AC Oulu jatkoi vahvoja esityksiään Ykkösessä lauantaina, kun jyväskyläläinen JJK kaatui Castrenissa maalein 2 – 1 (1 – 1). AC Oulun maalintekijät ottelussa olivat Axel Orrström ja Donewell Yobe.

AC Oulun ja JJK:n välinen Ykkösen kärkikamppailu oli juuri niin tasainen ja jännittävä kuin etukäteen pystyi ennakoimaan. Ottelu tarjosi paljon vaihtelevia tilanteita sekä kolme maalia, joista etenkin kotijoukkueen onnistumiset olivat tyylikkäitä osumia. Lopulta oululaisyleisö sai poistua ottelusta tyytyväisellä mielellä makean voiton jälkeen.

Voiton myötä edelleen ilman tappioita jatkava AC Oulu vahvisti asemaansa sarjan kakkossijalla Viikinkien jälkeen. JJK puolestaan jäi tappion jälkeen oululaisista kahden pisteen päähän.

JJK tuli lauantain otteluun kovalla sykkeellä, ja hallitsi pelin alkuhetkiä. Ensimmäisen 20 minuutin aikana AC Oulu oli suurissa vaikeuksissa, kun liiganousuun tähtäävä jyväskyläläisryhmä painoi vahvasti painetta isäntien maalille. Ensimmäinen hyvä maalipaikka avautui jo viiden minuutin kohdalla Mika Lahtiselle, mutta hyökkääjän viimeistely epäonnistui.

Avausmaali syntyi ottelun 14. minuutilla. JJK pääsi AC Oulun maalialueelle, ja lopulta Ykkösen maalitilastoa johtava kärkipelaaja Babatunde Wusu pääsi iskemään maalivahti Dennys Rodriguesin eteensä torjuman pallon verkon perukoille. Maali oli huippuvaaralliselle Wusulle jo kauden seitsemäs täysosuma.

JJK:n johtomaalin jälkeen AC Oulu sai hiljalleen juonesta kiinni. Oululaiset saivat runsaan määrän kulmapotkuja, mutta viimeinen silaus jäi keskityksistä puuttumaan.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen pirteän ottelun pelannut Donewell Yobe sekä tuttuun tapaan vasemmalla laidalla hyökännyt Jarno Tenkula olivat pääsemässä karkumatkalle yhtä JJK-puolustajaa vastaan. Läpi ottelun ihmetystä liputuksillaan aiheuttanut linjatuomari näki kuitenkin tilanteen paitsioksi.

AC Oulun tasoitusmaali 1-1:een syntyi 41. peliminuutilla hienon kuvion päätteeksi. Mamadou Konate taisteli pallon rangaistuspotkualueelle, sen jälkeen Iyam Friday jatkoi hyvällä syötöllä pallon avopaikkaan ja oikeaan aikaan oikeassa paikalla ollut Axel Orrström pääsi laukomaan pelin tasoihin. Maali oli hyvän alkukauden pelanneelle Orrströmille kauden ensimmäinen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Donewell Yoben yksi loistopaikka liputettiin paitsioksi ja toinen hyvä tilanne oli Yoben terävä laukaus aivan jakson lopussa. JJK:n maalivahti Mihaly Zherovay venyi kuitenkin pallon tielle.

Toiselle jaksolle AC Oulu teki heti alkuun yhden pelaajavaihdon, kun Niko Heiskanen tuli Jussi Äijälän tilalle oikean laitapuolustajan tontille. Heiskanen suoriutuikin tehtävästään varsin hyvin.

Ottelun voittomaalia AC Oulu pääsi tuulettamaan, kun pelikello näytti 59 minuuttia. Maali oli ennakkoon harjoiteltu ja suunniteltu kuvio: Niko Kukka antoi vasemmalta laidalta erinomaisen keskityksen, jonka rangaistuspotkualueelle juossut Donewell Yobe puski vastustamattomasti maaliin. Näin Yobelle kauden toinen maali, ja päälle iloiset tuuletukset kannattajien kanssa.

Viimeisten 20 minuutin aikana JJK haki vimmatusti tasoitusmaalia, ja pystyi rakentamaan muutamaan hyvin vaarallisen tilanteen AC Oulun maalille. 80 minuutin kohdalla Wusu puski pallon hieman yli maalin ja aivan loppuhetkillä kotijoukkueen maalivahti Rodrigues pelasti yhden maalipaikan todellisella paraatitorjunnalla kulmapotkuksi.

Toisaalta myös toisessa päässä AC Oululla oli kaksi erinomaista paikkaa ratkaista ottelu lopullisesti, mutta Donewell Yobe ei onnistunut tekemään illan toista maaliaan.

AC Oulun ryhmästä erottuivat lauantaina erityisesti vahvasti keskikentän pohjalla pelannut Veli-Pekka Nurmi, pirteästi hyökännyt Donewell Yobe, jälleen kerran alakerran herrana häärinyt toppari Boussad Houche sekä varmoja otteita maalinsuulla esittänyt Dennys Rodrigues. Kokoopanosta puuttui keskiviikon ottelun tapaan jalkavaivaa paranteleva Dominic Yobe. Yobe palannee tositoimiin ensi lauantain ottelussa.

AC Oululle kulunut peliviikko oli tuloksellisesti loistava, sillä joukkue nappasi täydet kuusi pistettä kahdesta vaikeasta ottelusta (TP-47 vieraissa ja JJK). Voittojen myötä AC Oulu nousi siis sarjataulukossa 15 pisteeseen ja jatkaa toisella sijalla. Sarjajohtaja Viikinkeihin eroa on kaksi pistettä.

Seuraava ottelu Ykkösessä on ensi lauantaina Joensuussa Jippoa vastaan. Sitä ennen samat joukkueet kohtaavat kuitenkin Suomen Cupissa, kun JIPPO saapuu vieraaksi Castrenille tiistaina.

AC Oulu – JJK 2 – 1 (1 – 1)

14min. 0 – 1 Babatunde Wusu
41min. 1 – 1 Axel Orrström (Iyam Friday)
59min. 2 – 1 Donewell Yobe (Niko Kukka)
90min. AC Oulu Iyam Friday varoitus

Yleisöä: 1 538