AC Oulu avasi kauden voittotilinsä komeasti sunnuntai-iltana Tampereella. Pisteet matkasivat Ouluun Tommi Siekkisen maaleilla lukemin 2 – 1 (2 – 0).

Malinen: Kullanarvoinen voitto

AC Oulu matkusti Tampereelle voitto mielessä, ja heti ensimmäisistä hetkistä lähtien katsojille oli selvää, että AC Oulu määrää tänä iltana tahdin. Lopputulos oli se, että AC Oulu nappasi mukaansa ansaitut kolme pistettä 2-1-voitolla.

Näin ollen AC Oulun saldona kahdesta vaikeasta vierasottelusta on neljä pistettä. Saldo on kiistatta erinomainen.

Sunnuntain ottelun ensimmäisen kympin aikana molemmissa päissä nähtiin pari potentiaalista tilannetta, mutta avausmaalia ei vielä syntynyt. AC Oulun kannattajat pääsivät kuitenkin juhlimaan vartin kohdalla, kun Frank Jonke toimitti pallon Tommi Siekkiselle, joka ohjasi oululaiset maukkaaseen 1-0-johtoon.

Ottelun ensimmäisen puoliaika oli kokonaisuutena AC Oulun hallintaa ja etenkin keskikenttäpelissä oululaiset olivat isäntiään edellä.

Noin 24 minuutin kohdalla Niko Kukka antoi erinomaisen vapaapotkun vasemmalta laidalta, ja ainoastaan maalikehikot estivät Juho Meriläisen puskemasta toista maalia. 34 minuutin kohdalla puolestaan toinen maali oli uudelleen lähellä, kun Antti Pehkonen puski Mika Nurmelan kulmapotkun ylärimaan. Jatkopalloon pääsi vielä Jonkekin, mutta TPV:n maalivahti Vili-Oskar Laaksonen nyrkkeili pallon yli maalin.

Kaiken kaikkiaan oululaisilla oli huomattavasti isäntiä enemmän todellisia maalipaikkoja ottelun ensimmäisellä jaksolla. TPV:n ainoa huippupaikka oli 27 minuutilla, kun Kokkolasta Tampereelle muuttanut Jussi Kemmo laukoi ja Dennys Rodrigues antoi pallon hivellä ylärimaa.

Toisen jakson alussa AC Oulu siirtyi 2-0-johtoon, kun erinomaista alkukautta pelaava Siekkinen osui toistamiseen. Maali sai alkunsa Nurmelan onnistuneesta kulmapotkusta, jonka jälkitilanteesta Siekkinen survoi maalin edustalta pallon verkon perukoille.

Ottelun loppuhetkillä TPV pääsi kenttätapahtumiin nähden hieman yllättävästi ahdistelemaan vieraita. TPV kavensi pelin 1-2:een, kun Jani Nyblom ohjasi hienosti Kalle Kankalan vapaapotkun ohi Rodriguesin,

85 minuutin kohdalla TPV sai vielä läpiajotilanteenkin, mutta Rodrigues teki elintärkeän torjunnan Kankalan yrityksestä, Myös AC Oululla oli muutama minuutti ennen päätösvihellystä upea tilaisuus tehdä kolmas maali, mutta kotijoukkueen maalivahti Laaksonen torjui tällä kertaa Jonken lähiyrityksen.

Ottelun yliajalla TPV ei enää päässyt maalipaikkoja luomaan, ja näin peli päättyi ansaitusti oululaisten voittoon.

Maalientekijä Siekkisen ohella AC Oulun sunnuntain onnistujiin lukeutuivat erinomaista puolustuspeliä pelanneet Juho Meriläinen ja Niko Heiskanen sekä jatkuvasti TPV:n puolustajia mukaansa vienyt kärkimies Frank Jonke.

AC Oulun seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina, jolloin TP-47 saapuu vieraaksi Castrenille kauden kotiavaukseen. Kahden onnistuneen vieraspelin jälkeen lähtökohdat kotipeliin ovat herkulliset.

trong>TPV – AC Oulu 1 – 2 (0 – 1)

15min. 0 – 1 Tommi Siekkinen (Frank Jonke)
18min. AC Oulu Antti Pehkonen varoitus
46min. TPV Daniel varoitus
51min. 0 – 2 Tommi Siekkinen
63min. TPV Jaakko Pasanen varoitus
76min. TPV Jani Nyblom varoitus
80min. 1 – 2 Jani Nyblom (Kalle Kankala)
84min. TPV Mikko-Ville Hyyhönen varoitus
82min. AC Oulu Frank Jonke varoitus