Raportti Edustus

AC Oulu ja PS Kemi pelasivat vauhdikkaan harjoitusottelun lauantaina Arina Areenalla. Kamppailussa päädyttiin lopulta 1-1-tasapeliin. Kemin maalin iski avausjaksolla Kevin Tano ja AC Oulun tasoituksen toisella jaksolla Lassi Nurmos.

Katsojien hämmästykseksi AC Oulun penkin päässä ohjeita jakeli Mika Lähderinteen sijasta Markus Heikkinen. Syynä tähän oli se, että Heikkinen käy paraikaa A-valmentajakurssia, johon pakollisena osuutena kuuluu vastuuvalmentajana toimiminen. Tämän vuoksi Heikkistä ei nähty kentän puolella.

Ottelun alussa kemiläiset tulivat kovalla asenteella päälle ja saivat horjutettua AC Oulun pelinavaamista. Juhani Pennanen maalilla sai kuitenkin olla toistaiseksi suhteellisen rauhassa.

Vartin pelin jälkeen alkoi kotijoukkueen hyvä jakso, jonka aikana pallo pysyi omilla pitkiä jaksoja ja menetyksen jälkeen se riistettiin nopeasti takaisin omille. Kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia, sai AC Oulu loistavan tontin siirtyä johtoon – Josue Soton tarkka keskitys löysi vahvasti pelanneen Alvarado Morinin, mutta meksikolaisen pusku viidestä metristä epäonnistui pahemman kerran.

Ja kun et itse tee, niin kaveri tekee – jälleen kerran. AC Oulu menetti pallon liian helposti omalla puolustusalueella ja hetken päästä pallo oli Kevin Tanon jalassa. Kova laukaus 18 metristä yllätti Pennasen ja vieraat siirtyivät johtoon. Avausjakson loppu sujui tasaisissa merkeissä, mutta huippupaikoille ei ollut asiaa, joten tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toisen jakso oli jälleen vierailta vahva – useamman laukauksen kopannut Pennanen ei ollut kuitenkaan yllätettävissä. Pikku hiljaa ote alkoi siirtyä kotijoukkueelle – se sai paljon erikoistilanteita ja keskityspaikkoja, mutta tulosta ei syntynyt vaikka Morin oli useaan otteeseen lähellä maalintekoa.

Kun hyökkääjien ruuti oli märkää, nousi esiin toppari Lassi Nurmos, joka pääsi rokottamaan viime vuotista seuraansa kulmapotkun jälkitilanteesta. Ottelua oli pelattu 75 minuuttia. Ottelun viimeinen vartti oli edelleen kotijoukkueen hallintaa, Kemin vetäytyessä melkoisen alas odottamaan vastaiskupaikkoja. Kun maaleja, eikä oikeastaan kunnollisia maalipaikkoja enää nähty, päättyi harjoitusottelu siis 1-1-lukemiin.

Kommentit

– Tämä oli selvä parannus heikon EIF-ottelun jälkeen. Kun me jaksetaan olla aktiivisia ja aggressiivisia, niin peli näyttää paikoitellen todella hyvältä. Mutta mahtui tähänkin otteluun vielä muutamia heikompia jaksoja. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen ja vaihdosta jätkät tulivat hyvin sisään, Heikkinen kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit