Kyllä, luitte oikein. AC Oulu johti harjoitusottelua SJK:ta vastaan jo 3-0, mutta viimeisen puolituntisen totaalinen sulaminen käänsi ottelun seinäjokelaisten hyväksi.

Ottelu alkoi oululaisten näkökulmasta erittäin hyvin – pallo ja miehet liikkuivat hyvin ja tekeminen oli laadukasta ja selvästi kotijoukkuetta parempaa. 10 minuuttia oli pelattu, kun SJK:n maalivahti Tuomas Karjanlahti osoitti vieraanvaraisuutta lahjoittamalla maalin AC Oululle pallon pompattua hänen jalkansa yli helpossa pudotuspallossa. Vain neljä minuuttia edellisestä ja oululaiset lisäsivät johtoaan – Aapo Heikkilä viiletti oikealta laidalta ohi kahden puolustajan ja keskitti kovan pallon takatolpalle, jonne ehti ensimmäisenä Tommi Haanpää. Kotikaupungin seuraa rokattaneella Haanpäällä oli helppo työ siirtää peliväline maaliin. Avausjakso jatkui selvässä AC Oulun hallinnassa ja SJK juoksi väleissä ollen jatkuvasti askeleen jäljessä. Joni Mäkelä kaadettiin ainakin AC Oulun lasien läpi katsottuna selvän pilkun arvoisesti, mutta tuomari ei pilliin viheltänyt. Lisäksi Janne Hietanen nousi Mika Nurmelan antamasta vapaapotkutilanteesta korkeimmalle, mutta pusku avopaikasta suuntautui yli. SJK:n avausjakso ei tuottanut juurikaan vaarallisia tilanteita Tommi Lindholmin vartioimalle maalille. Kun 45 minuuttia oli jo mittarissa, sai kotijoukkue kuitenkin maukkaan paikan tasoittaa, mutta Hietanen putsasi pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Näin ollen pukukoppeihin siirryttiin 2-0-vierasjohdossa.

Puoliajalla AC Oulu suoritti kaksi pelaajavaihtoa – Joni Mäkelä ja Tommi Lindholm tekivät tilaa Tuure Siiralle ja Juhani Pennaselle. Myös toinen jakso alkoi laivastonsinisten suunnitelmien mukaisesti – koko joukkueen hyvä prässi tuotti tulosta 53. minuutilla ja Nurmela sai kunnian toimittaa pallon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen oululaisten ote katosi ja SJK pääsi paremmin pelin mukaan. Totaalisen romahduksen alkutahdit soitettiin 65. minuutin kohdalla, kun Pennanen lahjoitti puolestaan maalin kotijoukkueelle. Maali merkittiin Justin Mooselle. 72. minuutilla AC Oulu suoritti kolme pelaajavaihtoa – Juho Meriläinen, Haanpää ja Heikkilä ulos ja Sami Hyvärinen, Vesa Verronen ja Joonas Sohlo sisään. Vain kolme minuuttia myöhemmin SJK tuli jo maalin päähän. Komean kudin ylänurkkaan laukoi Kim Palosaari. 82. peliminuutilla SJK tuli jo rinnalle – AC Oulu menetti pallon kohtalokkaasti keskialueella ja Palosaari viiletti läpiajoon viimeistellen ottelun toisen maalinsa. Ottelun epäselvin tilanne nähtiin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa – Juhani Pennanen tuli kovalla vauhdilla ulos maaliltaan nyrkkeillen pallon sivurajasta yli. Niin ikään kovalla vauhdilla palloon tullut Palosaari jäi tilanteessa alle ja lopulta linjatuomarin päätöksellä pallo vietiin pilkulle. Pennanen torjui Moosen laukauksen, mutta jatkopallossa oli ensimmäisenä Moose itse. 4-3 ja epätodellinen tunne valtasi oululaisleirin. Lisäajalla SJK kaunisteli vielä loppulukemat 5-3:een ja lähetti AC Oulun pitkälle kotimatkalle.

– Eka jakso oli suurimmalta osalta tosi hyvää, samoin toisen jakson alku. Rehellisyyden nimissä niistä fiiliksistä ei ole nyt juurikaan tietoa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen puisteli päätään.

– Reilun tunnin jälkeen meillä loppui nöyryys – rupesimme tekemään asioita, joita ei tulisi tehdä. Siitä seurasi se, että pallollinen pelimme levisi käsiin ja jouduimme painimaan vahvempia vastaan. Lähes kaikille alkoi tulla järjettömiä juttuja ja väsyimme. SJK:n peli tietysti ja he saivat niskalenkin josta me ei enää noustu. Silti, ei näin voi vain käydä. Jos nyt jotain positiivista on pakko hakea, niin nämä ottelut antavat hurjasti infossa missä ollaan hyviä ja missä ei, Ojanen jatkoi.

AC Oulu: Lindholm (46 Pennanen), Nurmos, Meriläinen (72 Hyvärinen), Hietanen, Stafsula, Mäkäräinen, Ojala, Nurmela, Haanpää (72 Sohlo), Mäkelä (46 T. Siira), Heikkilä (72 Verronen)