Runsasmaalinen ottelu päättyi kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon 3-2 voittoon.

Kesäisen sunnuntai-iltapäivän Veikkausliigaotteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista. Sarjataulukossa neljäntenä ollut AC Oulu kohtasi myös yläloppusarjan paikkoja kärkkyvän Seinäjoen Jalkapallokerhon. Pienessä otteluruuhkassa europelien johdosta otteluun lähtenyt SJK oli viime viikkoina jatkuvasti parantanut otteitaan liigassa.

Seinäjokelaiset saivatkin otteluun salama-alun, kun 6. peliminuutilla Jake Dunwoody pääsi jatkamaan Nooa Laineen sivuvaparin kohti Laivastonsinisten maalia ja pallo kimpoili lopulta AC Oulun puolustuksen kautta omaan maaliin.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vahvasti ottelun alkupuoliskolla palloa hallinnut SJK oli tuplata johtoasemansa. Hyvästä yrityksestä huolimatta AC Oulun maalilla pelannut Calum Ward torjui loistavasti Tuomas Kaukuan vaarallisen laukauksen ja jälkitilanteessa Rafael Floro onnistui hienosti blokkaamaan jo varmalta maalilta näyttäneen maalintekoyrityksen.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK nousi useampia kertoja hätyyttelemään oululaisten maalia hyvin rakennetuilla hyökkäyksillä ja erikoistilanteilla, mutta vain Calum Wardin varmat otteet maalinsuulla pitivät AC Oulun pelissä mukana.

Toiselle puolikkaalle Oulu lähti pirteämmällä peli-ilmeellä

Pukukopissa sisuuntunut AC Oulu lähti toiselle puoliajalle aiempaa pirteämmällä peli-ilmeellä ja saikin järjesteltyä muutamia maalipaikkoja. Tulostaululle asti yritykset eivät kuitenkaan valitettavasti johtaneet vaan seuraavaa maalia pääsi juhlimaan SJK. Läpi ottelun Laivastonsinisten puolustukselle vaikeuksia aiheuttanut Tuomas Kaukua löysi tilaa AC Oulun puolustuslinjan takaa rajaheittotilanteessa ja tälläsi voimalla tilanteeksi 2-0.

Kavennusta ei tarvinnut kovin montaa minuuttia odotella. Rasmus Karjalainen pääsi rauhallisesti syöttämään takaviistoon rangaistusalueen rajalle hiipineelle Samuel Anini Juniorille jonka painavan maata pitkin suuntautuneen laukauksen ohjasi maaliin argentiinalaishyökkääjä Michael Lopez.

Runsasmaalisen ottelun voittomaali nähtiin 75. minuutilla, kun SJK:n Jake Jervisin laukaus kimposi Wardin torjunnan kautta suoraa maalin eteen juosseelle Tuomas Kaukualle jolla oli helppo työ putata tulostaululle numeroiksi 3-1.

ACO tuli ottelussa vielä maalin päähän, kun kotijoukkueen topparina pelannut Matej Hradecky rikkoi Rafael Floroa rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse itse asettunut laitapuolustaja Floro ei pilkulta erehtynyt vaan ampui pelivälineen varmasti ohi Markus Uusitalon.

Viime hetkillä tasoitusmaali oli vielä erittäin lähellä, kun pelikentille palanneen Miika Koskelan puskujatko löysi Rasmus Karjalaisen hyökkäyksen kärjestä, mutta Rassen laukaus jäi hieman epäpuhtaaksi ja vastustajan maalivahti Uusitalo sai pallon torjuttua. Välittömästi tilanteen jälkeen soi myös päätuomari Oliver Reitalan pilli ottelun päättymisen merkiksi. Näin ollen pisteet jäivät tällä kertaa Seinäjoelle.

Ei ollut tarpeeksi hyvä se ensimmäinen puoliaika meiltä. Siinä pitää katsoa isosti peiliin joka äijän. Varmasti tullaan vaatimaan ensi viikolla enemmän toisiltamme treeneissä. Eka puoliaika ei ollut hyväksyttävä millään tavalla. Meille oli hyvä, että selvittiin siitä 1-0 tilanteessa ja se kertoo kaiken. Toinen puoliaika oli parempi.

Rasmus Karjalainen ottelun jälkeisessä haastattelussa.