Raportti Edustus

Oulun Palloseuran ja AC Oulun välinen kilpajuoksu Oulun herruudesta ei tullut tälläkään kertaa päätökseen. Keskiviikkoiltana pelattu ottelu päättyi 1-1-lukemiin. Palloseuran johtomaalista vastasi Jean Fridolin Nganbe Nganbe. AC Oulun toi tasoihin Joni Mäkelä.

AC Oulu oli pakotettu muuttamaan kenttäryhmitystään laitapuolustaja Lassi Nurmoksen pelikiellon vuoksi. Juha Malinen heitti Juuso Majavan todelliseen tulikokeeseen istuttamalla hänet laitapuolustajaksi. Hyökkäyspäästä vapautuneen tontin lunasti itselleen Joonas Sohlo.

Ottelu alkoi ja juoni oli selvä – viime aikoina paljon maaleja omiin päästänyt OPS vetäytyi aina puoleen kenttään saakka antaen pallonhallinnan suosiolla valkoisissa esiintyneelle AC Oululle. Tiivisti liikkuneesta OPS-muurista oli todella vaikea löytää järkeviä aukkoja. Tähän kun lisätään AC Oulun huono syöttötyöskentely oli avausjakso laivastonsinisten kannalta erittäin tuskainen. Palloseuran taktiikka sen sijaan puri – 23. minuutin kohdalla Jani Kauppilan harhasyötön jälkeen vikkelä Nganbe Nganbe pääsi haastamaan Juho Meriläistä, joka jäi telineisiin kamerunilaisen siirtäessä pallon vasurilleen ja täräyttämällä pallon maalin etukulmaan. Tämän jälkeen pelistä tuli yhä sekavampaa ja kumpikaan joukkue ei juuri mitään järkevää saanut rakennettua. Kova ottelutahti ja paikallisottelun jännitys veivät voiton ensimmäisellä jaksolla ja yleisölle ei jäänyt juuri mitään käteen.

Viimeisissä otteluissa kummasti toiselle jaksolle piristynyt AC Oulu koki uudelleen syntymisen jälleen puoliajalla. OPS:n keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin, sai AC Oulu syöttöihin tempoa ja laatua. Palloseuran fyysisesti raskas pelityyli ja armoton taistelu alkoi viedä pelaajilta energiaa ja kentälle syntyi enemmän tilaa. AC Oulun hyökkäykset pysähtyivät kuitenkin liian useasti OPS-linjaan, joista kotijoukkue pääsikin muutaman vaaralliseen vastahyökkäykseen voiden mahdollisesti ratkaista ottelun. Vaihtojen kautta piristystä hyökkäyksiinsä saanut AC Oulu esitti suurta sydäntä ja taisteli. Jakson lähetessä loppuaan roikkui AC Oulun tasoitusmaali ilmassa. Lopulta 84. minuutin kohdalla Joni Mäkelä antoi kutinsa puhua ja pallo löysi tiensä ohi Juhani Koposen. Tämä ei hurmosvaihteen päälle saaneelle AC Oululle kuitenkaan riittänyt, vaan se lähti rohkeasti hakemaan voitto-osumaan. Lähellä se olikin useaan otteeseen, kun Zézé pääsi kahdesti läpiajoon ja Eetu Uusitalolta vietiin selvä rangaistuspotku. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Ottelun aikana oli AC Oulun kannalta erittäin mukava huomata, kuinka lähes koko stadionin yleisö lähti mukaan kannustamaan ”vierasjoukkuetta” mm. vapaapotkuissa ja kulmapotkuissa.

– Otan pistemenetyksen piikkiini, sillä otteluun latautuminen ei näköjään onnistunut. Meillä on fiksuja pelaajia, mutta tähän otteluun ei kaikki syttyneet tarvitulla tavalla.Oletin, että paikallispeli on iso juttu, varsinkin kun yli 4000 ihmiseen lukeutuu monia, jotka ovat päättäneet tulla katsomaan, jos jalkapallo olisi kiva juttu. Heille emme valitettavasti ensimmäisellä jaksolla antaneet juurikaan mitään.Laskin, että ottelun kymmenellä ensimmäisellä minuutilla oli alakerrallamme 5 sellaista riistomahdollisuutta, jossa olisi otettu luulot pois. Päädyttiin kuitenkin EM-kisoja hienompiin yritelmiin. Tämä sitten antoi koko joukkueelle kuvan, että OPSin yli mennään kävellen.Onneksi pystyimme toisella jaksolla pesemään kasvojamme ja varsinkin vaihtojen kautta päästiin vahvasti painamaan tasoitusta ja jopa voittoa.Toivottavasti katsojille jäi kuitenkin lopun perusteella kuva, että AC Oulu pelaa suurella sydämellä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen puhisi.

– Olen pettynyt, koska johdimme ottelua. Meidän olisi pitäny tehdä toinen maali ja ratkaista peli. Pyysin pelaajilta, että he taistelevat ja sen he myös tekivät. Se ei tällä kertaa riittänyt, tuumi puolestaan OPS-luotsi Luiz Antonio.

Tilastot>>