AC Oulu voitti komeasti 2-1 lauantaina Oulussa Helsingin Jalkapalloklubin. Aurinkoiseen, mutta tuuliseen, Raattiin oli saapunut seuraamaan yli 3000 katsojaa.

AC Oulu jatkoi samaa aktiivista peliä, mitä ollaan nähty viime peleissä enemmän ja enemmän. Ottelun alusta lähtien oululaisten prässi oli korkealla ja ajoittain HJK:n alakerta oli helisemässä AC Oulun paineen alla.

Kannattajat eivät kerinneet omaa aloitushuutoa kovin pitkälle, kun toisella minuutilla jo joukkueen uusi vahvistus Sergei Eremenko pääsi kokeilemaan rangaistusalueen sisällä maalintekoa. Anselmi Nurmela keskitti boksin sisään ja Eremenko pääsi tykittämään vastustajan purkupalloon, mutta kova laukaus painui yli maalin.

Oululaiset pääsivät jo toisen kerran hyvään maalintekopaikkaan, kun peliä oli pelattu kuusi minuuttia. Jere Kallinen kairasi menettämänsä pallon takaisin helsinkiläisten Anthony Olusanyalta. Pallo päätyi Lucky Oparalle ja hän syötti pystyyn Dennis Salanovićille, joka vauhdikkaan nousun päätteeksi syötti HJK:n puolustuslinjan läpi. Pallo päätyi Niklas Jokelaiselle, joka pääsi nokikkain maalivahti Hugo Kedon kanssa. Tällä kertaa kuitenkin Keto sai torjuttua pallon ohi maalin.

Edellisen tilanteen päätteeksi AC Oulu sai kulmapotkun ja pallon taakse asettui Sergei Eremenko. Matala keskitys etutolpalle päättyi flipperipalloksi vitosen alueen sisään ja sieltä rangaistusalueen rajalle asti. Dennis Salanović sai pallon itselleen HJK:n pelaajan naaman edestä ja nousi vitosen alueen reunalle, josta hän nosti pallon keskelle rankkarialuetta. Ruxi yritti puskea palloa maaliin, mutta pallo päätyi helsinkiläispelaajan kautta Oparalle. Tämä syötti pallon Eremenkolle taakseen, joka yritti keskittää suoraan takakulmaan. HJK:n Keto pääsi pallon eteen nyrkein, joka päätyi suoraan Salanovićille, joka räjäytti Raatin yleisön viemällä AC Oulun 1-0 johtoon.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen AC Oulun purkupallo puolestaan päätyi vastustajalle. Helsinkiläisten Olusanya nappasi pallon Salanovićilta ja syötti rangaistusalueen kaaren tuntumaan Jairille, joka pääsi paukuttamaan kovan vedon kohti oululaisten maalia. Tällä kertaa maalivahti Yann Fillion venyi hyvään torjuntaan ja pallo päätyi AC Oulun haltuun.

Seuraavasta todellisesta maalipaikasta vastasi jälleen AC Oulu pelin 23. minuuttilla, kun Lucky Opara pääsi katkaisemaan helsinkiläisten hyökkäyksen rakentelun. Opara syötti Eremenkolle, joka laittoi pitkän avauksen ylös. Oululaisten Samu Alanko nappasi pallon helsinkiläispuolustaja Markus Halstin nenän edestä. Alanko pääsi yrittämään sijoitusta maaliin, mutta veto päätyi suoraan maalivahti Kedon syliin.

Pelin 41. minuutilla oululaisyleisö koki kauhun hetkiä, kun omalla rangaistusalueella Eremenkon pienen osuman päätteeksi Jair kaatui. Tuomari Ville Savolainen nosti käden pystyyn ja vihelsi pelin poikki. Hetken aikaa yleisö luuli jo taas rankkarin tulevan ikäväksi käönteeksi peliin, mutta tuomari kaivoi taskusta keltaisen kortin ja osoitti sen helsinkiläisten Jairille filmauksesta. Näin Raatin yleisö sai huokaista helpotuksesta ja yleisö antoi tapahtumalle arvoisensa aplodit.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla pääsi AC Oulu vielä kerran kokeilemaan maalintekoa. Pienen pääpallorallin päätteeksi pallo päätyi Magnus Breitenmoserille, joka pääsi nousemaan rangaistusalueen rajalle. Hän nosti keskityksen maalitakatolpan suuntaan, josta Niklas Jokelainen pääsi toistamiseen kokeilemaan maalia. Tällä kertaa kova veto päätyi eteen heittäytyneeseen helsinkiläispelaajaan.

Kun ottelua oli pelattu 69 minuuttia, oli HJK:n vuoro yrittää maalintekoa varsin hyvästä paikasta. Lucky Opera kopsautti Roope Riskiä nilkkaan kentän oikealla laidalla rangaistusalueen rajalla ja tästä kaatumisen seurauksena tuomari vihelsi vapaapotkun. Pallon taakse asettui hetkeä aiemmin kentälle tullut Filip Valencic, joka yritti suoraan takakulmaan, mutta pallo päätyi ohi maalista.

Kolme minuuttia myöhemmin helsinkiläisten Luis Murillo laittoi pallon keskelle rankkarialuetta Luis Henriquelle, joka sai pallon haltuun ja syötti pallon alemmas. David Browne pääsi tälläämään suoraan syöttöön kovan vedon, joka päätyi niukasti ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin 74. peliminuutilla jälleen Murillo keskitti boksiin, johon pääsi päineen väliin Obed Malolo. Pusku päätyi suoraan Atomu Tanakalle, joka pääsi vetämään napakan pallon. Valitettavasti se osui epäonniseen Maloloon, josta pallo muutti suuntaan ja meni maaliin. Näin peli oli tasalukemissa.

Vain pari minuuttia myöhemmin oli AC Oulun vuoro. Oululaiset rakentelivat hyökkäys ja pallo päätyi vasemmalle Salanovićille, joka keskitti maalin eteen. Palloon osui ensimmäisenä HJK:n Murillo, jonka pusku päätyi suoraan AC Oulun Lucky Oparalle. Hän puski pallon maaliin ja räjäytti Raatin yleisön toistamiseen lauantai-illassa. Oululaiset siirtyivät takaisin maalin johtoon 2-1.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Raatin yleisö säikähti uudelleen, kun omalla rangaistusalueella oli jälleen yksi helsinkiläinen teatraalisesti rähmällään. Käsi nousi ja Savolaisen pilli soi. Käsi meni taskulle ja osoitti sitä kotiyleisön onneksi David Brownea kohtaan filmaamisen johdosta.

Kumpikin joukkue luomaan puolittaiset maalintekopaikat ennen seuraavaa todellista ”läheltä piti” -tilannetta oululaisten kannalta. Lisäajalla Valencic antoi keskityksen noin 30 metrin päästä maalilta, joka lensi suoraan maalin eteen. Palloon pääsi puskemaan HJK Roope Riski ja pallo livahti niukasti ohi maalin.

HJK pääsi vielä minuuttia myöhemmin lisäajalla yrittämään. Murillo sai hieman tuurilla pallon ohi Anselmi Nurmelan Roope Riskille, joka pääsi vetämään. Tilanteeseen kerkesi jopa kolme oululaista estämään vetoa ja pallo päätyikin lopulta yli maalin.

Tilanteen jälkeen Yann Fillionin maalipotkun kaartaessa kohti taivasta tuomari Savolainen puhalsi pelin päättyneeksi ja oululaisten riemu repesi kentällä, vaihtopenkillä ja katsomossa. Raatti oli täynnä iloa ja onnea, kun sarjakärki kaatui lukemin 2-1.