AC Oulusta ei ollut aiheuttamaan Rovaniemen Palloseuralle kauden ensimmäistä tappiota. RoPS vei lopulta tasokkaan ottelun nimiinsä 3-2-lukemin.

RoPS jatkaa ylivoimaista menoaan Ykkösen kärkipaikalla kohti Veikkausliigaa. Lauantaina Rovaniemen keskuskentällä nähtiin laadukas ja viihdyttävä ottelu, jonka rovaniemeläiset käänsivät lopulta voitokseen numeroin 3-2. Kotijoukkueesta onnistuivat kovassa vireessä oleva Aleksandr Kokko kahdesti, sekä tuulen nopea Mbachu Emenike. AC Oulun maalit merkittiin Dritan Stafsulan ja Venance Zézén nimiin.

Avausjaksolla RoPS oli hallitsevampi osapuoli. AC Oululta puuttui tarvittava pelirohkeus ja hyökkäysiä ei kyetty viemään riittävän pitkälle. Avausosuma oli lähellä jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta linjatuomari näki RoPS-pelaajan tuikkaavan pallon maaliin paitsioasemasta. AC Oulun avausjakson parhaat tilanteet nähtiin erikoistilanteista, mutta Mikko Vilmunen venyi kahdesti hienosti Mika Nurmelan vapaapotkujen eteen. Avausmaali nähtiin 24.minuutin kohdalla – RoPS riisti pallon keskikentällä ja pääsi vastaiskuun. Emenike sai pallon juoksuun, leikkasi sisälle laukoi pallon maaliin Kokon jalan kautta vahvasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa. Lippu pysyi kuitenkin alhaalla ja näin ollen maali takasi rovaniemeläislle taukojohdon.

Toiselle jaksolle RoPS tuli tulisesti – heti avausvihellyksen jälkeen sillä oli muutama laadukas paikka lisätä johtoaan. Lopulta 50. minuutin pelin jälkeen Kokko iski illan toisensa kulmapotkusta AC Oulun puolustaessa liian heppoisasti. AC Oulu tarvitsi herätykseen kaksi RoPS-maalia. Johtoaan passiivisesti puolustamaan alkanut kotijoukkue oli ahtaalla AC Oulun liikuttaessa palloa hyvällä temmolla. Joni Mäkelän ja Arttu Siiran vaihdot toivat runsaasti piristystä vieraiden hyökkäyksiin, mutta Vilmunen torjui mm. kaksi Mäkelän kovaa laukausta. Kavennusosuma oli tosiasia 77. minuutin kohdalla, kun Dritan Stafsula nikkasi pallon maaliin nappikeskityksestä. Tämän jälkeen tuntui, että kotijoukkueen peli hajoaa. RoPS näytti vahtuutensa ja yksilötaitonsa kuittaamalla kavennuksen vain neljä minuuttia myöhemmin – jälleen keskialueen riistosta lähtenyt vastahyökkäys takasi Emenikelle puolittaisen läpiajon, josta hän ei erehtynyt. AC Oulu jatkoi siitä mihin jäi – Zézé laukoi vieraat uudelleen maalin päähän vain kaksi minuuttia 3-1-maalin jälkeen. AC Oulun taistelu ja loppuhetken tilanteet eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta ja näin ollen AC Oulun pitkä tappiottomien otteluiden putki katkesi vahvaksi tiedetys RoPS vieraana.

– Olen tyytyväinen lopputulokseen ja avausjaksoon. Jostain syystä pelimme meni sekaisin 2-0-maalin jälkeen ja lopussa olimme jopa paniikissa, RoPS-käskyttäjä Kari Virtanen kertasi.

– Avausjaksolla meiltä puuttui pelirohkeus ja RoPS otti hallinnan. Avausmaali jäi harmittamaan, koska meille jäi käsitys että se oli selkeä paitsio. Toinen jakso alkoi RoPS-vyöryllä ja erikoistilannemaali oli huonosti puolustettu. Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta, koska paransimme tämän jälkeen roimasti. Pelasimme sitä peliä, jossa olemme parhaimmillaan ja ahdistimme RoPS:n nurkkaan. Loppukiri jäi lopulta torsoksi, mutta nämä pelit kehittävät meitä todella paljon. RoPS näytti vahvuutensa ja heiltä löytyy yksilöitä, jotka pystyvät ratkaisemaan näitä pelejä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen jutteli taiston päätyttyä.