvoi kasvomistaan, eikä kettupaitoja juuri AC Oulun hyökkäysalueella pahanteossa nähty. Näin ollen laivastonsinisille tärkeät kolme pistettä ja taistelu jatkuu! AC Oululla on sarjaa jäljellä vielä yhdeksän ottelua eli jokainen joukkue kohdataan kertaalleen.

Seuraavan kerran AC Oulu on areenalla ensi viikon perjantaina 24.8. klo 18.30. Vastassa kotikentällä Raatissa AC Kajaani.

Osta liput ennakkoon edullisemmin!

Kommentit

– Alussa oltiin vähän unessa ja kaveri sai liian helpon maalin. Sen jälkeen saimme otetta peliin koko ajan paremmin ja JJK joutui puolustuskannalle. Kärsivällisyys palkittiin ja tehtiin tarvittavat maalit voittoon, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne näkee.