AC Oulu haki tärkeän 1-0-vierasvoiton Kuopion Palloseurasta Liigacupin toisen kierroksen ottelussa. Voittomaalin toisella lisäaikaminuutilla teki Otso Liimatta. AC Oulu oli edellisen kerran onnistunut voittamaan KuPS:n helmikuussa 2011.

Viime vuosina AC Oululle varsin tutuksi tullut Lippumäen halli tarjosi joukkueille koleat olosuhteet. Pelaajarintamalla Laivastonsiniset saivat vihdoin Yanga Balison pelikelpoiseksi oleskeluluvan saavuttua. Emmanuel Affin lupa on tullut ja miestä odotetaan Ouluun lähipäivinä. Cristhian Valencian lupa-asia ratkennee lähipäivien aikana. Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen olivat ottelusta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Yleisesti ottaen AC Oulun valmennus oli sekoittanut Ricardo Duarten johdolla kokoonpanoa varsin paljon verrattuna edelliseen Ilves-otteluun.

Ensimmäinen tilanne nähtiin jo kolmannella peliminuutilla – KuPS:n Christian Tue Jensen pääsee laukomaan etukulmasta, mutta Juhani Pennanen venyy hyvään jalkatorjuntaan pallon painuessa kulmaksi.

Vieraat olivat lähellä johto-osumaa 14. minuutilla – Niklas Jokelainen pääsi laukomaan vasurillaan kuudentoista-alueen sisältä Yassin Daoussin esityöstä, mutta Johannes Kreidl torjuu pallon tolppaa nuollen kulmaksi. Vain muutama minuutti edellisestä, oli jälleen Jokelainen lähellä maalintekoa – tällä kertaa Kreidl antoi alakerrassa hieman löysän syötön, josta käynnistyneen vastahyökkäyksen mies itse kuitenkin torjunnallaan pelasti.

AC Oulun prässipeli tuotti kotijoukkueelle ongelmia läpi avausjakson. KuPS piti palloa pidempiä jaksoja, mutta tiiviisti puolustanut oululaisryhmä piti kotijoukkueen poissa muodon sisältä. Avausjakson ensimmäiset 20 minuuttia olivat todella vauhdikkaita, mutta jakson edetessä tempo hieman laski. Pitkät hyökkäykset eivät tuottaneet myöskään kotijoukkueelle harmaita hiuksia, vaan AC Oulun parhaat hetket lepäsivät nopeissa tilanteenvaihdoissa. Ottelun erotuomari Ville Nevalainen vihelsi avausjakson päättyneeksi ilman lisäaikaa 0-0-lukemissa.

AC Oulu ei suorittanu puoliajalla vaihtoja. Kotijoukkue KuPS tuli pukuhuoneesta todella terävästi painaen pelin vastustamattomasti kohti AC Oulun päätyä. Jensen pääsi 50. minuutilla avausjakson kaltaisesti laukomaan etukulmasta, mutta tälläkin kertaa Pennanen veti pidemmän korren. Kotijoukkue jatkoi painostusta, mutta huippupaikkoja se ei onnistunut luomaan.

Tunnin kohdalla AC Oulu suorittaa vaihtoja. Onni Suutari juoksee Niklas Jokelaisen, Otso Liimatta Daniel Heikkisen ja Noah Pallas Elias Collinin tilalle. Vaihtojen jälkeen peli alkoi tasoittua huomattavasti. 65. minuutilla Suutari on lähellä viedä jalasta pallon Kreidlin jalasta, mutta itävaltalaismaalivahti onnistui juuri ja juuri paikata kikkailunsa.

Ottelun viimeiset 20 minuuttia eivät kovin suuria hienouksia tarjonneet – molemmat joukkueet puolustivat vastustajan aseettomaksi ja 0-0-loppulukemia odotti varmasti aika moni. Mutta mitä vielä. AC Oulu sai ensimmäisellä lisäaikaminuutilla huipputontin – vaihdosta tullut Eemeli Raittinen taisteli pallon hienosti Otso Liimatalle, jonka ovela syöttö tavoitti pystyynjuosseen Luquinhasin. Brassin vasemman jalan laukaus lähietäisyydeltä epäonnistui kuitenkin todella pahasti.

Sekään ei oululaisille riittänyt. Toisella lisäaikaminuutilla Suutari sai pystypallon KuPS-linjan taakse. Väkevä haasto boksissa ja pallo Luquinhasille. Liekkö edellisestä tilanteesta viisastuneena brassi vaihtoi laukauksen syöttöön, joka olikin huippulaadukas. Liimatta pääsi laittamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin takatolpalta.

AC Oululle siis erittäin maukas 0-1-vierasvoitto. Voiton arvoa nostaa se tosiasia, että oululaiset ovat onnistuneet voittamaan KuPS:n edellisen kerran virallisessa tai ylipäänsä missään ottelussa 26.2.2011 – myös silloin oli kyseessä Liigacup ja lukemat 1-0. Voittomaalin iski Mika Nurmelan syötöstä tuolloin 16-vuotias Tuure Siira.