Raportti Edustus

AC Oulu ja sarjakakkonen PK-35 Vantaa tasasivat pisteet 1-1-tuloksella. Toisella puoliajalla syntyneet maalit merkittiin kotijoukkueen Morten Gerster Peipisen ja vieraiden Jukka Santalan nimiin.

Ottelu AC Oulun ja PK-35 Vantaan välillä oli tasainen täydet 90 minuuttia. Kotijoukkue hallitsi palloa vieraita enemmän, mutta vantaalaiset totutun tiivis puolustaminen oli joukkueen vahvuus myös tänään. Avausjaksolla parhaat paikat siunaantuivat kotijoukkueen puolelta Dritan Stafsulalle – vasuri pääsi virittämään pelätyn aseensa kahdesti, mutta ensimmäinen yritys päätyi sivuverkkoon ja toisen tilanteen pelasti vantaalaisten maalivahti Miikka Häkkinen.

Vieraiden avausjakson paikat menivät puolestaan Joni Korhoselle. Ensimmäisessä tilanteessa ”Korkki” oli karkaamassa läpiajoon, mutta David Monsalven oikea-aikainen vastaantulo pelasti tilanteen. Toisessa yrityksessä Monsalve veti jälleen pidemmän korren kierteiseen laukaukseen.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä. Pelissä riitti pallotempoa molempien yrittäessä siirrellä palloa maltillisesti maata pitkin. Kummankin joukkueen puolustuspelaaminen oli kuitenkin tiivistä, eikä paikkoja päässyt syntymään liukuhihnalta.

AC Oulu oli lähellä johtomaalia, kun Titi Essomban oivallinen kantapääsyöttö vapautti Peipisen huippupaikalle – laukaus kuudentoista-alueen sisältä karkasi kuitenkin pahasti ohi maalin. Tämän jälkeen Korhonen tuhlaili illan parhaan paikkansa laukomalla pallon lähietäisyydeltä tolppaan. Seuraavana tuhlaajapoikana toimi Anselmi Nurmela toisessa päädyssä sijoittamalla pallon ohi loistavan yhdistelmän päätteeksi.

Kotiyleisö pääsi juhlimaan 75. minuutin kohdalla, kun Peipinen onnistui siirtämään laivastonsiniset johtoon lähietäisyydeltä. Komean hyökkäyksen päätteeksi avopaikan Peipiselle tarjoili Pekka Räisänen. Maalin jälkeen vierasjoukkue nosti orkesteriaan hieman ylemmäs saaden pienoisen otteen. Varsinaisille huippupaikoille valkopaidoilla ei kuitenkaan ollut asiaa.

Kuin salama kirkkaalta taivaalta vieraat tulivat tasoihin 84. minuutilla, kun vaihdosta sisääntullut Jukka Santala ohjasi pelivälineen maaliin noin viidestä metristä. Kotijoukkue ja -yleisö protestoi maalia voimakkaasti, sillä se näki Santalan rikkovan päivänselvästi Pekka Räisästä kyseisessä tilanteessa. Erotuomari Tommi Grönmanin pilli ei kuitenkaan soinut. Ottelun lisäajalla Stafsula sai vielä kokeilla vapaapotkusta lempipaikaltaan, mutta tällä kertaa vaparispecialisti jäi ilman osumaa. Näin ollen ottelu vihellettiin päättyneeksi 1-1-tuloksella.

– Hyvää ja huonoa – toisaalta nousimme tappioasemasta tasoihin, mutta tasapeleillä ei tässä sarjassa pärjää. Tämä taisi olla meiltä kolmas tasuri putkeen, joten voittokantaan on päästävä takaisin. Peli oli odotetun tasainen ja lopputulos ehkäpä oikeudenmukainen – tiesimme AC Oulun vaaran ja täältä ei helppoja pisteitä hae kukaan, PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Europaeus kommentoi.

– Kyllä tämä hävityltä tasurilta tuntuu. Pelasimme mielestäni hyvän ottelun ja kaveri tulee tasoihin sitten tuollaisella maalilla. Santala rikkoi Räisästä tuossa tilanteessa päivän selvästi, mutta tuomareilla oli katse vain pallossa, eikä siellä missä ratkaisevia asioita voi tapahtua. Toki PK:lla oli muutama paikka, mutta oli niitä meilläkin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Aleksi Lappalainen pelasi tänään miehekkään ottelun puolustajana ja ansaitsee varmasti lisää minuutteja pitkän loukkaantumisjakson päätyttyä. Nyt alkaa kunto olla sellainen, että voi täyden matsin pelata, Ojanen kehuu.

Ottelupöytäkirja>>