AC Oulu on tällä hetkellä kiistatta Ykkösen kuumin joukkue. Se venytti tappiottomien otteluiden putkensa jo 11 ottelun mittaiseksi. Sarjakakkonen PK-35 Vantaa kaatui kotikentällään tyylipuhtaasti 0-2 – laivastonsinisten maalit teki rangaistuspotkusta osunut Dritan Stafsula sekä Anselmi Nurmela.

Oululaisjoukkue hyppäsi sunnuntaiaamuna OuBusin linja-autoon kello 8:00. Pitkä päivä maantiellä näkyi ottelun alussa kotijoukkueen painostaessa, mutta alkuminuuttien jälkeen peli tasoittui. Ottelun avausmaali nähtiin 13. minuutilla. Janne Hietasen tuttu ja tarkka pystysyöttö vapautti Mika Nurmelan puolittaiseen läpiajoon. Viimeistä ottelua Etelä-Suomessa pelannut Nurmela kaadettiin Jukka Hirvonen toimesta ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse astunut Stafsula ei pilkuta erehtynyt.

Kotijoukkueen ylivoimaisesti vaarallisin pelaaja oli Fidan Seferi, joka aiheutti fyysisyydellään harmaita hiuksia AC Oulun maalin edessä. Laivastonsiniset siirtyivät jo 2-0-johtoon vain viisi minuuttia avausmaalista. Tuure Siira teki komean esityön ja Anselmi Nurmelan nosto takakulmaan painui maaliin tolpan kautta.

Jakso jatkui maalin jälkeen tasaisena – PK haki paljon keskityksiä, mutta AC Oulun puolustuslinja yhdessä David Monsalven kanssa selvitti tilanteet. Kotijoukkue sai pallon kertaalleen maaliin saakka, mutta tilanne vihellettiin oululaisten onneksi paitsioksi. Jakson lopussa AC Oulu sai vielä kaksi erinomaista paikkaa, mutta PK:n maalilla Miikka Häkkinen pelasti Anselmi Nurmelan ja Morten Gerster Peipisen yritykset.

Tauolla PK suoritti kaks pelaajavaihtoa nostaen hieman riskitasoa. Kotijoukkue saikin luotua jälleen painetta keskityspalloilla, mutta vierailijat hoitivat tilanteet hyvin. AC Oulu sai toisen jakson aikana useita vastahyökkäyksiä, joista se olisi voinut naulata viimeisen naulan vantaalaisten arkkuun, mutta viimeiset syötöt ja Häkkisen torjunnat pitivät kotijoukkueen toiveita elossa. PK:n parhaat tilanteet siunautuivat Seferille, Ymer Xhaverille ja Jukka Santalalle, mutta Monsalve esitti myös upeita torjuntoja. Ottelun lopussa AC Oulu otti pallon hallinnan itselleen, eikä sillä ollut hädän päivää – Santala puolestaan sikaili itselleen suoran punaisen kortin lyömällä Matias Ojalaa.

– Upea suoritus meiltä tänään. PK oli hävinnyt kauden aikana vain kolme ottelua ja me tulimme tänne pitkän matkan takaa ja löimme luun kurkkuun. Pelissä tulee hetkiä, jolloin joudut ottamaan hieman vastaan ja tänään ne selvitettiin todella hienosti. Kokonaisuutena ehjä ja kypsä ottelu koko joukkueelta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen iloitsi.