Toista peräkkäistä kotivoittoa tavoitellut AC Oulu joutui tyytymään 1-1 -tasapeliin Helsingin IFK:ta vastaan. Enoch Banzan ensimmäisellä jaksolla tekemä johtomaali ei riittänyt kolmeen pisteeseen, sillä HIFK tasoitti pelin toisella jaksolla Eero Markkasen toimesta.

Raatin nurmen kunto ei vielä tähän vuodenaikaan mahdollista pelillisiä hienouksia, joten Oulussa nähtiin lauantai-iltana melkoista taistelupalloa. Vierailija HIFK aloitti pelin vahvemmin ja hallitsi kentän tapahtumia ensimmäisen vartin.

Pelin kuva kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle, kun HIFK-ikoni Jukka Halme loukkaantui ja laivastonsiniset pääsivät hetkeksi miesylivoimalle. Aapo Heikkilä avasi oikealle laidalle pitkän pallon Onni Suutarille, joka härkämäisesti runnoi itsensä päätyrajaa pitkin boksiin. Hieno suoritus päättyi syöttöön maalin edustalle, jossa Enoch Banza laukoi pallon verkon perukoille onnistuen näin ensimmäistä kertaa maalinteossa AC Oulun paidassa.

Ensimmäisen jakson jälkimmäinen puolisko mentiin AC Oulun komennossa, mutta enempää maaleja ei enää nähty ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

HIFK paransi peliään selvästi toiselle jaksolle ja tasoitusmaali syntyi jo 51. peliminuutilla, kun IFK pelasi korkean pystypallon boksiin Didis Lutumba-Pitahille. Maalivahti Calum Ward sai käsillä työnnettyä pallon kauemmas, mutta epäonnekseen suoraan HIFK-hyökkääjä Eero Markkasen ulottuville, joka laukoi lopulta vasurillaan tasoituksen oikeaan alanurkkaan.

Vierailijoilla oli saumansa siirtyä ottelussa jopa johtoon, mutta enempää maaleja Raatissa ei kuitenkaan nähty. Yksi parhaimmista paikoista oli Lutumba-Pitahilla, jonka läpiajon juoksi kiinni ikinuori Rafinha.

AC Oulusta lähimpänä maalintekoa toisella jaksolla oli vahvan ottelun pelannut Suutari, joka jälleen boksissa tapahtuneen haaston jälkeen pääsi kärkkärillä tuikkaamaan vaarallisen vedon kohti HIFK-maalia. Nimekäs veräjänvartija Beto sai kuitenkin vaivoin jaloillaan torjuttua tilanteen kulmaksi.

Menetetyn voiton lisäksi kotijoukkue sai jälleen jobin postia loukkaantumisen muodossa. Jo entisestään pitkälle sairaslistalle liittyivät ensimmäisellä jaksolla vaihtoon nilkuttanut Aapo Heikkilä sekä pelin loppuhetkillä törkeähkön taklauksen vastaanottanut Jere Kallinen.

AC Oulun kotipeliputki jatkuu ensi perjantaina, kun espoolainen Honka saapuu laivastonsinisten vieraaksi. Ottelu käynnistyy Raatin Stadionilla klo 18.00.

Tänään ottelu oli vaikea meille ja se vaati paljon kärsivällisyyttä. Pystyimme kuitenkin luomaan maalipaikkoja enemmän kuin tarpeeksi voittaaksemme. Kokoonpanosta putosi tänään vielä kaksi pelaajaa flunssaoireiden takia. Olemme olleet vaikeuksissa tämän asian suhteen, mutta saimme tänään kuitenkin 17 pelaajaa kokoonpanoon. Pelaajien sitoutuminen on ollut mahtavaa ja he ovat pelanneet suunnitelman mukaan sekä kuten olemme harjoitelleet. Olimme hieman vaikeuksissa HIFKin vastahyökkäysten kanssa ja he olivat vaarallisempia, kuin halusimme. Meillä oli paikkamme tehdä toinen maali, mutta sääli, ettemme saaneet sitä aikaiseksi. Niin kuin olen aiemminkin sanonut, että yksi piste on parempi kuin ei yhtään. Tämä on osa pitkää maratoonia. Joskus on tunne, että olisimme ansainneet enemmän ja välillä pisteitä tulee erilaisella pelillä.