Raportti Edustus

AC Oulun huikea vire jatkuu. Tällä kertaa toiseksi kentällä jäi Valkeakosken Haka, joka joutui antautumaan Laivastonsinisille lukemin 3-1. Samalla Raatissa nähtiin myös kauden ennätysyleisö, kun lämpimässä kesäillassa nähtiin 2038 katsojaa!

AC Oulu teki sen jälleen mitä piti. Ottelua FC Hakaa vastaan pidettiin kovempana testinä Laivastonsinisille, jotka voittivat edellisessä kotiottelussa KPV:n suvereenisti 3-0. Ottelun alku olikin valkeakoskelaisten hallussa. Valkopaitaisen vierasjoukkueen hyökkäykset vyöryivät kohti Johannes Wentinin vartioimaa maalia, mutta kovin lähellä maalinteko ei ollut. AC Oulun topparipari Lassi NurmosMarkus Heikkinen pelasi puolustuksessa isännän ottein. 7. minuutilla maalintekoa lähempänä oli kumminkin AC Oulu, kun brassitaituri Gilberton vapaapotku osui ylähirteen. 

Vartin pelin jälkeen pankin räjäytti jälleen tuttu mies. Kulmapotkun jälkitilanteesta Anselmi Nurmela keskittää ja Aristote Mboma iskee kauden 11. maalinsa saksipotkulla Hakan puolustuksen nenän edestä. Harvoin nähdään noin komeaa maalia Raatin stadionilla! Maalin jälkeen AC Oulun pelaaminen helpottui ja päinvastoin Hakan pelaaminen vaikeutui. Voitiin siis puhua tärkeästä käänteen tekevästä avausmaalista. Hakan Emenikellä oli myöhemmin oma paikkansa tuoda valkeakoskelaiset vielä tasoihin ensimmäisellä puolikkaalla. 

Toisella puoliajalla sama homma jatkui. Laivastonsiniset pitivät palloa ja Haka joutui juoksemaan. Pitkän hyökkäyksen ja monen maalintekoyrityksen jälkeen ottelun 52. minuutilla David Ramadingaye iski kauden kuudennen osumansa ja samalla tilanteeksi 2-0. Helpottava toinen maali. Lisää pökköä pesään iski kauden komeetta Mboma, joka iski illan toisen osumansa mainion esityön tehneen Juuso Kemppaisen syötöstä. Mbomalla on nyt kasassa huikeat 12 maalia 15 ottelussa. Ottelun lopussa oululaislähtöinen ex-AC Oulu Joni Mäkelä iski vielä kavennusmaalin, kun Laivastonsinisten puolustus pelasi tilanteessa löysästi. 

Gilberto otti ottelussa keltaisen kortin, joten korttitilin täyttymisen vuoksi häntä ei seuraavassa ottelussa nähdä kentällä. Lisäksi Aristote Mboma loukkaantui lievästi ja tuli hieman aikaisemmin vaihtoon. Haka-ottelussa vaihtopelaajia AC Oululla oli tasan kolme kenttäpelaajaa ja maalivahti, joten toivottavasti seuraaviin otteluihin on tulossa vahvistusta runsaslukuiselta sairastuvalta. 

Näin AC Oulu nousi jälleen hetkeksi aikaa sarjakärkeen tällä komealla voitolla. Laivastonsiniset jatkavat ensi viikolla pitkälle vieraskiertueelle, kun neljän päivän sisällä kohdataan EIF sekä TPS. Seuraava kotiottelu pelataan elokuun 15. päivä maanantaina kello 18.30. Tuolloin vieraaksi saapuu sarjan kärkipaikasta AC Oulun kanssa kamppaileva JJK!

Kommentit

– Runsasmaalinen voitto tuli jälleen. Kyllä on tällä hetkellä sellanen fiilis, että ei meitä kyllä pysäytä kukaan tässä sarjassa. Jotenkin tuntuu siltä että palasevat ovat loksahtaneet nyt paikoilleen ja tunnemme toistemme liikkeet. Tottakai, kun voittoja tulee, niin itseluottamus kasvaa, kertoi lehdistötilaisuudessa AC Oulun Juuso Kemppainen. 

 

– Onnittelut AC Oululle. Kuten on tullut ilmi AC Oululla on hyviä yksilöitä, ja nyt näyttää siltä että joukkueena pelaaminenkin on hyvää, laadukasta ja tuloksekasta. Ei huonolle joukkueelle tänään kyllä hävitty. Vaikea on kenenkään joukkueen Oulua voittaa tässä sarjassa, jos peliesitys on jatkossakin tälläinen, kertoi FC Hakan päävalmentaja Kari Martonen

 

– Oli ehjempi peli kuin edellinen. Ei ollut tämäkään helppo peli, sillä Haka teki alussa pelaamisemme vaikeaksi. Hyökkäyspään onnistumisten lisäksi haluan korostaa meidän puolustuspelaamista. Toppariparilla oli tänään älyttömän hieno peli. Tuleviin peleihin valmistautuminen tulee olemaan hankalaa, koska meillä on niin vähän pelaajia. Muutama poissaolo hyökkäyspäässä, muuttaa meidän peliä jatkossa. Mutta tämä oli hieno voitto, kiitos kauden ennätysyleisöllä ja meidän huikeille faneille, päätti AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit