Raportti Edustus

AC Oulu ja FC Jazz pelasit maalittoman tasatuloksen Porissa pelatussa Ykkösen ottelussa. Selkeästä hallinnasta huolimatta Laivastonsinisten pistepussi karttui vain yhdellä pisteellä.

Ottelun alku Porin stadionilla oli varovainen. Kotijoukkueen ryhmitys oli varsin puolustusvoittoinen ja se antoi pallonhallinnan suosiolla vierasjoukkueelle.

AC Oulun ensimmäinen vaaratilanne syntyi 22. minuutilla, kun ensin Lauri Pirhonen torjui Antti Peuran laukauksen eteensä. Paluupallossa oli ensimmäinen Jazz-puolustaja Aleksi Nurminen, joka lähti palauttamaan palloa päällään takaisin Pirhosen käsiin. Pirhonen joutui kuitenkin venymään uuteen torjuntaan, mutta maaliviivaa lähemmäksi pallo ei pomppinut.

26. minuutilla Laivastonsiniseten Toni Tahvanainen eteni oikealta laidalta. Matala keskitys oli tavoittaa maalilla väijyneen Kemo Darboen, mutta Jazz-puolustus siivosi pallon viime hetkellä kulmaksi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa keskikentän pohjalla pelannut Alfred Mapoka pääsi laukomaan pallon Jazz-pelaajan kautta aina tolppaan saakka, mutta kotiyleisö selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Avausjakson edetessä pallo pysyi yhä selvimmin Jazzin kenttäpuolella, mutta tiiviistä kotijoukkueesta oli vaikea löytää rakoja pelaamiselle. Kotijoukkueen paras paikka avausjaksolla oli Ilkka Santahuhdan laukaus parista kympistä, jonka AC Oulun maalivahti Johannes Wentin liimasi helposti.

Toiselle jaksolle Jazz nosti prässiä ja vaikeutti alkuun vierasjoukkueen peliä. Maalintekotilanteita alkoi kuitenkin melko pian syntyä. 55. minuutilla Darboe pääsi laukomaan kohti takakulmaa, mutta ottelun paras pelaaja Pirhonen venyi takakulmaan. Vain viisi minuuttia edellisestä vuorossa oli Tahvanaisen laukaus, mutta Pirhonen oli jälleen tiellä.

Kotijoukkue hätyytteli AC Oulun maalia harvoin – 63. minuutilla Kevin Mombilo laukoi kaukaa vaarallisesti, mutta Wentin selvitti tilanteen. Toisessa päässä tapahtui heti perään, kun Tahvanainen pääsi puolittaiseen läpiajoo, jonka Pirhonen venytti kulmaksi.

Ottelun 70. minuutilla syntyi ottelun paras paikka – Darboe pääsi ohjaamaan palloa aivan tyhjään maaliin keskityspallosta, mutta huonon osuman johdosta maali jäi tulematta. Tilanteen jälkeen paine jatkui ja kasvoi Jazz-maalilla, mutta laihoin tuloksin.

Ottelu viimeisillä hetkillä nähtiin tilanteet vielä molemissa päädyissä. Ensin kotijoukkueen vastahyökkäys päättyi Waltteri Riihimäen heppoiseen kutiin. Lisäaikaa mentäessä jo toista minuuttia, sai kentälle vasta juossut Petteri Pietola sovittaa sankarin viittaa harteilleen – nokikkain Pirhosen kanssa ollu Pietola aikaili sekunnin liikaa ja Aleksi Nurminen ehti liukua tilanteen kulmaksi.

Näin ollen ottelussa ei maaleja nähty ja pisteet jaettiin maalittomalla tasatuloksella.

Kommentit

– Pelasimme hyvän ottelun, mutta noista paikoista olisi pitänyt ehdottomasti tehdä maaleja. Jazz puolusti matalalta ja teki tilanteiden luomisesta vaikeaa, mutta sitä suuremmalla syyllä vähistä paikoista pitää onnistua. Harmittaa aivan älyttömästi – sarja on edelleen pahasti kesken ja taistelu jatkuu viikon päästä kotona. Piste täältä ei missään nimessä tyydytä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen huokaa.