Raportti Edustus

AC Oulu ja IFK Mariehamn kohtasivat sunnuntai-illan kamppailussa Ahvenanmaalla, jossa isäntäjoukkue oli 2-1 lopputuloksella parempi.

AC Oulu lähti otteluun toiveikkaana voitosta ja joukkue pelasikin hyvän ottelun, vaikka kokoonpanossa oli jonkin verran poissaoloja ja pelaajia jouduttiin kierrättämään normaalista poikkeaville pelipaikoille. Kokoonpanossa nähtiin Aapo Heikkilä laitapakin paikalla ja Riku Selander sai komennuksen keskikentälle. Armend Kabashi oli tässä yhtälössä siirretty Miika Koskelan pariksi toppariksi. Ottelussa nähtiin myös kaksi ensikertalaista Veikkausliigakentillä, kun Noah Pallas ja Samuel Anini Jr. pääsivät kellottamaan peliminuutteja itselleen. Pallas pelasi koko ottelun ja Anini Jr. puolestaan tuli vaihdosta toisella jaksolle.

Ottelun alku oli hankala Laivastonsinisille ja peliä ei saatu oikein lähtemään käyntiin. Kuitenkin oululaiset käynnistyivät iltaa pikku hiljaa ja saivat lopulta luotua reilusti maalipaikkoja läpi ottelun. Vastustajalla oli Maarianhaminan illassa hyvää onnea, kun he saivat torjuttua AC Oulun hyökkäyksiä pari kertaa ihan maaliviivalta.

Illan maalit syntyivät kaikki erikoistilanteista. IFK Mariehamnin kummatkin maalit syntyivät kulmatilanteista, joissa maalintekijöinä toimivat Mikko Sumusalo ja Mohammed Abubakari. AC Oulun ainokainen syntyi vapaapotkun jälkitilanteessa, jossa Niklas Jokelaisen veto painui IFK:n muurin läpi. Jatkotilanteessa ensin Dennis Salanović yritti saada palloa reppuun, mutta sen sai vielä valkovihreiden maalivahti estettyä. Tilanteeseen tullut Armend Kabashi sai laitettua lopulta pallon maaliin jalkapohjallaan ja näin syntyi myös hänen uransa ensimmäinen Veikkausliigamaali.

“Se oli peli, jonka jälkeen jäi kaivelemaan, kun ei saatu yhtään tikkiä. En osaa sanoa, mikä oli maaliodottama, kun en ole nähnyt tilastoja, mutta kyllä me saatiin luotua tosi paljon maalipaikkoja. Vastapainoksi taas päästettiin kaksi erikoistilannemaalia. Olihan ne luvattoman helppoja maaleja, mutta olen silti ylpeä siitä, että meillä niin moni nuori pelaaja pelasi todella kovalla tasolla. Heistä Noah Pallas ja Samuel Anini Jr. oli Veikkausliigadebytantteja. Kaikki jätkät laitto kaikkensa likoon, joten ei enempää oikein pysty vaatimaan. Kyllähän tämä meidän mahtava draivi kääntyy vielä väkisin pisteiksi, vaikka se nyt koettelee meitä, kuten se, että ollaan jouduttu pelaamaan kaikki ottelut vieraissa.”

Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste