AC Oulu otti elintärkeät kolme pistettä kaatamalla KTP:n 1-0. Voitto-osuman ottelun loppuhetkillä viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Henry Mäkäräinen.

Ottelu alkoi vieraiden painostuksella. Raitapaidat tulivat Ouluun tiukalla puolustusasenteella, jonka johdosta myös hyökkäyspelissä oli vauhtia. Se sai luotua painetta Johannes Wentinin maalille suoraviivaisilla keskityksillä, mutta kotijoukkueen puolustuslinja oli vahva ykköspalloissa.

Kotijoukkueen hyökkäyspeli takkusi avausjaksolla. Parhaat paikat tulivat niin ikään keskityksistä, mutta Aristote Mboman ja Gilberton nikkaukset painuivat hieman ohi maalin. Loppua kohden tasoittuneen ja lopulta tilanneköyhän avausjakson kenties paras paikka oli vieraiden Janne Veijan kaukolaukaus, joka viuhui vain vähän maalin yli.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin avausjakso jäi. Peliväline viihtyi pääasiassa keskialueella ja kummankin joukkueen murtautumisvaihe tuotti ongelmia. Laivastonsiniset olivat lähellä johto-osumaa 60. minuutin kohdalla, kun Mboma pääsi ohjaamaan David Ramadingayen matalan keskityksen. Jälleen kerran pallo painui kuitenkin niukasti ohi maalin.

Ottelun luonne muuttui 74. minuutilla, kun vieraiden Giorgi Ositashvili hankki itselleen toisen varoituksen rappaamalla kolmannen kerran peräjälkeen vaihdosta pirteästi sisäänjuossutta Juuso Kemppaista.

Kemppainen oli välittömästi punaisen kortin jälkeen lähellä maalintekoa, kun hän pääsi liukumaan tyhjää maalia kohti Gilberton keskitystä, mutta osumaa palloon ei syntynyt.

Ottelun loppu oli selvä – kotijoukkue piti palloa yrittäen murtaa KTP:n muuria. Voittomaalia saatiin odottaa aina 88. minuutille, mutta sitten kotiyleisön räjäytti Henry Mäkäräinen, joka pääsi puskemaan pelivälineen maaliin Niilo Hautalan nappikeskityksestä.

Maalin jälkeen vieraat saivat vielä ikuisuudelta tuntuneen painostusjakson Wentinin maalille, mutta kotijoukkue kesti ja nappasi näin ollen huipputärkeät sarjapisteet nousten taulukossa sijalle 2.