AC Oulu ja Seinäjoen Jalkapallokerho mättivät maaleja vuorotellen kolme kappaletta lauantai iltapäivän harjoitusottelussa Arina Areenalla. AC Oulu siirtyi ottelussa kolme kertaa johtoasemaan, mutta SJK kiri rinnalle yhtä monta kertaa Kim Palosaaren maaleilla.

AC Oulu aloitti ottelun vahvasti – pelikellon raksuttaessa kahdeksatta peliminuuttia Mika Nurmela puski Dritan Stafsulan namupallon yli hieman maalilta ulkona olleen SJK-vahti Tomas Karikkeen. Ilo kotiyleisössä jäi kuitenkin lyhyeen, kun vain kolme minuuttia johto-osuman jälkeen Kim Palosaari ohjasi etutolpalta Johannes Laaksosen keskityksestä vieraat tasoihin. Ottelu jatkui vauhdikkaana AC Oulun hallitessa palloa vieraita enemmän, SJK:n hyökkätessä enemmän nopeilla vastaiskuilla. 17. minuutin kohdalla AC Oulun testipelaaja Tashan Adeyinka puski pallon voimalla maaliin, jälleen Stafsulan tarjoilusta. Ottelun erotuomari vihelsi tilanteesta kotiyleisön suureksi hämmennykseksi SJK:lle vapaapotkun. Vain minuuttia myöhemmin SJK:n puolustajan rikkoessa Aapo Heikkilää, iski Tashan pilkun sisään varmalla sijoituksella. Tällä kertaa jossiteltavaa jäi kenties SJK-leirissä. Avausjakson maalikarkelot jatkuivat 26. minuutin kohdalla – Palosaari karkasi läpiajoon kotijoukkueen puolustuslinjan nukahduksesta sijoittaen pallon varmasti verkkoon. Tommi Lindholm esitti 38. minuutin kohdalla hienon torjunnan SJK:n nopean vastahyökkäyksen jälkeen, mutta lisäosumia ei enää nähty ja tauolle siirryttiin 2-2-tasalukemissa.

Puoliajalla AC Oulu suoritti kaksi vaihtoa, kun tällin päähänsä saanut Tommi Haanpää sekä kovasti raatanut Tuure Siira tekivät tilaa Joni Mäkelälle ja Sami Hyväriselle. AC Oulu aloitti toisen 45 minuuttisen todella vahvasti – kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti SJK maalia, mutta Karikkeen torjunnat sekä huono viimeistely pitivät lukemat tasoissa. Lopulta 53. minuutin kohdalla AC Oulu sai palkinnon, kun Janne Hietanen survoi Nurmelan antaman kulmapotkuhässäkän päätteeksi pallon maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Nurmela keskittää ja Mäkelä jatkaa pallon reidellään, mutta ylärima pelastaa vierailijat takaiskulta. Kesken AC Oulun painostuksen iskee Palosaari hattutemppunsa kotijoukkueen huonon puolustamisen jälkeen pelikellon näyttäessä 62. minuuttia. Pettymyksestä huolimatta laivastonsiniset jatkavat rohkeaa hyökkäämistä. Paras paikka johto-osumaan siunaantuu Hietaselle, mutta Karikeen komea jalkatorjunta pitää ottelun tasoissa. Valkopaitaiset vieraat luovat toisella jaksolla hyökkäyksiä harvakseltaan, niiden ollessa kuitenkin vaarallisia vastaiskuja. Viimeiset syötöt eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi laadukkaita lisäosumiin. Näin ollen vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu päättyi tasatulokseen 3-3.

– Päällimmäisenä tuntuu, että hävittiin. Paransimme hyökkäyspeliä todella paljon edellisiin peleihin – olimme hyviä ja monipuolisia. Edelleen omissa soi kuitenkin liikaa ja liian helposti. Eihän sille voi mitään jos vastustaja tekee hyviä maaleja, mutta kyllä me taas tänään lahjoitettiin muutama osuma. Siihen täytyy yhä löytää lääkkeitä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen purki pettymystään.

– Saimme paljon katkoja etupuolelta, mutta puolustuslinjan yhteistyö keskikentän kanssa ei ole tarpeeksi hyvää, Ojanen jatkaa.

AC Oulun keskushyökkääjänä ottelussa viiletti isokokoinen Tashan Adeyinka. Pilkulta 2-1-maalin iskenyt brittihyökkääjä esitti pirteitä otteita.

– Olen kyllä tyytyväinen hänen panokseensa. SJK on erittäin hyvä joukkue, joka puolustaa lujaa ja tiiviisti – silti hän onnistui aiheuttamaan ongelmia heidän linjalleen jo pelkällä fyysisyydellä. Meidän täytyy oppia käyttämään häntä ja hänen vahvuuksiaan vielä paremmin, Ojanen kommentoi.

AC Oulu päättää molempien testipelaajien, Adeyinkan sekä Louis Morrison Derbyshiren kohtalosta ensi viikon aikana. AC Oulu viettää ensi viikon omatoimisella harjoitusjaksolla.