AC Oulu taisteli ja pelasi kauden parhaan pelinsä, mutta pisteet vei vastustaja. KuPS oli tyly isäntä Väre Areenalla ja voitti ottelun 2-0.

AC Oulu taisteli Kuopiossa ja pystyi haastamaan KuPSin hyvin. Valitettavasti tyly isäntä teki maalit ja me ei pystytty hyödyntämään omia tilanteita. Lopputuloksena 2-0 tappio ja pistesarakkeessa edelleen kolme pistettä. Pelin jälkeen meidän pelaajien ilmeistä ja olemuksesta paistoi todella iso harmitus, koska pelillisesti oltaisiin ansaittu varmasti enemmän. Pelissä kuitenkin maalit ratkaisee, joten tyylistä ei saa mitään.

AC Oulu oli kuin varjo edellisen viikon pelin alusta. Ei passiivisuudesta merkkiäkään ja KuPS painettiin ahtaalle ensimmäisellä puoliajalla. Meidän joukkue oli hyvin aktiivinen ja pystyi luomaan peliä. Ensimmäinen puoliaika mentiin enimmäkseen meidän komennossa.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli, kun peliä oli pelattu 29 minuuttia. AC Oulu sai vapaapotkun reilun 30 metrin päästä maalista, kun KuPSin Axel Vidjeskog kolasi meidän Nikolas Sairan. Pallon taakse asettui alakerran päällikkönä koko illan pelannut Ruxi. Vapari kaartoi rangaistusalueen takasektorille, josta puolustaja Miika Koskela pääsi puskemaan napakasti kohti maalia. KuPSin maalilla hienosti koko pelin pelannut Johannes Kreidl nappasi pallon syliinsä.

Kun peliä oli pelattu 39 minuuttia kuopiolaisten Daniel Carillo laittoi vastaavanlaisen maannuolijaisen maalille, kuin viime viikolla Oulussa. Tällä kertaa hetkeä aiemmin kentälle tullut Aniek­pe­no Udoh ei onnistunut maalinteossa, vaan meidän maalivahti Yann Fillion venytti mahtavan reaktiotorjunnan, joka painui ylähirren kautta yli maalin.

AC Oulun maalivahti Yann Fillion pelasi varmasti kauden parhaimman pelinsä, kuten koko joukkue. Kaikkivoipainen hänkään ei ole, mutta pelasti pallon tiukoista paikoista useamman kerran pelin aikana, vaikka joutui antautumaan lopussa kaksi kertaa.

Jakson lisäajalla kulmatilanteesta Niklas Jokelainen ja Nikolas Saira juonivat tilanteen matalana rangaistusalueelle, jossa Saira ohjasi pallon Jere Kalliselle vitosen alueen kulmalle, josta veto päätyi lopulta kuopiolaisten puolustukseen.

Pelinkuva muuttui toisella jaksolla

KuPS reagoi meidän peliin jo ensimmäisen jakson loppupuolella vaihtoruljanssilla. Puoliajalta kopista tuli vastustaja uusilla taktiikoilla ja sai painettua peliä enemmän meidän päähän. KuPS pystyi pelamaan pitkän pätkän meidän alueella ja luomaan painetta niin kulmista kuin muistakin pelitilanteista. Edelleen upeasti peliä pelannut Fillion piti maalin puhtaana.

Heti jakson alussa meidän pitäessä palloa alhaalla KuPSin Aniek­pe­no Udoh pääsi yllättämään alimpana pelanneen Koskelan ja sai riistettyä pallon. Udoh pääsi kaksin Fillionia vastaan, mutta tällä kertaa punainen muuri oli ovelampi ja maali jäi syntymättä.

Reilu 50 minuutin pelin jälkeen Anselmi Nurmela katkoi KuPSin syötön, josta pallo päätyi vasemmalle laidalle Samu Alangolle. Hän reagoi nopeasti, lähti nousuun ja syötti Nurmelalle keskelle, jossa oli hyvin tilaa aina rangaistusalueen rajalle asti, josta Anselmi päätti yrittää. Veto päätyi jälleen Kreidlin syliin.

Pelin ensimmäinen maali syntyi, kun Ruxi ja Nurmela saivat katkaistua kuopiolaisten keskityksen keskiympyrässä. Pallo kuitenkin pomppi ikävästi ja Nurmelalta Koskelalle päätynyt pudotus oli vaikea, johon Udoh kerkesi väliin ja pääsi toistamiseen Fillionin kanssa vastakkain. Tällä kertaa KuPSin pelaaja teki ratkaisun aiemmin ja pallo päätyi verkon perukoille.

Sinetti pelille tuli, kun kuopiolaisten Kreidl antoi omasta päästä pitkän avauksen kohti meidän päätyä, jossa Tommi Jyry vastaanotti korkean pallon ja keskitti siitä vasemmalle Arttu Heinoselle. Meidän puolustus oli noussut ylemmäs ja oli tilanteessa myöhässä, josta Heinonen pääsi sijoittamaan pallon ohi Fillionin.

Pelin lisäajalla Anselmi Nurmela pääsi kolmannen kerran yrittämään maalintekoa Aapo Heikkilän hyvästä keskityksestä. Tällä kertaa Kreidlin huippupelastus piti meidät nollilla. Tilanteen jälkeen Fareed Sadat pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa, mutta Kreidl poimi tulisen vedon syliinsä.

Kuopion keskiviikkoillassa pelannut AC Oulu näytti, että se pystyy taistelemaan ja pelaamaan ennalta vahvempiakin joukkueita vastaan hyvin. Ei ole mitään syytä painaa päätä rintaan, vaan kyllä tämä esiintyminen valoi uskoa tulevaan. Pisteitä alkaa tulla varmasti.

Seuraavaksi pelataan kotona Raatissa ensi viikon maanantaina, kun vastaan asettuu KTP.