Raportti Edustus

AC Oulu oli tyly isäntä Musan Salamalle lauantai-iltapäivän Suomen Cupin ottelussa. Laivastonsiniset hallitsivat ottelua alusta loppuun lyöden taululle 4-0-lukemat.

AC Oulu tuli otteluun todella kovalla draivilla. Alusta asti miehet ja pallo liikkuivat erittäin mallikkaasti. 14. minuutilla Loorents Hertsi sai ensimmäisen paikan Aapo Heikkilän esityöstä.

Maalihanat aukaistiin minuuttia myöhemmin, kun Lassi Nurmos survoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoon. Seuraava tilanne tuli Alberto Alvarado Morinille Joni Korhosen esityöstä, mutta MuSa:n puolustus ehti hätiin.

Kahden minuutin päästä meksikolainen osui vihdoin. Maali oli henkisesti maalikuninkaalle iso. Kotijoukkueen loistavan avausjakson kruunasi David Ramandingaye 24. minuutilla.

Toinen puoliaika ei vauhdiltaan aivan avausjakson tasolle yltänyt, mutta tempo oli edelleen todella korkealla. Maalipaikoilla ei samalla tavalla mässäilty. Ensimmäinen hyvä tilanne siunaantui 62. minuutilla Hertsille, mutta veto painui vähän yli.

71. minuutilla vaihdosta kentälle juossut Aleksi Gullsten karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta SamiLiuhola MuSa:n maalilla torjui hyvin. Minuutti tästä ja verkko heilui – Juhani Pennanen avasi upeasti pitkän pallon Gullstenille, joka sahasi Ramandingayen kanssa MuSa-puolustuksen kuutamolle. Pallon Liuholan puikosta maaliin toimitti illan toisella Ramandingaye.

Loppu mentiin kotijoukkueen komennossa ja näin ollen komea voitto takasi AC Oululle jatkopaikan Suomen Cupissa. Joukkue saa vastaansa varmuudella Veikkausliigajoukkueen kotikentälle. Arvonta suoritetaan maanantaina.

Kommentit

– Peli kehittyi jälleen ja nyt olimme myös tehokkaita maalipaikoissa. Todella tyytyväinen pitää olla, vaikka toki aina löytyy pieniä parantamisen paikkoja. Joukkue oli alusta asti isännän paikalla ja MuSa ei kauheita saanut aikaiseksi koko ottelun aikana, AC Oulun maalilla nollapelin torjunut Juhani Pennanen kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit