AC Oulu otti nihkeällä pelillä tärkeät 3 pistettä Vasa IFK:lta Toni Tahvanaisen viimeistelemällä voittomaalilla. AC Oululla oli paikkoja usempaankin lisämaaliin, mutta VIFK-maalivahti Janne Henriksson pelasi huippukamppailun.

Ensimmäinen jakso alkoi Laivastonsinisten hallinnalla heti alkuvihellyksestä lähtien. VIFK:lla oli muutamia hetkiä jolloin vaasalaiset olivat enemmän pallossa, mutta VIFK ei onnistunut rakentamaan näistä tilanteista vaarallisia maalipaikkoja.

AC Oulun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin kun ottelua oli pelattu 8 minuuttia. AC Oulun pitkä hyökkäys päättyi Antti Uimaniemen hyvään laukaukseen, jonka VIFK-maalivahti Janne Henrikson torjui kuitenkin varmasti.

Kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia, Toni Tahvanainen pääsi oikealta laidaltaan puolittain läpi, mutta VIFK-puolustus ehti väliin ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Ensimmäisestä kulmapotkusta seurasi pitkä paine, jonka seurauksena Laivastonsiniset saivat vielä kaksi kulmapotkua lisäksi. Kolmannen kulmapotkun jälkitilanteesta Alfred Mapoka pääsi laukomaan mutta Janne Henriksson osoittautui maalillaan jälleen kerran maalintekoyritystä paremmaksi.

VIFK oli lähellä maalintekoa, kun ottelua oli pelattu 17 minuuttia. AC Oulun puolustuksella ja maalivahdilla oli kommunikaatiokatko, jonka seuraksena VIFK-hyökkäyskalustolla oli hetken ajan tyhjä maali näköpiirissään. AC Oulun puolustus kuitenkin pelasi hyvin loppuun asti ja VIFK:n tilanne kuivui kasaan.

Kun ottelua oli takana 29 minuuttia, oli Kemo Darboe tehdä yhden kauneimmista maaleista. Kärkipari Toni Tahvanainen lähetti maalille hyvän keskityksen, ja Darboen saksipotkuyritys jäi vain muutamien senttien päästä maalista.

Ottelua oli tahkottu 33 minuuttia kun nähtiin avausjakson hienoin torjunta. AC Oulu oli jälleen sahannut VIFK-puolustuksen auki ja Antti Uimaniemi oli maalinedustalla tekopaikassa. VIFK-maalivahti Henriksson esitti kuitenkin huikean yhden käden torjunnan ja tilanne jatkui 0-0 lukemissa.

Kuitenkin lopulta, kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 42 minuuttia AC Oulu siirtyi ansaitusti johtoon, vaasalaisten pienellä avustuksella. Laivastonsinisten pitkä hyökkäys näytti kuivuvan kasaan, kun VIFK-pelaaja Joonas Vahtera sai katkaistua keskityksen. Vahtera kuitenkin menetti pallon takana vaanineelle Iiro Vandelille, jonka millintarkka keskitys löysi maaliaukolta Toni Tahvanaisen, joka iski pallon pomminvarmasti reppuun.

Jakso oli Laivastonsinisten hallintaa ja joukkueella oli lukuisia maalipaikkoja, mutta Janne Henrikssonin huipputorjunnat pitivät lukemat tasaisina.

VIFK oli toisella jakson alussa huomattavasti vaarallisempi kuin ottelun avausjaksolla. Vaasalaiset saivat ottelun toisella jaksolla pallonhallintaa ja suuntasivat agressiivisesti kohti Laivastonsinisten maalia.

VIFK pääsi hakemaan tasoitusmaalia, kun ottelua oli pelattu 62 minuuttia.
 VIFK:lle tuomittiin vapaapotku 20 metristä kun Lassi Nurmos joutuu rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti VIFK-hyökkääjän vahvan nousun jäljiltä. Cantrellin vapaapotku suuntautui kuitenkin selvästi maalin yli.

Ottelun toinen jakso oli tasaista vääntöä, eikä AC Oulu päässy dominoimaan niin vahvasti palloa, kuin ottelun avausjaksolla. Syynä tähän oli, se että  VIFK pelasi toisella jaksolla todella paljon paremmin kuin avausjaksolla.

Kun ottelua oli pelattu 71 minuuttia VIFK oli päästä iskemään tasoitusmaalin. Johannes Wentinille sattuu virhe jalalla pelatessa, mutta Matias Lombo ei pysty iskemään avopaikasta palloa maaliin, AC Oulun puolustusmiehistö pelasti tilanteen.

VIFK pääsi yrittämään tasoitusta vielä lisäajan loppuhetkillä, mutta kulmapotku ei tuottanut vaasalaisten kannalta toivottua tulosta, ja näin AC Oululle tärkeä kotivoitto lukemin 1-0. Voiton myötä AC Oulu kasvatti tappiottomien otteluiden putkensa 11 ottelun mittaiseksi.

AC Oulun seuraava ottelu on 20.9 Mikkelissä MP:tä vastaan. AC Oulun seuraava kotiottelu pelataan torstaina 24.9 18:30 alkaen. Vastaansa AC Oulu saa tuolloin FC Hakan Valkeakoskelta.