Raportti Edustus

AC Oulun ja PS Kemin välinen kolmas Perämeren derby päättyi molempien kannalta harmittavaan maalittomaan tasatulokseen.

Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen hallintaa. Se sai luotua kaikki paikkansa AC Oulun pallonmenetyksistä, jotka johtuivat useasti erittäin liukkaasta ja pehmeästä kentästä. Kun 10 minuuttia oli pelikellossa, pääsi Kemin Kaby laukomaan kuudentoistarajan sisäpuolelta – Johannes Wentinin jalkatorjunta pelasti vieraat takaiskulta.

17. minuutilla Lassi Nurmos menettää jo kerran voittamansa pallon takaisin, mutta kemiläislaukaus painuu reilusti yli hyvältä etäisyydeltä. Jobin postia Laivastonsinisille tuli 21. minuutilla, kun Antti Peura loukkasi takareitensä ja joutui jättämään kentän. Jakson viimeinen ja koko ottelun PS Kemin paras paikka siunaantui Billy Ionsille, mutta Wentin veti jälleen pidemmän korren.

Kuumassa ottelussa pelattiin kovaa, mutta reilusti – keltaisia kortteja ei juurikaan nähty. Taistelu keskikentän herruudesta oli kiivasta ja peli pyörikin pääasiassa molempien joukkueiden puolustuslinjan edessä. Selustaan oli vaikea murtautua.

Toinen jakso oli lievästi vieraiden. Sen parhaat paikat tulivat vapaapotkusta yrittäneelle Dritan Stafsulalle sekä oululaisten parhaan tilaisuuden saaneelle Petteri Pietolalle – ”Petun” puolittainen läpiajo päättyi Daniel Kollarin hyvään pelastukseen. Avausjaksolla vaarallisemmin esiintynyt kotijoukkue sai toisella puolikkaalla pahimmat hässäkät aikaan erikoistilanteista, mutta Wentin AC Oulun maalilla pelasi erinomaisen ottelun.

Katsomon puolella tunnelmaa riitti molempien joukkueiden kannattajajoukkojen pitäessä reilusti ääntä.

Kommentit

– Kenttä oli ihan kamala – ei tuollaisella pitäisi pelata. Se oli molemmille sama, mutta koko ajan joku siellä keräili kamppeita ja se kyllä näkyi pelin tasossa. Maalipaikoilla ei juhlittu ja tulos oli oikeutettu, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit