AC Oulu jäi lukuisista maalintekopaikoistaan ja pelin pallollisesta hallinnasta huolimatta 1-1 (1-0) tasapeliin Ykkösen viidennessä ottelussaan. Vierailija Käpylän Pallo tasoitti ottelun erittäin harmittavasti varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Ottelun alku oli harvinaisen sekavaa peliä. AC Oulu hävisi keskialueen taistelun aktiivisesti keskustan tukkineelle vierasjoukkueelle. KäPa puolestaan ei saanut näistä keskialueella voitetuista palloista mitään järkevää aikaiseksi. Ensimmäisen 20 minuutin aikana ei kumpikaan joukkue saanut yhtään kunnon maalintekopaikkaa aikaan.

Kankeahkon alun jälkeen AC Oulu laittoi ison vaihteen päälle ja maalintekopaikkoja rupesi syntymään lähes liukuhihnalta. Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko olikin kotijoukkueen täydellistä hallintaa.

AC Oulun johtomaali oli kuitenkin onnekas. Koko ottelun ajan vaikeuksissa ollut KäPan laitapakki Mikko Memonen sekoili pahemman kerran laidallaan, ja Jarno Tenkula kirmasi vasemmalta tyylipuhtaaseen läpiajoon. Pallo kuitenkin karkasi hiukan Tenkulan jalasta, joten peliväline jäi Tenkulan ja KäPan maalivahti Miikka Häkkisen taisteltavaksi.

Molemmat syöksyivät palloon samaan aikaan ja lopputuloksena pallo kimposi torjunnan jälkeen Tenkulan rintaan ja pomppi siitä onnekkaasti maaliin. AC Oulu otti ansaitun johdon Tenkulan kauden toisella täysosumalla.

AC Oululla oli huippupaikkoja maalimäärän tuplaamiseen. Axel Orrström pääsi kokeilemaan ratkaisua vastapalloon rankkaripilkun kohdalta, mutta vieraiden maalivahti Häkkinen venytti kätösensä eteen. Seuranneesta kulmapotkusta AC Oulu näytti kesän upeimman kikan: Niko Kukka antoi matalan keskityksen maalille, joka päästettiin tarkoituksella kolmen oman miehen läpi takana odotelleelle Dominic Yobelle. Yoben laukaus viuhui kuitenkin hiukan takakulman ohi.

Kyseinen ovela kikka koitui kuitenkin AC Oulun tappioksi, sillä laukaisutilanteessa Yobe loukkasi reitensä. Dominic Yobe jouduttiin ottamaan vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Juho Meriläinen. AC Oulun keskikenttäpeli kärsi selvästi tästä vaihdosta.

Käpylän Pallon ainoa maalintekopaikka ensimmäisellä jaksolla tuli aivan viime sekunneilla. Daniel Hiillosvuo ampui 25 metristä ja pallo otti kimmokkeen Antti Pehkosen jalasta. Maalivahti Dennys Rodriques kuitenkin torjui laukauksen ylänurkasta yhdellä kädellä kulmaksi.

Toinen jakso pettymys

Toinen jakso oli ensimmäisen täydellinen peilikuva. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä vaisummalta AC Oulun ote näytti. Oululaisjoukkue valui turhaan vierailijan pelitahtiin mukaan ja luopui aktiivisesta pelaamisestaan. Yksi syy tähän lienee se, että AC Oulun laitahyökkääjien esitys ei tällä kertaa ollut lähelläkään alkukauden tasoa.

KäPa otti reilun tunnin jälkeen pelin hallinnan itselleen ja joukkue alkoi voittaa kaksinkamppailuja. AC Oulun vaihdot eivät tilannetta auttaneet, vaan hyökkäykseen uutta voimaa tuoneet Mamadou Konate ja Niko Heiskanen jäivät täysin toimettomiksi, koska keskialueelta ei pystytty heille palloja pelaamaan.

Ottelun 81. minuutti oli kenties alkukauden uskomattomin ja maalinteon ankeutta huokailtiin molemmissa päissä. Ensin Niko Kukan antama vapari pomppi Tommi Siekkisen ohjauksen jälkeen tolppaan. Jatkotilanteessa Juho Meriläisellä oli upea paikka viedä kotijoukkue kahden maalin johtoon, mutta Meriläinen potkaisi tyylipuhtaan hutin tolpasta kimmonneesta pallosta.

Vain puoli minuuttia tämän jälkeen oli KäPa todella lähellä tasoitusta, kun salamannopealla vastaiskulla pelattiin vaihtomies Tuomas Mustonen täysin yksin läpi. Mustosen jalka kuitenkin tärisi avopaikassa niin pahasti, että laukaus viuhui yli ja ohi maalin.

Edes Mustosen tuhlaama läpiajo ei herättänyt AC Oulun joukkuetta todelliseen lopputaisteluun. KäPa saikin ansaitun tasoituksen pelin 89. minuutilla tilanteesta, joka kuvasti hyvin koko oululaisjoukkueen illan.

KäPa sai katkon keskialueella 60 metrin päässä maalista tilanteessa, jossa joukkueella oli alivoimahyökkäys. Vasen pakki Kukka lähti kuitenkin karvaamaan ylhäältä aivan väärässä paikassa, jolloin vasemmalta kaistalta aukeni väylä nopealle pistohyökkäykselle. Näin Aapo Raninen vapautti KäPa:n kapteeni Niko Saukkosen. Kun maalivahti Rodrigues oli tolppien välissä hiukan väärin sijoittunut, oli Saukkosella helppo työ upottaa juoksunsa päätteeksi pallo etukulmasta sisään.

Ottelun loppuluvut jäivät 1-1:een Mamadou Konaten yliajan hyvästä tilanteesta huolimatta.

Tasapelin myötä AC Oulu menetti sarjajohtonsa Viikinkien kiilatessa edelle. Sarja on kuitenkin äärimmäisen tasainen ja AC Oulu on ainoastaan kahden pisteen päässä Viikingeistä.

AC Oulun kausi jatkuu ensi keskiviikkona tärkeällä vierasottelulla TP-47:aa vastaan Torniossa.

AC Oulu – KäPa 1 – 1 (1 – 0)

22min. 1 – 0 Jarno Tenkula
24min. KäPa Jussi Nieminen varoitus
79min. KäPa Juha Kuula varoitus
89min. 1 – 1 Niko Saukkonen (Aapo Raninen)
90min. AC Oulu Boussad Houche varoitus

Yleisöä: 1 219