AC Oulu otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Klubi 04:n kotikentällä lukemin 3-1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat David Ramadingaye, Aleksi Gullsten sekä Alberto Alvarado Morin. Seuraavaksi AC Oulu kohtaa isossa ottelussa sarjakärki EIF:n kotikentällä maanantaina 13.8. klo 18.30.

AC Oulu hallitsi avausjaksoa mielin määrin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä alkaen, sillä jo ensimmäisellä minuutilla Josue Sotolle avautui loistava paikka iskeä pallo verkkoon. Jenkin osuma palloon jäi kuitenkin heikoksi ja Klubi 04 säästyi takaiskulta.

Pari minuuttia myöhemmin pirteästi jälleen pelannut Gullsten kokeili kaukolaukausta, mutta Tuomas Pöyhönen maalillaan torjui. Seuraavasta hyökkäyksestä Morin pääsi laukomaan vasurillaan, mutta Pöyhönen veti jälleen pidemmän korren.

Hurjan alkurynnistyksen jälkeen vieraat saivat vähän rauhoitettua tilannetta ja vaikka laivastonsiniset hyökkäykset vyöryivät jatkuvasti kohti Klubi-päätyä, sai nuori joukkue estettyä pahimmat tilanteet.

Ja niin kliseisesti kuin voi käydä, teki Klubi 04 ottelun avausmaalin ensimmäisestä paikastaan – pelikello näytti 29. minuuttia, kunEspinosa Calvo Eliecer puski pallon maaliin erikoistilanteesta. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan se jatkoi painostamistaan. Gullstenin pusku kulmapotkusta painui vielä tolppaa hipoten ohi maalin, mutta 39. minuutilla Ramadingaye iski kauden avausosumansa komealla laukauksella yläriman kautta. Tilannetta edelsi hyvä prässipeli ylhäältä.

Avausjakson lisäajalla AC Oulu sai vielä kaksi hyvää tilannetta – ensin Aapo Heikkilän tykki pysähtyi pystytolppaan ja hetkeä myöhemmin Jair pääsi hassuttelemaan kuudentoista sisällä, mutta kotiyleisön rankkari-protestointia lähemmäs ei päästy.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti, sillä 2-1-maali syntyi jo 50. minuutin kohdalla. Aleksi Lappalaisen keskitys löysi maalilta Morinin, jonka pusku lähietäisyydeltä jäi ilmiömäisesti Pöyhösen näppeihin. Ensimmäisenä irtopallossa oli kuitenkin Gullsten, joka jatkoi voittomaalien iskemistä.

Maalin jälkeen kotijoukkueen peli passivoitui ja Klubi pääsi ottamaan pallonhallintaa itselleen. AC Oulun puolustus toimi hyvin myös alhaisemmalla prässillä, vaikkakin noin 20 minuuttia omat hyökkäykset olivat kortilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin 78. minuutin kohdalla, kun Morin puski kulmapotkusta pallon verkkoon – maali oli henkisesti meksikolaiselle tärkeä, sillä muutaman ottelun kuiva kausi saatiin päätökseen. Ottelun lopussa nähtiin vielä kolme hyvää maalipaikkaan, joista kaksi päättyi Juhani Pennasen hyviin torjuntoihin AC Oulun maalilla ja yksi ”varma” maalipaikka hukattiin toisessa päässä Jere Aallikon ja Morinin toimesta.

Voiton myötä AC Oulu nousi sarjataulukossa sijalle viisi. Matkaa kärkikaksikkoon on 5-8 pistettä, mutta kolme peräkkäistä voittoa antavat uskoa joukkueen tekemiseen. Maanantaina 13.8. pelataan Raatissa kello 18.30 todella tärkeä ottelu, kun sarjakärki EIF saapuu laivastonsinisten vieraaksi.

AC Oulu odottaa kyseiseen otteluun kauden yleisöennätystä ja suosittelee kaikki ostamaan pääsyliput otteluun ennakkoon – ennakkoliput ovat myös edullisempia kuin portilta ostetut liput.