Raportti Edustus

AC Oulun kahden ottelun viikko päättyi SJK:n kohtaamiseen lauantaina Arina Areenalla.  Kotijoukkue oli lopulta vahvan esityksen jälkeen parempi maalein 2-1. Näin kolmas kerta sanoi toden ja AC Oulu kaatoi ensimmäistä kertaa seinäjokilaiset vieraansa tällä harjoituskaudella.

AC Oulu ja SJK pelasivat lauantaina erittäin tasokkaan ja kovatempoisen harjoitusottelun. 

– Tänään pelattiin puhtaasti liigatason ottelu Oulussa. Molemmat joukkueet halusivat olla aktiivisia niin pallolla kuin myös ilman sitä, totesi tyytyväinen AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen taiston tauottua.

Ottelu käynnistyi erittäin vauhdikkaasti, sillä jo toisella peliminuutilla kotijoukkue oli lähellä maalia, kun pirteästi esiintynyt Joni Mäkelä jatkoi päällään Lassi Nurmoksen keskityksen SJK:n maalin pystypuuhun. Tästä muutama minuutti myöhemmin iski SJK jo toisessa päädyssä, kun Toni Lehtinen pääsi täysin vapaasti puskemaan 0-1–johtomaalin Jyri Hietaharjun antamasta kulmapotkusta.

Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen tolppaan ennen kuin AC Oulun kulmapotkukuvio tuotti tulosta 1-1–tasoitusmaalin myötä. 32 minuuttia oli pelattu, kun Mika Nurmela käytti palloa Joni Mäkelällä ja antoi sen jälkeen keskityksen takatolpalle, mistä Janne Hietanen nyökkäsi pallon päällään vastustamattomasti verkon perukoille.

Toinen jakso oli AC Oululta vahvaa hallintaa ja tulosta tuli pelikellon näyttäessä 59 minuuttia. Kotijoukkueen kapteeni Jani Kauppila riisti pallon SJK:lta ja vapautti Joni Mäkelän vasemmalta läpiajoon. Mäkelällä riitti malttia odottaa maalivahdin vastaantuloa ennen kuin syöttö lähti takaviistoon Vesa Verroselle, joka sijoitti pallon tyhjään maaliin.

AC Oulun ehdotonta parhammistoa ottelussa ollut Nurmela oli monessa mukana ja valitettavasti 87 minuutin kohdalla mies joutui katsomaan myös punaista korttia, kun tuomari antoi hieman helpohkosti toisen varoituksen ajanpeluun vuoksi. SJK:n loppurynnistys jäi kuitenkin vaisuksi ja AC Oululla ei ollut ongelmia säilyttää 2-1–johtoaan loppuvihellykseen asti.

Päävalmentaja Malinen jakoi jälleen vastuuta avauksessa uusille nuorille ja oli varsin tyytyväinen näkemäänsä. 

– Meillä oli tarkoitus katsoa vielä lisää nuorten kykyjä ja uusina niminä avauksessa olivatkin Artut Hinkula ja Siira sekä Verronen. Tämän perusteella meidänkin rinkimme leveys näyttää positiiviselta nimenomaan nuorten kehittymisen kautta. Arttu Hinkula antoi varsin tasapainoisen esityksen topparina ja molemmat nuoret laiturit pelasivat tasokkaan miesten ottelun.

– Pystyimme olemaan hallitsevampi osapuoli, vaikka vieraiden vaihtopenkiltä tulikin tunnettuja pelimanneja. Nuorten seassa varsinkin Nurmela oli elementissään. Ensimmäisen jakson maalitilanteet veimme 8-2 Nuren ollessa viidessä ja Mäkelän kolmessa mukana. Toisella jaksolla vastaavat luvut olivat meille 10-5 ja saimme tilastoihin mukaan myös Verrosen, Eetu Uusitalon ja Joonas Sohlon.

AC Oulun maalia vartioi uusi portugalilaisvahvistus Hugo Magalhães, johon Maliselle on kova luotto tulevaa kautta ajatellen. Sen sijaan puolustuslinjan toiminta ei vielä miestä miellytä.

– Hugon tulo tolppien väliin on hieno juttu, mies tuo olemuksellaan ja ulottuvuudellaan itseluottamusta kentälle ja katsomoihin. Hänen edessään olevan puolustuslinjan on kuitenkin parannettava vielä reippaasti. Varsin hyvin avaavan nelikön on saatava riistopeliin annos fyysisyyttä ja ennakointia. Sama pätee erikoistilannepuolustamiseen. Toni Lehtinen vei vieraat johtoon lapsellisen helposti ja Ylihärsilälle lahjoitettiin toisella jaksolla aivan vastaava mahdollisuus.

AC Oulun viikko tuotti siis kaksi makoisaa voittoa hyvin erilaisista joukkueista. Sunnuntaina on vuorossa lepopäivä, jonka jälkeen harjoitukset jatkuvat ja katseet suunnataan seuraavaan otteluun, jossa matkataan Suomen Cupissa Tampereelle TPV:n vieraaksi. 

AC Oulu – SJK 2 – 1 (1 – 1)
3min. 0 – 1 Toni Lehtinen
24min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
32min. 1 – 1 Janne Hietanen (Mika Nurmela)
59min. 2 – 1 Vesa Verronen (Joni Mäkelä)
87min. AC Oulu Mika Nurmela toinen varoitus ja ulosajo

AC Oulun kokoonpano
Hugo Magalhães
Juha Majava
Janne Hietanen
Arttu Hinkula
Lassi Nurmos
Jani Kauppila
Mika Nurmela
Tuure Siira (55min. Eetu Uusitalo)
Arttu Siira (63min. Joonas Sohlo)
Joni Mäkelä
Vesa Verronen (88min. Roope Blomberg)